Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Nivea Aqua Effect, Żel do mycia twarzy do cery mieszanej i tłustej

Nivea Visage Żel do mycia twarzy Głeboko Oczyszczający 150 ml

Agafii
    27 marca 2024 o 21:19
    Łagodzi i wycisza zmiany
    Ostatnio moja skóra przechodziła kryzys, było na niej dużo różowych plam, które nie mogły zniknąć.. .. I wtedy do akcji wkroczył żel do mycia twarzy od nivea_pl do cery tłustej i mieszanej. Bardzo ostrożnie podchodzę do produktów przeznaczonych konkretnie dla mojej cery, czyli tłustej, ponieważ mają one tendencje do wysuszania skóry. Ten żel jest inny. Oprócz tego, że oczyszcza, ma również za zadanie nawilżać. Konsystencję możecie zobaczyć na drugim zdjęciu - przezroczysty z drobinkami peelingującymi. Zapach typowy dla produktów Nivea, pachnie ich znanym kremem z niebieskiego opakowania. Działanie? Niesamowite! Żel wyciszył moją skórę, nawilzyl i mimo wszystkiego zmatowił- mniej wyswiecam się podczas dnia. Do tego nie pojawiają się żadni nowo nieprzyjaciele. Po użyciu czuć świeżość i nawilżenie. Do tego produkt jest wydajny - wystarczy niewielka kropka jak na zdjęciu, aby oczyścić skórę. Jestem zdecydowanie na tak. Żel z Nivea stał się moim ulubieńcem.
    Zalety:
    • Oczyszczenie
    • Delikatność
    • Zmatowienie
    Drogeria Natura
  • 13 sierpnia 2023 o 11:52
    nie kupię drugi raz
    Ten żel nie sprawdził mi się na mojej cerze, nie kupiłabym go ponownie. Kupiłam z poleceń osób na tik toku ale niestety to nie jest dla mnie. Moja cera się nie poprawiła ,lecz pogorszyła
  • 6 maja 2023 o 13:11
    Raczej peeling niż żel...
    Żel do mycia twarzy do cery mieszanej i tłustej ma swoje dobre i słabe strony. Zaczynając od pozytywnych aspektów, warto zwrócić uwagę na fajną konsystencję żelu, która ułatwia aplikację produktu na skórę. Dodatkowo, produkt nadaje uczucie świeżości, co może być przyjemne dla użytkownika. Pozytywnym aspektem jest także opakowanie - tuba do wyciskania 150 ml, jest praktyczna i bezpieczna, nic się z niej nie wylewa. Z drugiej strony, kosmetyk zawiera mocne detergenty, co może negatywnie wpływać na skórę, szczególnie przy codziennym użytkowaniu. Ponadto, produkt wysusza skórę i może powodować uczucie ściągnięcia. Nie przeciwdziała również powstawaniu nowych zmian na skórze, wręcz przeciwnie - przez swoją moc detergentów może zaostrzać problemy z trądzikiem. Skład produktu jest dość standardowy, nie wyróżnia się niczym szczególnym. Dodatkowo, w nazwie produktu powinno być słowo "peeling", ponieważ żel zawiera drobinki, które umożliwiają złuszczanie skóry. Podsumowując, Nivea, Aqua Effect, Żel do mycia twarzy do cery mieszanej i tłustej, to produkt o przeciętnej jakości. Cena jest w porządku, jednak w tej samej półce cenowej można znaleźć lepsze kosmetyki. Produkt może być dobrym wyborem do okazjonalnego stosowania jako peeling, ze względu na obecność glinki.
    Zalety:
    • cena, konsystencja, uczucie świeżości
    Wady:
    • wysusza, mocno przeciętny skład, nie pomaga w pielęgnacji cer mieszanych, tłustych czy trądzikowych
  • 1 listopada 2022 o 11:08
    Dla mnie całkiem dobry
    Ostatnio moja cera stała się problematyczna. Mam wypryski i sporo produktów mnie podrażnia. Ten żel akurat fajnie się sprawdza. Po umyciu twarz jest widocznie "oczyszczona " Wybielona, ładnie wygląda. Wypryski są lekko zaczerwienione ale przez chwilę i nie czuje żadnego szczypania ani bólu
    Zalety:
    • Ładnie oczyszcza
    • Nie podrażnia
    Ejvaaa
    9 października 2022 o 19:13
    Gdy nie mam pod ręką swoich ulubionych, to kupuję ten lub niebieski. Tanie ,wydajne i łatwo dostępne:)
    Posiadam cerę mieszaną, tłustą w strefie T. Zazwyczaj moim top 1 jest żel myjący marki Resibo ten brzoskwiniowy. Z braku laku ,gdy ten już mi się skończy to chętnie kupuję ten marki Nivea- tani , wydajny i łatwo dostępny-czego chcieć więcej?:) Jak sam producent stwierdza dedykowany jest on skórze mieszanej. ● Formuła wzbogacona o algi oceaniczne zmniejsza widoczność porów i odżywia skórę - fakt , faktem pięknie doczyszcza skórę buzi - widoczność porów-czy ja wiem?chyba jednak tak średnio . Mam na to inne sposoby;) ● Mikrogranulki peelingujące głęboko oczyszczają pory, zapobiegając pojawianiu się niedoskonałości skóry - gdy go używam na prawdę pojawia się mnjej niespodzianek na twarzy ( z wyjatken tych dni ) ● Oczyszczająca formuła redukuje nadmiar sebum i matuje cerę -moja buzia się po nim nie błyszczy . Nie mam też po nim efektu ściągnięcia.
    Zalety:
    • drobinki peelingujące w sposób delikatny, ale nie podrażniający peelingują skórę twarzy
    • ładnie oczyszcza , odświeża
    • fajnie matowi też cerę
    • Nie podrażnia wrażliwej skóry twarzy
    • ładnie i przyjemnie pachnie - tak rześko!
    • Nie powoduje uczucia ściągnięcia
    • niska cena
    • łatwo dostępny produkt
    • wydajny
    Wady:
    • opakowanie - chociaż przemyślane i poręczne to na końcu ni jak nie można wydobyciu produktu do końca;)