Róże do policzków

Stars from the Stars Wedel Kremowy Róż 02 Świeżość

crayola
    24 lutego 2025 o 14:55
    Świetny róż
    Róż kupiłam od razu gdy tylko wyszła cała kolekcja kosmetyków we współpracy z Wedlem. Oczywiście oprócz wyglądu różu kusił mnie jego zapach. Róż dostajemy w małym słoiczku z nakrętką. Ja wybrałam róż w odcieniu 01 harmonia i jest to piękny, ciepły brzoskwiniowo - różowy odcień. Róż jest dość zbity. Można go aplikować dwojako, żeby nie narobić sobie plam: 1) aplikacja bezpośrednio z opakowania - dla wprawionych, trzeba z nim szybko pracować, bo szybko zastyga 2) aplikacja dla mniej wprawionych lub nielubiących się spieszyć - trzeba wygrzebać niewielką ilość produktu, rozgrzać na grzbiecie dłoni i zaaplikować na twarz, ale tu również nie można zbytnio się ociągać, bo produkt szybko zastyga. Róż można aplikować gąbką, pędzlem, ale też wklepać palcem. Przy dłuższej pracy nad nim można narobić sobie plam, bo tak jak wspomniałam wyżej, produkt błyskawicznie zastyga. Jest dość trwały, jak na produkty tego typu i nie wymaga przypudrowania. Nie zostawia lepkiej, klejącej warstwy. Jest bardzo ładnie napigmentowany. Jeżeli chodzi o zapach to jestem troszkę zawiedziona, bo jest on ledwo ledwo wyczuwalny i to z nosem wsadzonym bezpośrednio w róż. Liczyłam na coś więcej. Róż jest naprawdę świetny i jeżeli będzie jeszcze dostępny, to kupię go ponownie.
    Zalety:
    • kolor jest piękny
    • pigmentacja
    • zastyganie na półmat
    Wady:
    • szybko zastyga i trzeba z nim szybko pracować
  • 17 listopada 2024 o 15:31
    Zapach malinowej czekolady
    Róż kupiłam oczywiście w Rossku, zaciekawiona po prostu zapachem. Produkt zapakowany jest w mały kartonik w charakterystycznym dla wedla designie. Wewnątrz znajduje się mały słoiczek z nakrętką. Ja wybrałam produkt w kolorze 3 rumieniec, bo chciałam coś w kolorze podobnym do viralowego ostatnio pudru Diora. Czy był to dobry wybór koloru? Patrząc na moją raczej jesienną urodę zdecydowanie nie, co nie oznacza, że nie da się tego ograć. Puder faktycznie ma kremową konsystencję, ale tylko po wyjęciu z opakowania. Kiedy aplikujemy go na twarz, bardzo szybko zastyga i musimy go blendować bardzo szybko. Osoby nie wprawione w makijażu mogą narobić sobie plam. To był pierwszy produkt o takiej konsystencji, jaki miałam przyjemność używać. Nakładając go gąbeczką ja sobie narobiłam dziur, bo ten róż się zaczął przyklejać do gąbeczki, kiedy blendowałam. W końcu znalazłam na niego sposób i najlepiej wychodzi mi aplikacja palcami. Ja wiem, że to może nie jest higieniczne, ale w moim przypadku działa. Róż współgra z moją pielęgnacją, nie roluje się, całkiem ładnie się utrzymuje i jest bardzo dobrze napigmentowany. Może nawet trochę za bardzo. Obawiałam się też, że kremowa konsystencja może spowodować uczulenie lub wysyp nieprzyjaciół, ale nic takiego się nie stało. Kupiłam ten produkt głównie do przetestowania zapachu i jeśli o to chodzi to to jest sztos. Organoleptyczny orgazm. Produkt ma pachnieć jak malinowa chmurka i nie wiem jak pachnie chmurka, ale róż zdecydowanie pachnie jak czekolada malinowa. Zapach czujemy tylko podczas aplikacj, potem jest już niewyczuwalny, a tak w sumie to szkoda. Bo to jest naprawdę bardzo przyjemny zapach. Dla innych, tych bardziej wrażliwych może to być plusem, bo mocne zapachy na dłuższą metę mogą być migrenogenne. Produkt jest bardzo wydajny, ja mam go już około trzech miesięcy, ale przyznam, że nie używam go codziennie. Jeśli chodzi o cenę to 38 złotych to trochę dużo. Ja swój kupiłam za około 25 na promocji. Ogólnie jestem zadowolona.
