Błyszczyki

Faceboom Ultimate Lip Gloss Błyszczyk do Ust 04 Shine on Nude
HOBB
FaceBoom Błyszczyk do ust- shine on nude 04 - Swobodny Uwodziciel

• 17 lutego 2025 o 10:09
    Nie przekonał mnie do stosowania błyszczyków
    Należę do teamu matowe, ewentualnie półmatowe usta. Co więcej, nie jestem fanką pomadek w płynie, wolę klasyczną formę aplikatora. Mimo to, gdy dostałam ten błyszczyk w prezencie postanowiłam się bez uprzedzeń i z czystą głową zabrać do testów. Posiadam produkt w kolorze 01 holo girl pink. Pomimo różu w nazwie, nazwałabym go raczej nudziakiem o świecącym wykończeniu. Ogółem kolor jest ładny i produkt naprawdę mocno się błyszczy, ma w sobie dużo świecących, maleńkich drobinek. Mniej od koloru podoba mi się aplikator. Jest dużo większy niż w większości produktów do ust jakie znam. Producent nazywa go precyzyjnym, ja nazwę go zbytecznym. Dość ciężko wyciąga się go z opakowania, jest jakby lekko zassany do wewnątrz plus jak na swój rozmiar nabiera mało produktu. Aplikacja na usta, owszem, wygodna, ale wyciągając go z opakowania nieraz przez ten opór przy wyciąganiu produkt wylądował na umywalce... Kolejna rzecz, która mi się średnio podoba - konsystencja. Produkt jest dość gęsty i lepki. Jeśli nałożymy go sobie na dłoń, zetrzemy, to zostaje nam na dłoni nadal lepka, brokatowa plama. Podobnie jest z ustami - bardzo szybko od momentu nałożenia robi się coraz bardziej lepki, a co za tym idzie, źle się go nosi na ustach plus przykleja się do wszystkiego do czego się da - włosy, szalik, kurtka, wszystko. Wynika z tego, że jest nietrwały i oczywiście mało wydajny, bo chcąc mieć na ustach ładny błysk zamiast lepkiej papki musimy ciągle robić poprawki ust. Ogółem nie jestem i nigdy nie byłam fanką błyszczących produktów do ust, to po prostu nie dla mnie. Mimo wymienionych przeze mnie minusów, produkt ładnie się błyszczy na ustach (choć krótko), więc jeśli ktoś takie produkty lubi, może być zadowolony. Mnie nie udało się przeciągnąć na błyszcząca stronę mocy.
    Zalety:
    • Bardzo ładnie błyszczy
    Wady:
    • Lepkość na ustach
    • Mała wydajność
    • Niewygodny, zbyt duży aplikator
  • 3 stycznia 2025 o 17:10
    Zachwyca od pierwszego użycia
    Dostałam go w prezencie od Wizażu za napisanie recenzji, za co niesamowicie dziękuję <3<3<3 Nigdy nie miałam kosmetyków marki FaceBoom, więc nie wiedziałam, czego się po nim spodziewać. Już od pierwszego użycia zachwycił mnie totalnie. Spełnia wszystkie moje wyobrażenia dotyczące idealnego błyszczyka. Do tego stopnia, że go oszczędzam i maluję się nim tylko na ważne okazje, tak bardzo nie chcę, żeby za szybko się zużył... Jest doskonały!!! KOLOR Nie umiałam znaleźć nazwy odcienia, który posiadam. W opakowaniu wygląda na jasnoróżowy, ze srebrnymi i jasnozłotymi drobinkami. Na ustach wychodzi bardziej przeźroczyście. W świetle dziennym nie widać w nim drobinek, tylko dodaje ustom świeżego, jednolitego blasku. W świetle sztucznym (np. w biurze, restauracji, hipermarkecie) usta zaczynają migotać mnóstwem drobinek. Wygląda to przepięknie, jak malutkie iskierki światła. Uwielbiam malować się nim na spotkania z chłopakiem lub do pracy, bo podkreśla urodę, dodaje uroku, dziewczęcości i nowoczesności w makijażu, a jednocześnie nie jest "karynowy". Wygląda schludnie i nie robi wrażenia taniości ani tandety. PRZEŹROCZYSTOŚĆ Błyszczyk jest transparentny, więc prześwituje przez niego kolor ust. Dzięki temu nadaje się do stosowania na kolorowe pomadki lub konturówki, bo przebija przez niego odcień szminki. Uwielbiam nakładać go na cieniutką warstwę pomadki. Z każdym kolorem wygląda ślicznie :) BLASK Robi błyszczącą taflę, wygładza usta i sprawia, że są pełniejsze. Jak już wspomniałam, ma malutkie, jasnozłote i srebrne drobinki, które w świetle dziennym nie zwracają na siebie