Garnier, Olia, Farba do włosów

Garnier, Olia, Farba do włosów

Średnia ocena użytkowników: 3,4 /5

zobacz więcej ofertzwiń
REKLAMA
Pojemność 160 ml
Cena 18,99 zł

Trwala koloryzacja włosów. Zawiera naturalne oleje. Kolor jest intensywny, długotrwały. Farba pozostawia intensywny blask i poprawia wygładzenie włosów do 35%. Działa łagodni, ma kwiatowy zapach i kremową konsystencję, która nie spływa z włosów.

Cechy produktu

fluid / krem
Trwałość
długotrwałe
Pokaż wszystkie Schowaj

Skład jest w trakcie moderacji.

• KREM KOLORYZUJĄCY: Paraffinum Liquidum / Mineral Oil ● Aqua / Water ● Ethanolamine ● Decyl Glucoside ● Sodium Lauryl Sulfate ● Peg-40 Hydrogenated Castor Oil ● P-Aminophenol ● M-Aminophenol ● Ascorbic Acid ● Tocopherol ● Hydroxypropyl Guar ● Sodium Metabisulfite ● Thioglycerin ● Helianthus Annuus Seed Oil / Sunflower Seed Oil ● Toluene-2,5-Diamine ● Camellia Oleifera Seed Oil ● Disodium Cocoamphodiacetate ● Resorcinol ● Edta ● Parfum / Fragrance (F.I.L. C234004/1) 1187179 – KREM UTLENIAJĄCY: Aqua / Water ● Paraffinum Liquidum / Mineral Oil ● Hydrogen Peroxide ● Cetearyl Alcohol ● Sodium Cetearyl Sulfate ● Sodium Salicylate ● Sodium Sulfate ● Peg-40 Hydrogenated Castor Oil ● Phosphoric Acid ● Tetrasodium Etidronate ● Tetrasodium Pyrophosphate (F.I.L. C233230/1) 1119728 A – ODŻYWKA JEDWABISTA MIĘKKOŚĆ I BLASK: Aqua / Water ● Cetearyl Alcohol ● Behentrimonium Chloride ● Cetyl Esters ● Tocopherol ● Trideceth-6 ● Chlorhexidine Digluconate ● Helianthus Annuus Seed Oil / Sunflower Seed Oil ● Camellia Oleifera Seed Oil ● Amodimethicone ● Isopropyl Alcohol ● Citric Acid ● Cetrimonium Chloride ● Parfum / Fragrance (F.I.L. C179224/1).
Pokaż wszystkie Schowaj

Recenzje 677

Średnia ocena użytkowników: 3,4 /5
Więcej ocen Schowaj

1 /5

Używa produktu od: tydzień

Kupiony w: Drogeria internetowa

Nie dla mnie .

Zdecydowanie to nie farba dla mnie.
Mam już niestety dużo siwych włosów.
Po spróbowaniu farby Olia , miałam na głowie dwa kolory.
Tam gdzie były odrosty wyszedł jasny kolor, na pozostałych włosach - mimo że kolor włosów był jasny bo był to złocisty jasny brąz ale innej marki i te włosy naprawdę miały odcień bardzo jasnego brązu, to po farbie Olia zostały przefarbowane na ... niemal czarny kolor.
Coś strasznego !
W bardzo ciemnych kolorach jest mi bardzo nie do twarzy, a lubię brązy dlatego wybieram odcienie jasne i złociste.
A tu niemal czerń ! Do tego jak wspomniałam, bardzo nierówne pokrycie w stosunku do odrostów.
Dlatego wiem, że do tej farby już na pewno nie wrócę.

Sama farba ma delikatny zapach, nie śmierdzi, nakłada się ją stosunkowo bardzo łatwo , ale jeśli ktoś ma długie gęste włosy to może tej farby być za mało. Może się mylę, ale ja mam włosy nieco przed ramiona i wystarczyło mi na spokojnie, idealnie. Nie wiem jak to wygląda u osób z bardzo długimi włosami.

