Pianki do mycia twarzy

Filorga Foam Cleanser Pianka do demakijażu twarzy i oczu

Filorga Pianka do demakijażu twarzy i oczu 150ml

• 23 czerwca 2022 o 20:24
    Nie dla każdego
    Kolejna pianka w mojej kolekcji jednak niekoniecznie zagości na stałe w mojej kosmetyczce. Pianka ma jedna podstawową wadę: nie zmywa zanieczyszczeń tak jak bym sobie tego życzyła. Przy mojej mieszanej skórze jest trudno doczyścić tą pianką skórę z zanieczyszczeń po całym dniu nawet po powtórzeniu mycia trzy razy. Chociaż makijaż zmyje. Pianka ma wiele zalet. Nie uczula. Jest delikatna. Posiada gładką konsystencję. Pielęgnuje skórę czego wiele pianek nie robi. Jednak życzyłabym sobie aby pianka lepiej czyściła skórę bo generalnie do tego jest przeznaczona. Ja mam skórę mieszaną. Myślę, że ta pianka może być perfekcyjnym wyborem dla skór suchych albo po opalaniu czy przy jakichś sprawach uczuleniowych czy podrażnieniach. Ja jeszcze nie skończyłam butelki i potestuję, ale na dziś to dałabym piance 3,5 bo nie do końca pasuje do mojej skóry. Jednak Panie z suchą skórą mogą być bardziej zadowolone z tego kosmetyku. Tym bardziej że po tej piance można ominąć tonik. EDIT: potestowałam jak sobie obiecałam i w moim przypadku widzę inne zastosowanie tej pianki. Pianka świetnie sprawdza się do odświeżenia i wstępnego nawilżenia skóry w trakcie porannego prysznica. Dobrze przygotowuje skórę do dalszej porannej pielęgnacji i makijażu, które u mnie są raczej proste i mało skomplikowane. Po drugie pianka świetnie sprawdza się po całym dniu na słońcu. Jest tak delikatna. że po całym słonecznym dniu spędzonym nad wodą można spokojnie umyć nią "podpieczone" ciało. Pianka przynosi skórze ulgę i ukojenie i czuć już to pod prysznicem. Pierwotnie dałam tej piance niższą ocenę traktując ją jako piankę do wieczornego oczyszczania twarzy, jednak jestem skłonna dać nawet pięć gwiazdek za inne zalety.
    Zalety:
    • Właściwości pielęgnacyjne, rzadko spotykane w piankach.
    • Delikatna.
    • Może być strzałem w dziesiątkę dla skór suchych.
    • Przynosi ukojenie po dniu spędzonym na słońcu.
    • Świetnie sprawdza się przy porannym prysznicu jako pierwszy krok pielęgnacji, tym bardziej, że delikatnie nawilża.
    Wady:
    • Za słaba do wieczornego usuwania całodniowych zanieczyszczeń w przypadku skóry mieszanej.
  • 19 sierpnia 2020 o 13:18
    Zużyłam, ale miłości nie ma
    Pianka, jak każda inna myła twarz. Żadnych szczególnych rzeczy nie zauważyłam. Stan cery także mi się nie poprawił. Piana była dość intensywna, co na plus. Skóra trochę po nim była tępa. Produkt jest mało wydajny, szybko mi się skończył. Był bez zapachu, więc to na plus dla osób czułych na zapachy.
    Zalety:
    • pompka
    • fajna piana
    • brak zapachu
    • brak wydajności
  • 17 września 2019 o 12:44
    Przeciętniak
    Wciąż i nadal poszukuję idealnego dla mnie produktu do oczyszczania twarzy. Pianki lubię najbardziej. Tą zakupiłam, ponieważ ma nie tylko oczyszczać z niewidocznych zanieczyszczeń, ale także ma usuwać makijaż. Niestety, ten produkt się u mnie nie sprawdził. Nie zmywa makijażu, a jedynie go rozmazuje. Radzi sobie z podkładem i pudrem, ale z tuszem do rzęs już nie. Nie mam obiecanego przez producenta oczyszczenia i nawilżenia, dlatego nie zakupię ponownie tego produktu.
    a ga ta
    13 września 2018 o 8:19
    Dobra lecz droga
    Pianka dobrze oczyszcza twarz. Nie ściąga skóry. Wręcz lekko nawilża cerę. Pompka pozwala zużyć produkt niemal do ostatniej kropli. Niestety, produkt jest dosyć drogi. Jest teź niewydajny.
  • 12 listopada 2017 o 21:41
    Uwielbiam!
    Stosuję tę piankę od niedawna,a już jestem w niej zakochana. Jest niezwykle delikatna, a mimo to bardzo dobrze radzi sobie z demakijażem. Mam suchą skórę i po większosci drogeryjnych produktachtego typu miałam uczucie ściągnięcia. Po tej piance skóra pozostaje miękka, nawilżona i gładziutka. Szykuję się na zakup kolejnej buteleczki Polecam,bo na prawdę mimo ceny warto.
    Zalety:
    • Wszystko!