Serum do twarzy

Korana Grecka Oliwka, Serum z wyciągiem z liści oliwnych

Krem Korana Grecka Oliwka Serum i dekoltu na dzień 30ml

• 9 września 2024 o 22:22
    Genialny, uniwersalny krem zamiast serum
    Przepiękny produkt, który bardzo wspomógł moją skórę podczas jej buntowniczej fazy, kiedy była jednocześnie odwodniona, egzemowa i mocno zanieczyszczona. Patrząc na skład tego serum zupełnie nie spodziewałabym się, że sprawdzi się do cery, która na wszystko reaguje nowymi wypryskami, a jednak ją wygładził i znacznie uspokoił. Obawiałam się, że te 100 odmian oliwki mnie zwyczajnie zapcha, ale nic takiego nie miało miejsca i generalnie zaskakująco wspomógł różne aspekty mojej tłustej skóry. Już począwszy od opakowania można się rozanielić, bo jest naprawdę przemyślane i cieszące oko. Szklana buteleczka z wyjątkowo solidnie zaprojektowaną pompką plus plastikowe już wieczko, które się nie tłuści w dłoniach. Ideolo. Dobrze się dozuje, da się nabrać każdą zachcianą ilość produktu, który jest, o dziwo, kremem. Nie jest rzadki, w ogóle nie lejący, nic płynnego - no nie jest to coś kojarzącego się z serum. Biały krem. Nie da się tego inaczej opisać niż taki staromodny krem naszej babci. Ma nietłustą konsystencję i baaardzo pudrowy zapach. Taki zmydlony i czysty. Bardzo przyjemny. Rozprowadza się też jak staromodny krem, wchłania się tak samo. Do półmatu. Takiego lekko pudrowego na dodatek. Klasyk. Pozostawia otulającą powłoczkę, ale nie tylko, bo oprócz okluzji również ewidentnie przenika do głębszych warstw skóry, która naprawdę wygląda i czuje się lepiej. Ładnie odżywia suche skórki i lekko wygładza. Nie znika z powierzchni skóry, więc stanowi dla mnie ładną bazę pod makijaż mineralny. Zarówno sypki jak i tłuste płynne mineralne podkłady. Nie waży się i nie powoduje rozmazywania się makijażu. W ogóle nie piekł mnie w moje zmiany egzemowe i nic nie uczulił. Jego głównym działaniem było po prostu lekkie odżywienie skóry. Nie pojawiały się po nim nowe wypryski, nie stanowił dla mojej skóry "za dużo", był naprawdę optymalny. Nie wyświecałam się bardziej niż normalnie, a nawet mam wrażenie, że trochę to sebum uspokoił. Nie wiem, skąd idea serum. Nie ma składników aktywnych i nie jest ukierunkowany specjalistycznie na problemy skórne. To po prostu zwykły, bazowy, klasyczny krem. Trochę trudno dostępny, ale przystępny cenowo i wydaje się być uniwersalny.
    Zalety:
    • ślicznie pudrowo pachnie
    • sprzyja tłustej, skłonnej do wyprysków skórze
    • nie zapycha
    Wady:
    • wydumana idea serum, bo nie ma składników aktywnych i nie działa specjalistycznie
  • 12 września 2023 o 13:35
    Cera jest super gładka i nawilżona
    Serum o pięknym zapachu i delikatnej konsystencji. Bardzo dobrze się wchłania, rozjaśnia i nawilża. Czasem po jego nałożeniu zapominam o kremie bo moja skóra jest gładka, odżywiona i nawilżona.
    errola
    20 stycznia 2017 o 19:45
    takie sobie
    Zalety: + eleganckie, szklane opakowanie z pompką + przyjemna, kremowa konsystencja + matuje, ale niezbyt mocno + delikatnie nawilża Wady: - serum się rozwarstwia
  • 13 lutego 2014 o 16:05
    Ukojenie
    Mam wrażliwą, nadreaktywną cerę mieszaną - obecnie jestem w ciąży więc zdecydowanie w kierunku suchej i jeszcze bardziej skłonną do alergii. To serum może nie jest magicznym specyfikiem, który działa cuda, ale sprawia, że skóra twarzy czuje się ukojona, nawilżona, mięciutka. Nic się nie lepi - nie cierpię jak mi jakiś żelo-glut towarzyszy, nic z tych rzeczy. Bardzo miła konsystencja, dodatkowo zero podrażnień. Stosowałam jako samodzielny kosmetyk, myślę, że w przypadku cer ewidentnie suchych lub dojrzałych może to być za mało. Tak mi się przyjemnie tego serum używało, że praktycznie smarowałam się nim minimum 2 razy dziennie, 30 ml zniknęło w miesiąc. Myślę, że warto podkreślić działanie "ukojenie zmęczonej i narażonej na stres cery". Mam dość odwodnioną skórę twarzy, tutaj serum się bardzo fajnie sprawdziło. Twarz spijała kosmetyk, nie zostawał nadprogramowy, tłusty film. Natomiast jeśli chodzi o działanie przeciwstarzeniowe, myślę, że muszę jeszcze poużywać tego preparatu. Jednego jestem pewna - jest to jeden z nielicznych produktów, który kupię ponownie, a to się zdarza BARDZO rzadko!
  • 4 grudnia 2013 o 19:29
    Rewelacyjny produkt :)
    Na początek plusy: - bardzo poręczne opakowanie - miły zapach - fajna kremowa konsystencja - rewelacyjne nawilżenie - niesamowicie wygładza skórę - nie powoduje podrażnień Minusy: - żadnych :) Rewelacyjne serum, tak można o nim napisać w skrócie. Opakowanie jest tak poręczne, że wyciskamy odpowiednią ilość produktu. Zapach bardzo delikatny i subtelny. Konsystencja nie jest lepka - jest przyjemnie kremowa i delikatna. Po nałożeniu na skórę zaczyna się magia. Cera jest niesamowicie wygładzona i nawilżona. Zdecydowanie polecam :). Używam tego produktu od: 1,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie 2