3 /5

Używa produktu od: kilka miesięcy

• Zgodność z opisem producenta: 3
  • Zapach: 3
  • Opakowanie: 4

Z tradycyjnymi farbami do włosów nie mam zbyt dużego doświadczenia. Przez ostatnie trzy lata, właściwie prawie cztery, decydowałam się na bardziej naturalną koloryzację, dokładnie na mieszankę henny wraz z casią oraz indygo. Niestety nie jest to najwygodniejsza i najszybsza metoda mimo, że zdecydowanie służy ona kondycji włosa. Przede wszystkim męczył mnie już jej zapach oraz sam proces przygotowania jak i krótkotrwały kolor. Ostatecznie zdecydowałam się na powrót do chemicznych farb. Ostatecznie, patrząc na propozycje na drogeryjnej półce, zdecydowałam się na farbę od marki Garnier z serii Olia.

Kosmetyk został zamknięty w opakowaniu w formie kartonu, w którym znajdziemy dwie mieszanki niezbędne do procesu farbowania oraz saszetkę z odżywką. Na opakowaniu umieszczono wizualizację samego koloru, który możemy uzyskać oraz wszelkie, najważniejsze informacja na temat produktu takie, jak jego nazwa, logo producenta, instrukcję stosowania czy szczegółowy opis. Cena regularna propozycji wynosi około dwudziestu pięciu złotych.

Sam proces przygotowania farby jest niezwykle banalny. Po prostu mieszamy ze sobą dwie substancję. Z początku mają one białą barwę, jednak z czasem oksydują. Pachną oczywiście dość chemicznie.

Farbę zaaplikowałam zgodnie z przedstawioną instrukcją i trzymałam na kosmykach przez około trzydzieści minut. Po umyciu głowy zastosowałam dołączoną odżywkę. Muszę przyznać, że jej działanie pielęgnacyjne jest bardzo dobre. Kosmetyk ten doskonale nawilża, odżywia i zmiękcza włosy. Wygładza je i sprawia, że łatwiej się rozczesują.

Kosmetyk zakupiłam w odcieniu 4.15 Mroźna Czekolada. Na opakowaniu wyglądał na dość zbliżony do tego, jaki aktualnie posiadałam. Niestety ostatecznie wyszedł na bardzo ciemny, praktycznie czarny. Z czasem zaczął się trochę spłukiwać, niestety bardzo nierówno i z prześwitami. Dodatkowo po pięciu tygodniach od aplikacji mogę powiedzieć, że nie wygląda on ostatecznie tak, jak miał. Dalej jest ciemniejszy niż obiecuje producent.

Farba spłukuje się z włosów bardzo nierówno i nie gwarantuje nam obiecanego koloru. Jej aplikacja jest banalnie prosta, niestety nie jestem do końca zadowolona z tego kosmetyku. Obawiam się, że nie mogę jej polecić.

Nie wie, czy kupi ponownie

Używa produktu od: miesiąc

Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania

o dziwo całkiem dobrze

mam 10.21 i jestem całkiem zadowolona. nie jest to najlepsza farba, ale jednak wydaje mi się, że nadal jest to całkiem dobry produkt. nie przesusza mocno włosów, pokrywa je całkiem jednolicie, nie podrażnia mi skóry. wydajność na moje włosy to takie 2 farby a włosy mam do łopatek, więc nie jest to dużo farb by pokryć je w calości. koszt farby to ok. 17-18 złotych na promocji za sztukę czyli nie najgorzej. wypłukuje się niestety dość szybko, więc nie jest perfekcyjnie. całkiem fajnie pokrywa też odrosty.

