Żele do golenia dla kobiet

Gillette Satin Care, Avocado Twist Shave Gel (Żel do golenia)

• 19 listopada 2022 o 12:11
    Bardzo dobre wrażenie
    Żel bardzo dobrze sprawdził mi się podczas depilacji, a jego stosowanie było dla mnie przyjemnością. Produkt dedykowany jest dla skóry wrażliwej, czyli takiej jaką ja posiadam i śmiało stwierdzam, że ta propozycja zadowoli wielu użytkowników. Konsystencja preparatu jest bardzo dobrze wyważona, formuła jest wysokiej jakości, nieco zbita, ale bardzo plastyczna. Zawartość opakowania sprawia, że idealnie sprawdza się do depilacji nawet najbardziej delikatnych miejsc na ciele oraz w przypadku problematycznej skóry. Po zastosowaniu Satin Care zauważyłam, że usuwanie włosków przebiega sprawnie, intuicyjnie i nie powoduje podrażnień po goleniu. Kosmetyk bardzo dobrze współpracuje z różnymi maszynkami, oraz chroni przed zacięciem się przed ostrza. Depilacja przy użyciu tej propozycji przebiega skutecznie i bezpiecznie. Skóra po depilacji jest miękka w dotyku, aksamitna i przyjemna. Potwierdzam zgodność rzeczywistych efektów z opisem producenta. Zapach jest prześliczny, przynosi ukojenie i relaks, a woń opisałabym jako idealne wyważenie między świeżym, a słodkim awokado. Ta nuta jest intensywna i bardzo trafia w mój gust, a ja uwielbiam ją wąchać. Proces aplikacji jest bardzo prosty, rozsmarowywanie konsystencji jest intuicyjne i nie sprawia żadnych kłopotów. Pojemność mojego egzemplarza wynosi 200ml, wydajność oceniam pozytywnie. Opakowanie w formie puszki jest standardowym rozwiązaniem. Pojemnik wyposażony w pompkę jest wygodny w użyciu. Szata graficzna najnowszej wersji podania w kolorystyce bieli połączona z detalami w odcieniu jasnej zieleni bardzo mi się podoba. Całość prezentuje się bardzo estetycznie i schludnie, jedynie minusem może być fakt, że na opakowaniu nie znajduje się żadna informacja w języku polskim. Dostępność asortymentu marki na rynku jest bardzo przystępna, cena jak za tak dobrą jakość również jest bardzo korzystna. Ja zdecydowanie kupię ponownie ten żel, ponieważ u mnie sprawdził się super.
    Zalety:
    • skuteczna depilacja,
    • bezpieczne usuwanie włosków,
    • brak podrażnień i zacięć na skórze,
    • wyważona konsystencja,
    • efekt gładkiej skóry,
    • sprawdza się do wrażliwych partii ciała,
    • przyjemny zapach,
    • wysoka jakość wykonania,
    • dobrze współpracuje z różnymi maszynkami,
    • zgodność z opisem producenta,
    • łatwa aplikacja,
    • dobra wydajność,
    • wygodne opakowanie,
    • estetyczna szata graficzna,
    • korzystna cena,
    • powszechna dostępność.
    Wady:
    • brak informacji w języku polskim na opakowaniu.
  • 1 listopada 2021 o 0:37
    Depilacja w rytmie avocado
    plusy: + dobrze się pieni + tworzy gęstą piankę + nie zapycha maszynki + przyjemny zapach awokado minusy: - nie zapobiega podrażnieniom inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - nieco zbyt wysoka cena - niska dostępność
    shewild
    8 czerwca 2021 o 12:42
    Szybko, gładko, skutecznie
    Trzeba przyznać, że żele Gillette oprócz tego, że są łatwo dostępne i raczej na każdą kieszeń, to są po prostu dobre i skuteczne. Co jakiś czas próbuję innych żeli do golenia, ale i tak z czasem zawsze do nich wracam, a między innymi również do tej wersji z awokado. Żel ma naprawdę miły dla nosa owocowy zapach, chociaż dla mnie to bardziej melon lub arbuz, dość słodki zapach, ale przyjemny i umilający tę przyziemną czynność jaką jest golenie nóg. Bardzo lubię konsystencję żeli Gillette - są dokładnie takie jakie być powinny. Gęsty żel, trzyma formę do momentu rozprowadzenia go na skórze, dobrze się go aplikuje na skórę, po czym zmienia się w puszystą, gęstą, miękką piankę. Faktycznie zmiękcza włosy, bardzo ułatwia golenie maszynką. Przyznam, że przy używaniu tego żelu praktycznie nie zdarzają mi się żadne zacięcia, maszynka gładko sunie i przycina włoski, a żel tworzy warstwę ochronną. Do tego dba o skórę tyle ile jest w stanie zrobić to tego typu produkt - nie wysusza, chroni, zmiękcza i lekko nawilża. Skóra jest gładka, nie tworzą się wypryski ani podrażnienia. W okresie letnim nawet przy użyciu tego żelu mam suchą skórę na nogach, ale do nawilżania stosuję balsamy i nigdy nie opierałabym pielęgnacji skóry na żelu do golenia. Dla mnie super, że chroni skórę podczas golenia i nie wysusza. Do tego opakowanie jest bardzo wygodne, działa bez zarzutu do ostatniej kropli żelu. Nie zliczę ile już opakowań zużyłam. Używam na zmianę z innymi wersjami Gillette już od wielu lat i dla mnie to podstawowy kosmetyk, który zawsze mam w łazience.
  • 8 września 2020 o 21:40
    Piękny
    Żel do golenia jest mega wydajny, pięknie pachnie,nawilża skórę A zarazem nogi są gładkie po każdym goleniu. Cenowo jest ok w porównaniu do innych. Warto spróbować i kupić
    Zalety:
    • Efekt
    Drogeria Super-Pharm
  • 16 czerwca 2020 o 20:22
    Ułatwia depilację
    Żel do golenia Gillette Satin Care AVOCADO Twist Shave Gel zawiera olejek z avokado, przez co ma nawilżać naszą skórę podczas golenia. Nawilżenia nie zauważyłam ale dużym plusem jest to że kosmetyk ten nie podrażnia. Skóra po jego użyciu jest miękka i gładka. Golenie z tym żelem jest przyjemne, ponieważ łatwo sunie po nim maszynka. Żel nie spływa, ma gęstą konsystencję która zamienia się w mięciutką piankę. Żel przyjemnie pachnie i jest bardzo wydajny. Starcza naprawdę niewielka ilość przy użyciu. Dozownik precyzyjnie aplikuje produkt. Warto kupić go na promocji gdyż w cenie regularnej kosztuje około 20zł.Dostępny w drogeriach i supermarketach.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • nie uczula
    • nie wysusza
    • wydajny
    • łatwo dostępny
    • przyjemnie pachnie
    Wady:
    • cena regularna