Kremy do depilacji

Bielenda Vanity Laser Expert, Zestaw do precyzyjnej depilacji nóg

Bielenda VANITY LASER EXPERT zestaw do precyzyjnej depilacji NOGI - 100ml

• 30 kwietnia 2023 o 12:47
    Co to było?
    Stan skóry: sucha, szorstka, pozbawiona blasku DOSTĘPNOŚĆ – w niektórych drogeriach, choć łatwiej kupić online niż stacjonarnie OPAKOWANIE – produkt w kartonowym pudełku, co jest na plus, bo produkt jest dość specyficzny i szkoda by było gdyby się gdzieś „wylał” w łazience SZATA GRAFICZNA – dominuje czarny kolor SKŁAD – bardzo średni WYDAJNOŚĆ – użyłam raz i nigdy więcej ZAPACH – niesamowicie brzydko pachnie, drugi raz bym robiła przy otwartym oknie EFEKT – ruszył tylko niektóre miękkie włoski, bo nawet tych na udach się nie był w stanie pozbyć, do tego podrażnił mnie ZESTAW – nie widziałam PODRÓŻ – nie sprawdzałam CENA – ok. 12 zł
    • szata graficzna
    • skład
    • efekt
  • 15 sierpnia 2021 o 16:52
    Nieskuteczny
    Sięgnęłam po tę propozycję na szybko, ponieważ lubię Bielendę i mam do niej zaufanie, ale tym razem nie był to dobry wybór. Mam wrażenie, że ten krem jest trochę zapomniany, a być może nawet został wycofany. Mnie udało się go jeszcze dostać online już jakiś czas temu, ale niestety okazał się bublem. Krem ma ciemne opakowanie, co sprawia, że przyciąga uwagę. Jednak większość kosmetyków stawia na biel lub ewentualnie jakiś pastelowy kolor, a tutaj klasyczna czerń. Tubka jest wykonana z bardzo elastycznego tworzywa, co ułatwia jego wydobycie oraz została wyposażona w nakrętkę (co nie jest zbyt dobrym pomysłem z powodu jego konsystencji, ale o tym za chwilę). Krem ma beżowy kolor. Zapach, podobnie jak w przypadku innych produktów tego typu, intensywny i niezbyt przyjemny, ale wiadomo, taki urok kremów do depilacji. To, co mnie najbardziej zdziwiło w tym produkcie, to konsystencja. Jestem przyzwyczajona, że zazwyczaj mamy do czynienia z bardzo gęstymi kremami, natomiast tutaj jest ona dość wodnista, lejąca. Teoretycznie ułatwia to jego rozprowadzanie po skórze, ale sprawia również, że jest strasznie niewydajny - wystarczył na mniej więcej 3 użycia. Jeśli chodzi o szpatułkę dołączoną do opakowania, to według mnie to jest jakieś nieporozumienie. Dziwnie wyprofilowana, twardo zakończona... Doceniam jednak za to, że dołączono także 2 chusteczki enzymatyczne mające za zadanie opóźnić odrastanie włosków (i to chyba największy plus tego produktu). Krem nie jest zbyt skuteczny. Usuwa może 40% włosków... To sprawia, że trzeba poprawiać po nim maszynką lub innym kremem. A już z pewnością nie opóźnia ani nie osłabia odrastających włosków. Dobrze, że chociaż nie podrażnia, nawet jeśli potrzyma się go trochę dłużej.
    Zalety:
    • chusteczki enzymatyczne w zestawie,
    • łatwo się rozprowadza,
    • nie podrażnia.
    Wady:
    • usuwa tylko niewielką ilość włosków,
    • nie opóźnia odrastania włosków ani ich nie osłabia,
    • szpatułka jak dla mnie nie nadaje się do użycia,
    • wydajność.
  • 7 listopada 2020 o 12:50
    Krem do depilacji
    Kupiłam jego na promocji , ciężko usunąć włoski grubsze na nogach trzeba czasem poprawić jeszcze raz , zapach ma taki sobie i raz mi podrażnił skórę . Całkiem ok jest i starcza na około 2 tygodnie ,
  • 23 października 2017 o 21:31
    Z męskim włosem nie daje rady
    Moje cholernie ciemne twarde i totalnie dzikie włosy. ..ruszył w 75 % Śmierdzi, że aż w oczy szczypie Za długo trzymać nie mozna (powyżej tych 5-8 minut) bo może uczulic i podraznic Jest bardzo tani a pojemność tubki mieści się w standardzie. Dla mnie za słaby
    Drogeria Natura
  • 10 sierpnia 2017 o 22:19
    Nie miałam lepszego!
    Pierwszy krem, który usunął moje wszystkie włosy na nogach! A mam mega mocne i ciemne włosy, także jest to dla mnie hicior! Kupie jeszcze nie jedno opakowanie na pewno ;)
    Zalety:
    • brak podrażnień
    Wady:
    • za wydajność
    • za ilość chusteczek
    • za cenę