Wersja 6.12 opalizujący jasny brąz

Włosy farbuje głownie po to , aby przykryć siwe pasma. Podczas zakupów w Rossman natrafiłam na tą farbę i zainteresował mnie kolor- jasny brąz z opalizującą poświatą, trochę jakby tu odcieni burgundu, ciekawie, trochę ryzykownie, ale stwierdziłam ,że chce poznać farbę Garnier Olia ( do tej pory farbowałam fryzjerskimi farbami, lub Loreal). Mój naturalny kolor to ciemny blond/ jasny brąz. Farbuje przeważnie na 6 .
Produkt- standardowa farba , w opakowaniu farba, rozjaśniaczy i dość spora tubka z odżwyka. Aplikacja i przygotowanie standardowa , w opakowaniu brak akcesoriów . Mam grube włosy - bardzo, do łopatek i 1 opakowanie wystarczyło.
Farba pokryła siwe włosy, a mam ich dużo. Kolor wyszedł bardzo ładny- bałam się efektu, ale niepotrzebnie, kolor jest jasny brąz a w swietle pięknej mieni się mahoniowymi odcieniami, efekt bardzo naturalny i ładny. Podoba mi się. Farba ładnie pachnie, nie szczypie, nie uczula, nie zniszczyła mi włosów. Ogólnie za kolor , właściwości 5 gwiazdek , ale farba jest bardzo nietrwała, z każdym myciem kolor wypłukuje się mocno. Po dwóch tygodniach od stosowania kolor stal się już dość matowy i wypłukany. Pomimo ,że bardzo podoba mi się ten kolor, to że względu na słabą trwałość nie wrócę do niego.

3 /5

Używa produktu od: kilka miesięcy

• Wydajność: 3
  • Zgodność z opisem producenta: 3
  • Opakowanie: 5

Nie pokrywa siwych włosów

Farbę Garnier Olia kupiłam trzy razy. Za pierwszym razem wybrałam ciemny blond, zbliżony kolor do mojego koloru wlosow, niestety nie pokrył siwych włosów, kolor z każdym myciem był jaśniejszy i wpadał w rude refleksy. Drugą farbę kupiłam w kolorze jasny brąz, było podobnie, za trzecim razem wybrałam ciemny brąz, kolor piękny, niestety już po pierwszym myciu było widać jaśniejsze włosy tam gdzie były siwe. Ogólnie farba dobra dla osób, które nie mają jeszcze siwych włosów.

Wizażanki najczęściej polecają:

2 /5

• Zapach: 2

Nie polecam

Farbowałam włosy kolorem ciemny blond 7G i niestety jestem niezadowolona z koloru jak i kondycji włosów.
Liczyłam, że wyjdzie mi ciemny blond w neutralnym odcieniu a zrobił sie rudawy ciemny blond . Włosy wyszły sianowate , wyglądają o wiele gorzej jak przed farbowaniem. Są suche i brakuje im blasku.
Farba której chyba jedynym plusem jest niska cena , nie spodziewałam sie, że zrobi mi z włosów szopę.

5 /5 HIT!

Używa produktu od: rok lub dłużej

Moja ulubiona

Używałam sporo farb i żadna nie przypadła mi do gustu jak ta. Przede wszystkim nie śmierdzi i nie szczypie. Włosy łapią kolor momentalnie i utrzymują przez bardzo długi czas. A do tego farba nie niszczy włosów, a nawet powiedziała bym, że je odżywia. Zdecydowanie polecam!

Nie wie, czy kupi ponownie

Używa produktu od: rok lub dłużej

Niezła z małym „ale”

Farba bardzo przyjemna w użyciu. Nie podrażnia, nie śmierdzi.
Używałam wcześniej różnych kolorów (3.0, 6.6, ostatnio 7.40) i każdy sobie chwaliłam. Kolory trwałe, włosy w dobrym stanie.
Jedyny mój malutki zarzut do koloru 7.40 to bardzo ostry kolor - wiem, że to seria „bold”, ale kolor był aż zbyt intensywny ;)
Zmieniłam farbę, ponieważ oczekiwałam bardziej naturalnego efektu.
Jeśli ktoś szuka tak intensywnej, pomarańczowej wręcz rudości, to ta farba będzie strzałem w dziesiątkę. Pewnie gdybym nie znalazła lepszego odcienia, to bym przy niej została, bo poza (u mnie*) nienaturalnym kolorem, miała same plusy.