uwagi i rozbłyskają dopiero przy sztucznym świetle. Leciutko się skrzą, ale to nie jest brzydki brokat ani chamska, metaliczna poświata. KONSYSTENCJA, TRWAŁOŚĆ Podczas nakładania wydaje się średnio gęsty, ale kiedy mam go na ustach czuję solidną, gęstą konsystencję. Utrzymuje się długo - dopóki coś zjem, wypiję lub zrobię demakijaż. Spokojnie mogę się nim pomalować rano i przesiedzieć w pracy 8 godzin. Zdał też moje "testy" na jakościowe produkty do ust, bo wiele razy w środku zimy wychodziłam w nim na długi spacer, jeździłam na rowerze, rozmawiałam na zimnie itp. - w ogóle się nie ścierał, usta przez cały czas były nawilżone, miękkie i gładkie. Nie odczuwałam potrzeby, żeby go dołożyć lub użyć pomadki ochronnej. Dodam, że ten błyszczyk nie migruje, nie wychodzi poza kontur ust, nie rozmazuje się. Mimo to używam do niego konturówki - ale robię tak zawsze, kiedy używam błyszczyków, bo dzięki temu powiększam optycznie usta ;) WŁAŚCIWOŚCI PIELĘGNACYJNE Nawilża i odżywia. Czuję się w nim komfortowo i przyjemnie cały czas. Usta nie są przesuszone nawet jeżeli noszę go codziennie, non stop, przez wiele dni pod rząd. Powiedziałabym nawet, że wiele pomadek pielęgnacyjnych daje na moich ustach gorszy efekt... Przez mocne odżywienie i nawilżenie usta stają się w tym błyszczyku pełniejsze i wyglądają na większe. Nie czuć absolutnie żadnego mrowienia, ale wiele razy, po kilku godzinach od nałożenia tego błyszczyka, łapałam się na tym, że moje wargi były bardziej soczyste i wypukłe niż wcześniej. NIE SZKODZI Nie podrażnia, nie powoduje pieczenia ani wyprysków. Jest bezpieczny dla skóry mieszanej i wrażliwej. SMAK, ZAPACH Błyszczyk FaceBoom ma delikatny, waniliowo-śmietankowy zapach i słodki smak. Przypomina mi lody waniliowe :) Osobiście nie znoszę takich zapachów w kosmetykach, ale muszę przyznać, że ten naprawdę mi się spodobał i często muszę się powstrzymywać, żeby nie oblizywać ust, kiedy go noszę ;))))))) OPAKOWANIE Opakowanie jest urocze, porządnie wykonane. Używanie go jest przyjemnością samą w sobie. Czasami wydaje mi się, że jest zrobione z przeźroczystego szkła i ma plastikową nakrętkę, ponieważ jest ciężkie - ale nie jestem tego pewna. Aplikator to dość duże "kopytko", ale dzięki zwężanemu gwintowi opakowania (jest w nim umieszczona specjalna nakładka), nie zbiera się na nim nadmiar produktu. Podczas jednej aplikacji jestem w stanie umalować całe usta. Nie pamiętam, żebym kiedykolwiek musiała robić poprawki - aplikator jest wygodny, precyzyjny i dobrze się nim maluje. CENA, PORÓWNANIE Z INNYMI BŁYSZCZYKAMI W sklepach internetowych kosztuje niecałe 30 zł i uważam, że warto go kupić. Zdecydowanie dorównuje moim dotychczas ulubionym błyszczykom z L'Oreal i Bourjois, a wręcz jest od nich lepszy. Ma bardziej nowoczesną, lżejszą i mocniej pielęgnacyjną formułę, przez co wygląda na ustach trendy i świeżo. No i jest o połowę tańszy, a do tego z polskiej marki <3 PODSUMOWANIE Polecam!!! To mój pierwszy, ale zdecydowanie nie ostatni produkt z FaceBoom :))
    Zalety:
    • mój kolor to jasny róż z drobinkami, dodaje urody, jest świeży i dziewczęcy, zgodny z najnowszymi trendami w makijażu
    • daje śliczny, nie przesadzony blask
    • ma upiększające, roziskrzone, nie tandetne drobinki
    • ma mocne właściwości pielęgnacyjne: nawilża i chroni nawet podczas uprawiania sportu na świeżym powietrzu podczas zimy (!)
    • gęsta konsystencja, nie migruje poza kontur ust
    • utrzymuje się na ustach przez wiele godzin, tak naprawdę dopóki coś zjemy lub się umyjemy
    • wydajny
    • pachnie i smakuje słodko, śmietankowo-waniliowo
    • piękne opakowanie z przyjemnym, dużym, mięciutkim, precyzyjnym aplikatorem
    • niska cena (ok. 30 zł) jak na doskonałą jakość
    • polska marka!!!
    Wady:
    • moim zdaniem nie ma wad, jest cudny!!!
