Kremy na noc

Sylveco Lekki krem rokietnikowy 50 ml SYLV5
Sylveco

Izabl
    31 stycznia 2024 o 13:56
    Dobry lekki, może na lato bo trochę barwi
    Używam wersji ze starszym opakowaniem, ale skład jest taki sam. Na mieszaną cerę sprawdza się OK. Lekko nawilża i nie podrażnia. Pachnie jak olej rokitnikowy (wiem, bo piję) i mi to nie przeszkadza.
    Wady:
    • Po dłuższym stosowaniu twarz robi się lekko pomarańczowa.
    • Nie podoba mi się również opis producenta zachwalającego skład kremu (ulotka) - m. in. korzystny wpływ ekstraktu z aloesu, czy ekstraktu z korzenia mydlnicy - tych składników praktycznie nie ma w kremie (koniec składu, mniej niż 1%, bo po Benzyl Alcohol).
  • 22 kwietnia 2023 o 17:07
    Nie jest bardzo zły, ale powrotu nie będzie
    Kremu używałam dość dawno temu, ale na tyle zapadł mi w pamięć, że zasługuje na recenzję. Przede wszystkim obawiałam się jego żółtego koloru - jak się okazało ,słusznie. Ta żółta poświata pozostaje na skórze, dając nieco dziwny efekt, niby opalenizny, ale nie do końca. I co mi najbardziej przeszkadzało - żółty kolor kremu osadzał się na brwiach i na linii włosów, co mnie bardzo irytowało. Aż szkoda, bo ogólne działanie kremu mi się podobało. Po jego zastosowaniu skóra była dobrze nawilżona i jędrna, a efekt ten utrzymywał się przez cały dzień. Krem nie zapychał ani nie uczulał, był dość wydajny. Ma specyficzny zapach, ale mnie on nie przeszkadzał.
  • 3 lutego 2023 o 9:47
    Sylveco, Lekki krem rokitnikowy
    Bubel jakich mało. Kupiłam go na promocji i cieszę się, bo uważam że i tak przepłaciłam. Krem miał nawilżać, pomagać z oznakami starzenia itp itd a tak naprawdę jedyne co zrobił to doskonale brudził poduszki i ubrania na żółty kolor. Rozumiem ideę naturalnych składników, ale od kremu wymagam, żeby nie farbował mi wszystkiego czego dotknę. W dodatku żółta poświata na twarzy po jego aplikacji utrudnia wykonanie makijażu. Nawilżenie kiepskie, konsystencja taka sobie, zapach średni. O redukcji zmarszczek nie ma mowy. Jedyny plus to opakowanie z pompką i jako taka wydajność. Jestem na nie.
    Wady:
    • Brudzi ubrania
    • Jest żółty po aplikacji
    • Nie nawilża
    vesna2
    14 listopada 2022 o 20:16
    Co się naobiecywał, to jego
    Czego ten krem nie obiecał??? Miał nawilżać, zmniejszać zmarszczki, rozjaśniać przebarwienia, odżywiać i co tam jeszcze. Czy to zrobił? Nie. No, może trochę nawilżył, ale ogólnego stanu skóry nie poprawił. Zwłaszcza te obietnice o poprawie kolorytu to ściema. Krem jest w fajnym opakowaniu z pompką (ale wcześniejsza szata graficzna była lepsza), ma lekką konsystencję, szybko się "wchłania". Używałoby się go miło, gdyby nie brudził ubrań i poduszek na żółto (ach ten rokitnik). Na szczęście brudzenie nie jest tak mocne, jak w przypadku jego tłustszego brata. Generalnie zbyt lekki, by realnie coś zdziałać na skórze. Uważam, że jest wiele lepszych kosmetyków, zwłaszcza w tej cenie.
  • 30 października 2022 o 8:58
    ok
    Krem może nie jest mocno nawilżający, ale dla mojej cery spisał się bez zarzutów. Krem jest bezzapachowy i konsystencja leciutka. Skład naturalny. Opakowanie bardzo higieniczne, pompka. Choć minus jest taki, że nigdy nie wiadomo kiedy się kończy produkt. Wydajność nawet spora. Raczej większość kremów z Sylveco mnie się spisało,najbardziej nagietkowy. Ten krem najbardziej nada się dla skór tłustych lub mieszanych.

Zobacz także inne Kremy na noc