Niestety wybór kolorów jest trochę mały - szczególnie jeśli chodzi o rudości w które celuję. Pamiętam, że kiedy farba wchodziła na polski rynek, był w ofercie odcień 6.43, później pojawił się 8.43 - szkoda, że tych odcieni w Polsce nie da się już dostać. Szczególnie żal mi 6.43, nie użyłam go wtedy, ale wydawał się przepiękny.

*po zdjęciach w internecie przypuszczam, że nie każda użytkowniczka ma ten problem, u części osób farba fajnie się wymywała - bardziej do blondu, a u mnie do jasnego pomarańczu.

1 /5

• Zapach: 1
  • Stosunek jakości do ceny: 1

Nieeeeeeee

Najgorsza farba jakiej używałam, odrazu po nałożeniu okropnie szczypie w skórę głowy, włosy po koloryzacji strasznie zniszczone i przesuszone, maleńki plusik to to że kolor ładny i długo się trzyma .

5 /5 HIT!

Używa produktu od: próbka

olia 7g ciemny greige

Moim naturalnym kolorem włosów jest jasny blond, chciałam od jakiegoś czasu zmienić na ciemny blond w neutralnym/chłodnym odcieniu pierwsza próba loreal 7 kolor wyszedł ciemny brąz wpadający w miedziany ciepły zielono żółty. Inne próby kończyły się szarymi włosami ale kolor spłukiwal się po dwóch myciach dosłownie, szukałam odpowiedniej farby i trafiłam nadzieje.. Wpadłam na ta 7g trochę bałam się tego odcienia w stopniu oznaczenia G ale zaryzykowałam i nie żałuje. Jestem pod wrażeniem, farbę kupiłam na promocji za 15zl i jestem zachwycona.. kolor to dokładnie to co chciałam, wyszedł ciemniejszy niż na opakowaniu ale liczyłam się z tym i podoba mi się mimo to. Konsystencja rzadka ale nie ma tragedii, nakłada się bez problemu i nie spływa z włosów. O dziwo farba pokryła całe włosy w jednym odcieniu gdzie nie udawało się to przy innych farbach bo mam rozjaśnianie końcówki i wychodzą zielone zazwyczaj. Naprawdę polecam, dam znać jak się splucze!

5 /5

Używa produktu od: tydzień

Polecam!

Nigdy przed stosowaniem tego produktu nie miałam styczności z farbowaniem włosów. Zazwyczaj robiłam to henną, ale codziennie je myje i kolor szybko się wypłukiwał… Przyjaciółka poleciła mi farbę garniera - mówiła, ze nie niszczy włosów, nie śmierdzi.Ostatecznie zdecydowałam się na zakup- Wybrałam odcień 5.0
Faktycznie nie kłamała! Włosy są gładkie, lśniące. Wiec jeżeli chodzi o stan włosów, farba poradziła sobie nieźle. Z koloru nie jestem zadowolona, ale myśle, ze to kwestia indywidualna, jaki kto ma odcień. U mnie po prostu zostały przyciemnione o jeden ton, odcień stał się chłodniejszy . Dodam, ze mam brązowe włosy o ciepłych tonach. Już zamówiłam kolejną farbę w ciemniejszym odcieniu, żeby przetestować czy osiągnę swój wymarzony kolor!

Zalety:
• farba nie śmierdzi
• włosy są lśniące i gładkie

Wady
• nie jestem zadowolona z koloru.
Poza tym Brak! Dlatego polecam!

Używa produktu od: 2 tygodnie

Warta sprawdzenia

Jak dla mnie konsystencja farby jest trochę za rzadka,wolę gęściejszą. Zapach wyjątkowo przyjemny jak na farbę do włosów. Kolor intensywna czerwień wyszedł bardzo zbliżony jak na opakowaniu. Co najważniejsze to farba nie zniszczyła,ani nie wysuszyła mi włosów. Myślę,że jeszcze do niej wrócę. Łatwo ją zmyć gdy niechcący pobrudzimy płytki czy wannę,a na włosach jak na razie się trzyma. Nie wypłukuję się od razu więc myślę że będzie okej.

Najaktywniejsze recenzentki
  1. 1