Cienie do powiek

REVLON Colorstay 16 Hour Eye Shadow 565 BOMBSHELL Cienie do Powiek

blodka
    10 stycznia 2023 o 9:00
    Średniak
    Moja paletka to kolory 505 Decadent w odcieniach brązu i złota, z lekkim perłowym połyskiem. Paletka jest zgrabna , zajmuje mało miejsca i ma 4 ładnie wyglądające i dobrze skomponowane kolory. Można nimi zrobić makijaż zarówno na co dzień jak i na większe wyjście. Opakowanie jest solidne i wytrzymałe. Tak jak podkład Revlon Colorstay nie ma sobie równych , tak cienie do powiek pozostawiają wiele do życzenia. W opakowaniu kolory wydają się mocno napigmentowane. Na skórze już takie nie są. Nie dość, że kolory są dużo bledsze, to jeszcze cienie osypują się podczas nakładania. Mam wrażenie, że problem pojawia się dlatego, że proszek , z którego zrobiono cienie, jest za grubo zmielony i dlatego nie trzyma się za dobrze powieki podczas nakładania. O ile makijaż dzienny, delikatny wychodzi ok, o tyle przy wykonaniu makijażu wieczorowego trzeba się trochę namęczyć, żeby mocniej podkreślić oko. Jeśli już uporamy się z nałożeniem cieni na oczy , to raczej nie powinniśmy mieć zastrzeżeń co do trwałości. U mnie makijaż oka wytrzymuje spokojnie cały dzień a same cienie nie rolują się w załamaniu powieki. Wydajność oceniam na mocne 4+. Cienie nie podrażniają oczu.
    Zalety:
    • ładnie skomponowane kolory
    • dobre do makijażu dziennego
    • nie rolują się na powiece
    Wady:
    • osypują się podczas nakładania
    • słabo napigmentowane
  • 4 maja 2019 o 21:07
    Mogą być za tę cenę...
    ... ale zapłaciłam za nie 6zł. 40 lub 60zł to już jakaś pomyłka. Posiadam kolor 560 Serene. Poza granatowym, cienie musiałam nakładać kilka razy, żeby było coś widać na swatchach. Na oku mój ulubiony - średni niebieski lubi znikać z powieki i trzeba go nakładać kilka razy. Najjaśniejszego prawie nie widać. Po chwili i tak oba znikają całkowicie. Jasny i średni niebieski są matami, żółty(?) i granatowy mają drobinki. Ten żółtawy ma więcej drobinek niż pigmentu, ale jest dobry jako rozświetlacz i wtedy nawet ten pigment trochę widać. Cienie nakładałam na bazę.
    Zalety:
    • zestawienie kolorystyczne
    • cena (ale bardzo się waha, do kilkunastu złotych można dać, jeśli nie ma nic lepszego)
    • blendują się, nie robią plam (ale ja się dopiero uczę, mogę się nie znać)
    Wady:
    • słaba pigmentacja
    • cena regularna
    • jaśniejszych kolorów nie widać wcale, znikają
  • 26 września 2017 o 12:19
    Pewniaki
    Mam 2 paletki tych cieni w kolorach 520 - Brazen 515 - Adventurous Obie takie trochę neutralne, wpadające w brązowe tony. Można rzec; kolory ziemi. Używam ich ok.pol roku. Dla mnie są niezawodne. Wytrzymywały na powiece od świtu do nocy i to w sezonie letnim, często na upałach. Pigmentację mają bardzo dobrą. Ładnie się blendują. Nakładam je pędzlami do cieni - większym i małym do precyzyjnej aplikacji, bo te dołączone aplikatorki to sobie grzecznie leżą, nie lubię poprostu malować się takimi aplikatorkami z gabeczką. Opakowanie jest trwałe i eleganckie. Nie stosuję bazy pod cienie, zawsze nakładam je bezpośrednio na podklad. Te mają bardzo dobrą trwałość bo wytrzymują ze mną cały dzień. Jedyną wadą jest jednak to, że czasem lubią się obsypać jak stosuję je na sucho, ale ja mam ten problem z większością cieni jakie posiadam. Hmm...cena....do tanich nie należą, to fakt. Trzeba je upolować na jakiejś promocji albo poszukać w internetowych drogeriach, bo w Rosku, czy w Hebe to sobie chcą za nie ok.60 zł. Wydajne... używam często, a ledwo wgłębienia w nich porobilam pędzelkiem. U mnie produkt się sprawdził całkiem dobrze.
    Hankaak
    15 lutego 2017 o 18:09
    Są lepsze...
    Jakoś nie zachwycam się tymi cieniami. Nakładam cienie pędzelkiem - sypią się. Na gąbeczce jeszcze jest ok. Dobrze się nimi cieniuje. Jednak co do trwałości mam wątpliwości - czy z bazą czy bez, dość szybko blakną na powiece (mam przetluszczającą się powiekę) - szczególnie kolory jasne. Ciemne są ok.
  • 25 listopada 2016 o 23:18
    Różne kolory - różne zachowanie
    Dostałam ją w prezencie, bo niespecjalnie interesowałam się cieniami Revlon. I właściwie słusznie, bo są przeciętne. Moja paletka zawiera następujące kolory: żółty perłowy, dwa matowe niebieskie – jasny i średni oraz ciemny granat z błyszczącymi drobinkami. Żółty osypuje się dość mało i jest na skórze całkiem trwały – ok. 8 godzin. Gorzej z niebieskimi matami – te osypują się przy nakładaniu pędzlem na potęgę i zawsze mam je pod oczami. Trwałość jest również odpowiednio gorsza – ok. 6 godzin bez bazy, do tego zbierają się w załamaniu. Najbardziej lubię granatowy cień. Niekoniecznie za trwałość, bo jest podobna jak w wypadku niebieskości, ale jest jedynym ciemnym cieniem z drobinkami, który nałożony na powiekę na sucho, nie gubi tych drobinek po drodze. Sam odcień jest bardzo ładny, głęboki, elegancki, drobinki efektownie lśnią. Nie używam kolorów z paletki razem – to już za dużo niebieskiego ;) Opakowanie jest trwałe i sprawuje się dobrze. Dołączonej pacynki nie używam i brakuje mi, chociaż małego, lusterka. Cienie nie podrażniły mnie ani nie uczuliły. Słowem: żaden must have, ale granatowy cień ma bardzo ładne wykończenie.