    Zalety:
    • kolor,
    • pigmentacja
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • trochę za szybko zastyga
  • 1 listopada 2024 o 11:28
    bardzo dobry róż
    Róż kupiłam w odcieniu 01 Harmonia, czyli bardzo naturalnym, twarzowym odcieniu neutralnego różu z kapką brązu i fioletu. Opakowanie to dość prosty szlansy słoiczek z wieczkiem z naklejką - fajnie by było jakby Starsi zrobili coś bardziej stylizowanego na czekoladkę np. Ale nie czepiam się :) Samego produktu jest dużo w opakowaniu, więc nie skończy nam się po miesiącu, co jest dość uczciwe za taką cenę. Efekt na policzku jest naturalny, róż trzyma się od aplikacji do zmycia mimo, że często zdarza mi się opierać twarz o rękę czy przysnąć w makijażu w pracy. Nie blaknie i nie utlenia się po kilku godzinach noszenia. Kolor jest intensywny ale super łatwo się blenduje pędzlem czy gąbeczką i przez swoją konsystencję cream to powder nie rozpuszcza i nie maże makijażu, który jest pod spodem. Nawet korektor z niedoskonałości pozostaje nienaruszony. Zapach jest obłędny! Idealne odwzorowanie czekolady mlecznej nadziewanej malinami! Ogólnie nie spodziewałam się, że będzie to tak dobry kosmetyk. Jedyną jego wadą jest to, że jest dość zbity w słoiczku i suchawy więc od czasu do czasu trzeba palcem go lekko rozgrzać z wierzchu. Ale tak mi się też dzieje z kremowym bronzerem od Paese, nie jest to wielki problem w moich oczach.
  • 18 sierpnia 2024 o 19:48
    Kremowe róże do makijażu to moje ulubione kosmetyki z tej kategorii. Stosowane na nieprzypudrowany podkład zdecydowanie dłużej trzymają się na skórze i pozwalają na zachowanie bardziej naturalnego, zdrowego efektu. Tym razem wybrałam dla siebie propozycję od marki Stars from the stars powstałej we współpracy z Wedel. Kosmetyk udało mi się znaleźć będąc na zakupach w drogerii Rossmann. Produkt został zamknięty w bardzo ładnym opakowaniu w formie szklanego słoiczka o pojemności dziesięć gram. Wieczko posiada różowy oraz niebieski kolor z logiem producenta, nazwą kosmetyku, nazwą koloru, na który się zdecydowaliśmy oraz grafiką kostki czekolady. Denko jest przeźroczyste i bardzo dobrze widać przez nie nasz kosmetyk. Cena regularna różu wynosi około czterdziestu złotych. Kosmetyk ma dość zbitą konsystencję, która jednocześnie jest dość kremowa. Ku mojemu pozytywnemu zaskoczeniu róż przepięknie pachnie prawdziwą czekoladą. Zapach utrzymuje się bardzo długo, stosuję ten kosmetyk już kilka miesięcy i nadal czuć w nim czekoladę. Spośród trzech dostępnych odcieni zdecydowałam się na numerem 02 o nazwie Świeżość. Jest to przepiękny, koralowy, bardzo odświeżający odcień. Daje lekko matujące wykończenie na policzku. Pigment ma idealny, trudno jest zrobić nim sobie krzywdę. Bardzo ładnie łączy się z podkładem i nie tworzy plam. Po przypudrowanie spokojnie utrzymuje się przez cały dzień. Róż od marki Stars from the stars powstały we współpracy z marką Wedel jest naprawdę udanym kosmetykiem, zaś odcień 02 Świeżość to dla mnie kolor idealny, bardzo naturalny i odświeżający. Zdecydowanie mogę polecić tę propozycję.
    • Konsystencja
    • Odcień
  • 27 czerwca 2024 o 17:59
    Przepiękny róż ;)
    Lubię takie nieoczywiste zapachy kosmetyków, więc nie mogłam przejść obojętnie obok tej serii marki Stars from the stars! M.in. kupiłam róż w odcieniu 02. świeżość. I to był strzał w 10, choć ma jeden mały minus, o którym napiszę na końcu. Produkt ten perfekcyjnie się blenduje i na policzku wygląda zachwycająco. Idealnie trafiłam z kolorem. Dopasowuje się do odcienia mojej skóry i wygląda bardzo świeżo i promiennie. Nie robi plam i nie znika w ciągu dnia. Pachnie jak ta czekolada, co uprzyjemnia jego użytkowanie ;) Jedynym minusem będzie dla mnie jego konsystencja - i nie zrozumcie mnie źle, bo naprawdę nie mam problemu z aplikacją, ale musiałam się jej nauczyć, bo na początku to było trochę męczące. Jako "kremowy róż" rozumiałam, że on będzie naprawdę kremowy. A konsystencja jest bardzo zbita i u mnie najlepiej sprawdza się, gdy rozpuszczę go trochę palcem (delikatnie masując). Następnie nakładam go na gąbeczkę i dopiero na twarz. Ten sposób jest dla mnie najlepszy. W ogólnym rozrachunku - tak! Żałuję tylko, że to limitowana seria.