Olejki i masła do demakijażu

Etude Real Art, Cleansing Oil Moisture Oczyszczający olejek do demakijażu twarzy i oczu

• 1 lutego 2020 o 20:47
    Świetny olejek
    Szybko rozpuszcza nawet wodoodporny makijaż, dobrze doczyszcza, bez problemu się zmywa. Jedna niepełna pompka pozwala oczyścić twarz z makijażu, po kontakcie z wodą olejek zmienia się mleczko. Nie podrażnia, nie zapycha i o dziwo nie szczypie w oczy. Od kiedy go mam płyn micelarny stosuję tylko rano.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Dobrze zmywa każdy makijaż
    Wady:
    • Dość wysoka cena
    Mizore
    20 lutego 2019 o 12:08
    Jego pomarańczowy brat lepszy
    Pomimo, że olejek do demakijażu Etude House perfect cleansing (pomarańczowy kolor - któremu wystawiłam na wizażu opinię) bardzo mi odpowiadał, to zdecydowałam się jednak przetestować jego żółtego brata. Ot, z czystej ciekawości, ponieważ miał dużo więcej opinii, dużo pozytywnych. Oba te produktu są bardzo do siebie podobne, jednak mam wrażenie że jego pomarańczowy brat domywał lepiej. Żeby nie było - stosuję dwuetapowy demakijaż (olejek + pianka), lecz po pomarańczowym miałam lepsze efekty. A stopień nawilżenia obu produktów jest bardzo podobny. No i to, czym się zachwycałam w perfect cleansing, czyli piękny zapach, tu jest... dziwny. Nawet nie wiem jak to opisać, ale hmm.. jakoś się "nie łączy".
    Zalety:
    • oczyszcza
    • nie wysusza
    • przychodzi w praktycznym opakowaniu z pompką (z blokadą, jak również nakrętką)
    • łatwiej go znaleźć, niż wersję perfect cleansing, lecz wciąż jest dostępny chyba jedynie przez inetnet.
    Wady:
    • zapach mi nie podpasował
    • wydaje mi się, że pomarańczowa wersja czyści dokładniej, a koszt jest podobny.
  • 16 czerwca 2018 o 13:33
    Idealny olejek do demakijażu
    Jest to mój pierwszy olejek do mycia twarzy i naprawdę trafiłam na cudo. Po zużyciu miniatury już wiedziałam, że trzeba kupić pełne opakowaniu. Olejek jest bardzo wydajny! Wystarcza jedna duża kropla to rozmiękczenia i zmycia makijażu w tym tuszu do rzęs, szminki i oczywiście podkładu. Świetnie zmywa każdy typ makijażu jaki robię (od typowej szpachli po tyko puder i tusz). Po umyciu nim oczu na rzęsach zostaje nalot i robi mgiełkę, ale to uczucie szybko mija. A do tego to jedyny olejek myjący, który nie wysusza mojej cery a ją nawilża! Zmywa się idealnie, bo pod wpływem wody jego konsystencja zmienia się w mleczną wodę. Nie zapycha, nie podrażnia nawet oczu i do tego pięknie pachnie.
    Zalety:
    • Domywa każdy rodzaj makijażu
    • Delikatnie myje
    • Dobrze rozpuszcza kolorowe produkty
    • Nie wysusza
    • Nie podrażnia oczu
    • Szybko się zmywa
    • Wydajny
    • Piękny zapach
    • Dobra cena
    • Komfortowe opakowanie
  • 18 kwietnia 2018 o 19:58
    Najskuteczniejszy demakijaż + nawilżenie 2w1 :)
    Dopóki nie kupiłam Real Art Moisture Cleansing Oil nie przepadałam za olejkami do zmywania makijażu głównie ze względu na to, że były "za ciężkie" dla mojej cery. Po wypróbowaniu olejku od Etude House zmieniłam zdanie - jest on zaskakująco lekki, a nakładany na twarz wg wskazówek na opakowaniu powoduje, że makijaż się wręcz topi i prawie sam spływa z twarzy pozostawiając skórę niezwykle nawilżoną i czystą. Zmyje chyba nawet najbardziej uporczywe eyelinery, maskary i bb kremy. Do tego ma ładny, delikatny zapach; opakowanie z pompką umożliwia wygodną aplikację, a całość (jak zawsze w przypadku koreańskich kosmetyków)| wykonana jest bardzo estetycznie i z poczuciem humoru: koreański napis obok Mona Lisy pyta: "kto jej zmył brwi?" ;).
    Zalety:
    • zmyje każdy makijaż
    • niesamowicie nawilża skórę twarzy
    • delikatny zapach
    • estetyczne i wygodne opakowanie
  • 30 lipca 2014 o 15:01
    Mój ulubiony
    Jeśli demakijaż to tylko przy użyciu olejku. Już od lat nie używam do demakijażu mleczek, pianek itp i kiedy na jakimś wyjeździe musiałam użyć mleczka to moja frustracja sięgnęła zenitu. Nic nie jest tak wygodne jak porządny olejek, który szybko i delikatnie oczyści skórę. Real Art należy do tych porządnych. Jest wydajny, świetnie się rozprowadza i po delikatnym masażu doskonale radzi sobie z likwidacją makijażu. Jest niezastapiony w przypadku trudno zmywalnych maskar i linerów - chyba tylko olejek zmywa tak dokładnie, szybko i delikatnie. Po zmyciu wodą pozostawia skórę gładką i milutką w dotyku. Komfort używania - nie do pogardzenia - żadnych wacików, tarcia, ściągania skóry. Cena jest bardzo przyjazna, szczególnie jeśli porównamy z innymi fajnymi olejkami (Shu Uemura, Babor). Moja recenzja często mówi ogólnie o olejkach do demakijażu, ale podkreślam, że Real Art jest godnym przedstawicielem tego rodzaju preparatów :-) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: dwa