Pomadki i szminki

PAESE The Kiss Lips Pomadka do Ust w Płynie 03 Lovely Pink
Paese The Kiss Lips - Pomadka w płynie 06 Classic Red 3,4ml Classic Red 3.4 ml
Paese The Kiss Lips

• 1 grudnia 2024 o 19:25
    Z matowymi pomadkami do ust ostatnio nie jest mi za bardzo po drodze, zdecydowanie częściej wybieram dla siebie propozycje w formie błyszczyków. Zdaję sobie jednak sprawę, że nie będą to kosmetyki utrzymujące się przez długie godziny, dlatego na większe wyjścia znacznie bardziej odpowiadają mi propozycje w formie zastygających, długotrwałych pomadek, najczęściej właśnie matowych. Recenzowaną pomadkę zakupiłam dla siebie właśnie z myślą o takim ważniejszym wydarzeniu i udało mi się ją dostać będąc w drogerii Hebe. Pomadka została zamknięta w bardzo ładnym, transparentnym ale matowym opakowaniu o pojemności 3,4 mililitra. Cena regularna kosmetyku wynosi około czterdziestu złotych. Produkt dodatkowo posiada na sobie białe akcenty, takie jak logo producenta oraz rączkę, do której umieszczony został aplikator w formie miękkiego, dobrze ściętego kopytka. Kosmetyk dostępny jest z tego co wiem w pięciu różnych kolorach, ja ostatecznie zdecydowałam się na odcień o numerze 03 i nazwie Lovely Pink. Jest to bardzo ładny, dość nietypowy odcień różu, raczej z tych chłodniejszych i ciemniejszych. Moim zdaniem prezentuje się on na ustach obłędnie, delikatnie wpada o tony bardzie nude, jednak dalej jest to dość ciemny kolorek, który nie każdemu może przypasować. Pomadka posiada kremową konsystencję, lekko piankową, dzięki czemu aplikowanie jej na usta to naprawdę czysta przyjemność. Dodatkowo kosmetyk posiada dość mocy pigment, więc nie trzeba nakładać kilku warstw aby uzyskać pełne krycie. Pomadka utrzymuje się na ustach przez naprawdę wiele godzi, zjada się bardzo ładnie i równomiernie, bez dziur. Nie posiada właściwości wysuszających usta. Kosmetyk do marki Pease to naprawdę bardzo dobra, matowa pomadka do ust. Polubiłam w niej wszystko - piękne, matowe opakowanie, trwałość czy unikatowy odcień o3 Lovely Pink. Myślę, że jest to propozycja warta uwagi. Ja sama chętnie zakupię ją jeszcze w innych kolorach.
    • Formuła
    • Aplikator
    • Dostępne odcienie
    • Matowe wykończenie
    • Pigment
    • Nie wysusza ust
  • 30 września 2024 o 10:54
    Polecam
    W końcu znalazłam swój wymarzony kolor. Posiadam konturówkę i pomadkę w kolorze raspberry red, kolor chłodny i intensywny. Wielkość produktu idealna biorąc pod uwagę, że po otwarciu można stosować przez 1,5 roku a ja nie maluję ust codziennie, to nie zmarnuje się. Łatwa w aplikowaniu, kolor jest intensywny, łatwo można stosować poprawki i nakładać drugą warstwę. Nie wysusza ust, nie zostaje na szklance. Faktycznie odbija się na zębach ale nawet po wyjechaniu za kontur, łatwo się ściera. Mogłaby być trochę trwalsza, do poprawy po około 2 godzinach normalnego użytkowania.
    Sana50
    1 sierpnia 2024 o 12:39
    Piękny kolor, ale mało trwała
    Pomadka jest w małym typowym dla tego typu produktu opakowaniu. Łatwo się ją nakłada, pozwala na dużą precyzje. Kolor piękny i można go stopniować od delikatnego po mocny. Konsystencja nie jest mocno gęsta ani lejąca. Produkt się nie wylewa. Duży minus za bardzo słabą trwałość. Produkt rozmazuje się i nie zastyga w pełni na ustach. Często mam go na zębach więc trzeba uważać. Cena również dość wysoka jak na produkt, o tak słabej trwałości.
    Zalety:
    • kolory
    Wady:
    • nie zastyga
    • rozmazuje się
    • osiada na zębach
  • 23 czerwca 2024 o 15:04
    Piękny kolor
    Opakowanie mimo swojego prostego wyglądu, bardzo ładnie wygląda. Posiadam kolor 04 jest to przybrudzony czerwony. Piękny kolor, którego szukałam od dawna. Konsystencja bardzo fajna, aplikator też bardzo dobry. Co do trwałości - średnia.
    Zalety:
    • piękne kolory w całej kolekcji
    Wady:
    • średnio się trzyma
  • 28 maja 2024 o 20:49
    Lubię ją, ale mogłaby być troszkę bardziej trwała
    Posiadam odcień 03 Lovely Pink, śliczny różowy kolorek, niewiele jest pomadek w takim odcieniu. Formuła pomadki jest bardzo lekka, łatwo się rozprowadza, aplikator gładko sunie i pokrywa usta kolorem już po pierwszej warstwie. Szybko zastyga, ale nie całkowicie, jakby się wydawało. Jak pocałujemy się w rękę potrafi się lekko odbić, tak samo na kubku albo jak pijemy z butelki zostawić lekki ślad na (jak to się nazywało) ustniku? Ogólnie jak się ją odciśnie w papier już pozostanie zastygnięta. Też nie pozostawia niewiadomo ile produktu. Jest komfortowa w noszeniu, nie wysusza, ale jak sięgamy po nią dosyć często np. parę dni pod rząd może trochę je wysuszyć. Maseczka na noc na usta ratuje sytuację. No właśnie, a co z tą trwałością. Matowa, zastyga, ale zjada się (to nie jest ta trwałość co Maybelline). Równomiernie chociaż. I nie mówię tu nawet o tłustych potrawach, nawet wystarczy batonik lub sucha bułka/ drożdżówka (oczywiście jedząc bezpośrednio ustami). Zresztą zawsze można jej dołożyć, więc dobrze mieć ją ze sobą w pogotowiu.
    Zalety:
    • śliczny kolor 03
    • nie wysusza (no może minimalnie)
    • bardzo komfortowa w noszeniu
    • jest trwała (może nie tak super, ale dalej całkiem nieźle)
    Wady:
    • potrafi się delikatnie odbijać