  • 27 grudnia 2024 o 7:14
    Ładnie wygląda na ustach
    Błyszczyk otrzymałam w prezencie od Wizaż.pl w ramach nagrody Recenzentki Miesiąca. Dziękuję za możliwość zrecenzowania tego produktu, bo myślę że sama bym po niego nie sięgnęła. Jest to bardzo ładny błyszczyk. Ma pół przezroczystą, bladoróżową bazę. Bardzo dużo drobnych, srebrnych drobinek. Pięknie mieni się na ustach. Super wygląda nałożony samodzielnie i z konturówką. Ma bardzo duży, twardy ale nawet przyjemny aplikator. Sporo produktu znajduje się na aplikatorze, ale też sporo produktu potrzeba żeby pokryć usta. Choć błyszczyk bardzo ładnie wygląda na ustach, brokat nie jest mocno wyczuwalny, nie drapie w ustach i "nie wżera" się w nie, nie lepi się, to jest bardzo mało trwały. Gdybym chciała mieć go cały czas na ustach musiałabym go non stop dokładać. Błyszczyki ogólnie mają małą trwałość, ale ten jest jeszcze mniej trwały od przeciętnego błyszczyka. Szkoda, bo dość komfortowo się go nosi i używa. Zużyję na pewno, bo bardzo ładnie wygląda, ale nie wiem czy wrócę do niego gdy się skończy.
    Wady:
    • bardzo szybko schodzi z ust
  • 20 czerwca 2024 o 16:13
    Jeśli ktoś lubi błyszczyki to polubi i te
    Błyszczyki to kolejny element makijażowej kolekcji marki FaceBoom który postanowiłam sobie zrecenzować. Nie przepadam za błyszczykami i sama od siebie nigdy ich nie kupuję. Jak już jakieś do mnie przywędrują to oczywiście zużywam ale tak żebym się szczególnie nimi jarała to nie. Te też otrzymałam w prezencie i stosuje już od jakiegoś czasu i w sumie są ok ale też nie wyróżniają się jakoś szczególnie bo nie zauważyłam by różniły się jakoś od większości tego co mamy na rynku. Opakowania są bardzo ładne. To wykonane z dobrej jakości plastiku tubeczki. Są całkiem transparentne więc od razu przez opakowanie możemy sobie podejrzeć odcień. Całości dopełnia pastelowo różowa zatyczka oraz proste napisy w białym odcieniu. Aplikator gąbeczkowy - miękki i sporych rozmiarów i muszę przyznać, że całkiem wygodny. Posiadam dwa odcienie : Baby pink 02 uroczy uwodziciel - przez opakowanie wygląda jak jasny pastelowy róż So hot pink 03 gorący uwodziciel- w opakowaniu to żywy a nawet i lekko fuksjowy róż Jeśli chodzi o konsystencję to jest ona gęsta i lekko kremowa a zapach świetny- mocno owocowy jak dla mnie to zapach mleczno-truskawkowych cukierków. Nie jest to aromat chemiczny ani też drapiący w gardło. Aplikacja nie stanowi żadnego problemu- aplikator pozwala na to, by produkt rozłożył się na ustach równą warstwą bez żadnego rolowania i grudkowania, nie ma też żadnego migrowania poza kontur ust bo aplikator mimo iż pokaźnych rozmiarów to naprawdę jest wygodny. Jeśli chodzi o formułe to błyszczyki mimo wszystko są transparentne. Odcień 02 właściwie tylko delikatnie podbija naturalny odcień ust 03 natomiast leciutko koloryzuje na róż ale i tak odcienie na ustach nie mają nic wspólnego z tym co możemy dostrzec przez opakowanie. Trzeba przyznać, że faktycznie błysk jest w tym produkcie imponujący no ale wiadomo- tylko do momentu pierwszego posiłku lub napoju bo po tym całkiem z ust znika jak to błyszczyki mają w zwyczaju. Nie traktuje tego jako ogromnej wady bo wiadomo, że błyszczyki tak mają ale sam fakt, że ten ściera się z aż taką łatwością delikatnie mnie zaskoczył. Plus za to, że nie przesusza ust a w trakcie noszenia go na ustach nie zauważyłam by migrował. Oczywiście lekko przykleja się do włosów ( i chyba najbardziej za to właśnie za to tak nie lubię błyszczyków). Ale to wykończenie błyszcząco - żelowe jest jak najbardziej na plus. Jeśli ktoś przepada za błyszczykami to może sprawdzić z powodzeniem i ten :) Ja zużyje ale fanką błyszczyków jednak w dalszym ciągu nie zostanę.
    Zalety:
    • świetny słodko-owocowy zapach
    • wygodny aplikator
    • łatwość w aplikacji
    • ślicznie błyszczy
    • nie przesusza ust
    Wady:
    • nadaje bardzo delikatny odcień ustom - absolutnie nie jest to odcień jak w opakowaniu
    • nie są zbyt trwałe (nawet jak na błyszczyk)

Zobacz także inne Błyszczyki