Maski do włosów

OnlyBio Maska do tafli

• 20 lutego 2025 o 22:11
    Jest tanio? Jest tanio. Jest dobrze? Jest tanio
    Produkt mnie rozczarował. Widząc reklamy w SM spodziewałam się pięknej tafli a tu co najwyżej trochę połysku. Żeby nie było, że produkt nie robi nic - ładnie wygładza i sprawia, że włosy są sypkie i miękkie, ale nie tego się spodziewałam. Plusem jest zapach - jak zawsze w przypadku onlybio
    Wady:
    • Bardzo niewygodne opakowanie
  • 14 grudnia 2024 o 14:38
    Genialna
    Kosmetyki OnlyBio do włosów sprawdzały się u mnie średnio, ale maska do tafli przykuła moją uwagę i postanowiłam dać jej szansę. Moje włosy są średnioporowate, uwielbiają się puszyć, więc stawiam na wygładzającą pielęgnację. Maska do tafli ma gęstą konsystencję ale przyjemnie nakłada się na włosy. Używałam jej jako odżywki do kilku minut oraz jako maski do 40 minut, zgodnie z zaleceniami producenta. Na pewno trzeba uważać z ilością, żeby nie obciążyć włosów i stosować ją na zmianę z czymś lżejszym. Ale efekt bardzo mnie zaskoczył, włosy są wygładzone, błyszczące, sypkie, miękkie i idealnie się rozczesują. Oczywiście nie jest to kosmetyk, który będzie mocno nawilżał włosy ale kiedy potrzebujemy efektu wow to warto wypróbować. Zapach waniliowo-kokosowy bardzo mi się podoba, porównując do innych kosmetyków do włosów od OnlyBio. Szkoda, że była to wersja limitowana i maska nie jest dostępna w pełnowymiarowym opakowaniu. Wydajność bardzo dobra, spokojnie wystarcza na dłużej. ZALETY Wygładza Dodaje blasku Włosy miękkie i sypkie Ułatwia rozczesywanie Robi taflę Przyjemny zapach Konsystencja Wydajność WADY Opakowanie w formie saszetki
  • 8 listopada 2024 o 20:09
    Porażka roku czyli jak zostałam nabrana na chwyt marketingowy
    Najlepszy chwyt marketingowy jaki nasze oczy i uszy mogą wyłapać to piękne słowo "tafla włosów". Nie bedę tu obwiniać spotów reklamowych z długonogimi modelkami którym włosy błyszczą się jak ... bombki na choince a prawda jest taka, że włosy te są nawoskowane i potraktowane hektolitrami nabłyszczaczów. Niee to nie wina internetu ani telewizji że mamy takie pragnienia, potrzeby i marzenia aby nasze włosy wyglądały jak te z okładki. Nieeee to nie może być ich wina.... OnlyBio wyhaczył nasze pragnienia i jak to sprytny producent, stworzył produkt który ma nam zapewnić takie oto efekty. Słowo "tafla" działa jak magnes tyle że okazuje się, że większość z nas to marzycielki które tym produktem nigdy ale to nigdy nie będą usatysfakcjonowane. Mała saszetka (mi starczyła na 2 aplikacje), cena jak duża maska w słoiku na promocji, kiepski zapach i absolutnie żadnego efektu. Nie marzyłam nawet wielce o tym efekcie tafli jednak coś tam nadzieję miałam na nabłyszczenie i mega zmiękczenie- w końcu produkt premium zapakowany osobno, wyselekcjonowany i w takiej cenie. Większego bubla nie było. Raz, że ciężko to wydobyć mokrymi rękami, mało tego w środku za co oczywiście przepłacamy oraz fakt, że, przyzwyczajona do pięknych zapachów masek tej marki, produkt ma kiepski zapach i nie pozostawia nawet odrobiny zapachu na włosach. Najgorzej jednak wypada działanie produktu które można porównać do nałożenia niczego na głowę. Nie zmiękcza, nie pomaga przy plączących się włosach, nie robi nic. O tali można zapomnieć. Podziwiam osoby którym ta maska zrobiła cokolwiek a jeszcze większy podziw dla osób które po przeczytaniu tego skuszą się na niego! Szacun
    Zalety:
    • Nie ma
    Wady:
    • Brak zapachu
    • Brak działania
    • Kiepskie opakowanie
    • Mała ilość produktu za duże pieniądze
    • NABIERANIE KOBIET
    eilen96
    2 listopada 2024 o 20:53
    Daje efekt tafli, ale jest to mało pielęgnujący produkt.
    Kupiłam tę maskę zaraz po premierze, poniważ stała się viralem na IG. Maska jest naprawdę bardzo gęsta, ma 40 ml co zdecydowanie jest zbyt dużą ilością na jedno zastosowanie. U mnie wystarczyła na trzy użycia. Zapach taki sobie, niby wanilia z kokosem, ale dla mnie stanowczo za słodki. Jeśli chodzi o jej skład to ma w składzie bardzo dużo silikonów i to czuć. Czuć podczas nakładania, spłukiwania i po wysuszeniu. Moje włosy są po niej lśniące, ale bardzo śliskie w dotyku, aż czuć takie oblepienie. Podczas spłukiwania czuć jak śliska się podłoga pod prysznicem od tej ilości silikonów. Dała mi efekt tafli i naprawdę nieźle wygładziła włosy. Moim zdaniem całkiem niezła na jakieś wyjścia, ale nie jest to produkt, który poprawi kondycję włosów przy częstym stosowaniu.
    Zalety:
    • daje efekt tafli
    Wady:
    • niepraktyczne opakowanie
    • cena dosyć wysoka jak za taką pojemność
    • zapach zbyt słodki
  • 30 października 2024 o 9:32
    Spodziewałam się czegoś innego
    Do wyboru były 2 maski w saszetkach Onlybio - do loków i do tafli. Chociaż mam kręcone włosy, wybrałam tę do tafli. Dlaczego? Po postu kierowałam się składem. Tamta miała dużo komponentów, których moje wysokopory nie lubią, a ta wydawało się, że ma skład pawie idealny, emolientowy. Do tego wysoko w składzie silikon, który miał ułatwiać rozczesywanie, co dla mnie jest bardzo ważne, bo mam długie włosy i z roczesywaniem jest dramat. Produkt miał pachnieć wanilią i kokosem, co również mi odpowiadało. W rzeczywistości pachnie tylko wanilią i to jeszcze mdłą, duszącą. Sam kosmetyk ma dość gęstą konsystencję, ale na pewno nie jest ona bardzo gęsta. Jest taka maska z Gliss Kura, która miała konsystytencję masła i to nie takiego, którym można smarować chleb, zachowywała w w opakowaniu swój kształt i w ogóle się nie przelewała i to są gęste maski, a nie to, co mamy tu. Z tekjsaszetki wcale się wygodnie nie dozuje. No i teraz efekty. Nie były powalające. Największy minus, że kosmetyk w ogóle nie ułatwił rozczesywania. Same włosy nie były ani odżywione, ani miękkie, czy błyszczące, wręcz suche. Na tafli w ogóle mi nie zależało, tylko na kondycjnowaniu włosów, ale ten specyfik w ogóle sobie z tym nie poradził.