Tusze do rzęs

Charlotte Tilbury Exagger-Eyes, Volume Mascara Maskara zwiększająca objętość rzęs

• 2 marca 2025 o 0:19
    Świetny tusz
    Tusz bardzo przypadł mi do gustu, choć nie jestem pewna, czy jest warty swojej ceny. Zawsze mam podobne odczucia wobec wysokopółkowych maskar, ale też w drogerii ciężko trafić na ten jedyny. Wersja mini wydaje się bardziej rozsądną opcją. Jest wydajny, ponieważ efekt widoczny jest już po niewielkiej ilości warstw. Jego trwałość robi wrażenie - nie rozmazuje się nawet pod wpływem łez, a do demakijażu konieczny jest dwufazowy płyn. Kolor jest intensywnie czarny, co pięknie podkreśla rzęsy. Mam dość cienkie włoski, a ten tusz ładnie je pogrubia, podkreśla i delikatnie wydłuża. Szczoteczka jest duża, ale precyzyjna - dobrze chwyta wszystkie rzęsy i nie robi grudek. Minimalnie je skleja, ale w sposób kontrolowany, co wzmacnia efekt pogrubienia.
    Zalety:
    • bardzo trwały
    • ładnie pogrubia rzęsy i delikatnie wydłuża
    • mocno czarny
    • wydajny
    Wady:
    • wysoka cena
    • czasem trudno go zmyć
    W perfumerii
  • 12 stycznia 2025 o 2:21
    Mierna maskara
    Kupiłam kolor czarny. Mascara ma szklana przez co ciężka butelkę, szczoteczka w kształcie rogala. Mam rzesy krótkie, rzadkie i zniszczone po przedłużaniu. Niestety mały efekt zarówno przedłużenia jak i zagęszczenia. Za te cenę oczekiwałam dużo lepszych efektów a te jak po taniej masakrze. Produkt gesty i wydaje sie ehhh stary juz po otwarciu. Trudno ocenić czy taki urok czy faktycznie stary. Niestety efekt jaki proponuje na stronie cht jest nierzeczywisty. Znacznie lepsze masakry hipnose od Lancome.
    Zalety:
    • W miarę trwały, nie kruszy sie.
    • Szczotka klasyczna, rogal, dobrze rozdziela rzesy
    Wady:
    • Brak wyraźnego efektu wydłużenia i zagęszczenia
    • Ciężka szklana butelka
    • skład produktu nie powala