Bielenda Biotechnologia Ciekłokrystaliczna 7D Młodzieńczy Blask, Odżywczy krem ultra nawilżający na dzień i na noc

olivke
    29 grudnia 2017 o 11:55
    Krem-mleczko
    Mam cerę mieszaną (suche/normalne policzki, przetłuszczająca się strefa T ze skłonnością do przesuszeń i suchych skórek) Krem dostałam kiedyś w Hebe, ponieważ kupiłam jakiś inny produkt Bielendy. Dużym zakoczeniem okazała się dla mnie konsystencja kremu- bardzo lekka, wodnista- nie spodziewałam się takiej po przeczytaniu składu. Krem jest zamknięty w szklanym słoiczku, ja preferuję tubki, ponieważ nie chce mi się za każdym razem odkręcać i zakręcać produktów. Zapach produktu jest taki lekko "zielony"- jakby pachniał trochę liści i naturalnymi wyciągami, lecz znajdziemy też w nim stricte kremową nutę. Kremu używałam pod podkład, nie zmniejszał jego trwałości, ładnie nawilżał skórę, bardzo łatwo się rozprowadzał. Dobrze się wchłaniał, na suchej skórze wchłaniał się prawie w całości, a kiedy miałam lepiej nawilżoną skórę przed zastosowaniem kremu to lekko było go czuć na skórze, lecz nie była to jakaś tłusta i bardzo klejąca warstwa. Używałam go na dzień, na noc staram się używać bardziej odżywczych kremów.
  • 8 marca 2017 o 23:02
    Świetny krem
    Krem kupiłam na jakiejś wyprzedaży za grosze. Bielendę uwielbiam, dlatego sięgnęłam po ten krem bez większego namysłu Nie spodziewałam się fajerwerków.... a jednak. Cerę mam w kierunku suchej, jednak w dalszym ciągu jest trądzikowa. Łatwo ją zapchać, przez co sporo u mnie zaskórników otwartych i zamkniętych. Brakuje jej komfortu i wyciszenia. Krem zamknięty w typowym dla firmy solidnym szklanym słoiczku, a ten z kolei w estetycznym kartoniku. Opis na nim jest iście bajkowy, co akurat do mnie średnio przemawia. Za dużo tej treści... Stosowałam krem na noc - na dzień preferuję produkty bardziej wodne typu serum. Krem używałam jakoś w grudniu i styczniu w okresie silnego przesuszenia cery. Produkt bardzo ładnie pachnie, tak świeżo. Konsystencja jest jak na krem odżywczy dość lekka, choć też bez przesady. Rozprowadza się łatwo i przyjemnie. Wchłania się dość szybko zostawiając delikatną powłoczkę ochronną, ale nie jest ona nieprzyjemna - wręcz przeciwnie. Budząc się rano cera była w bardzo dobrej kondycji. Przyjemnie nawilżona, nie obciążona, wypoczęta. Krem absolutnie nie zapycha. Totalnie wycisza cerę - suche, swędzące i zaczerwienione miejsca doprowadzone są do porządku, a wypryski - szczególnie te ropne z dużym stanem zapalnym - zupełnie się nie pojawiają. Cera rano budziła się zdrowa - dosłownie. Krem jest wydajny - przy codziennym stosowaniu starczył na ok 2 miesiące. Dla mnie ten krem jest dość sporym odkryciem. Z reguły to co odżywcze dedykowane cerze suchej służyło mi w jednym a szkodziło na drugie. Tutaj mam pełen pakiet zadowolenia. Nie przesadzę jeżeli powiem że to chyba najlepszy krem jaki używałam. Rewelacja. Szkoda że teraz jego dostępność mocno zmalała. Mam nadzieję że firma z niego nie zrezygnuje, bo to naprawdę porządne smarowidło.
  • 9 lutego 2017 o 23:38
    Bardzo dobry
    Używam tylko na noc, ze względu na skórę przetłuszczającą się dosyć mocno w "strefie T" na dzień używam produktu matującego. Plusy kremu: - dobrze nawilża, - szybko się wchłania, choć u mnie pozostawia delikatnie tłustawą warstwę, - przyjemny zapach, - delikatna konsystencja, - nie podrażnił mnie, ani nie wywołał alergii, - fajne, solidne opakowanie, - cena, - dostępność Minusów dla mnie nie posiada :) Polecam
  • 30 września 2016 o 9:35
    Uwielbiam
    Krem kupiłam w promocji w Ross (11zł) i od pierwszego użycia bardzo go polubiłam. Nie robi krzywdy mojej problematycznej cerze, nie zapycha. Konsystencja lekka, krem łatwo rozprowadza się na twarzy. Piękny delikatny zapach. Odejmuję jedna gwiazdkę za dostępność, od miesiąca nie mogę znaleźć go w żadnej drogerii. +konsystencja +cena +zapach +wydajność -dostępność
    Ace_
    21 kwietnia 2016 o 15:14
    Dobry kosmetyk, ale nie zachwycający
    Krem nie zapewnia 'ultra nawilżenia' jak obiecuje producent. Nawilżenie jest odczuwalne, uczucie jest przyjemne, jednak spodziewałam się jeszcze lepszego efektu. Produkt mnie nie zapchał, ma przyjemną konsystencję, delikatny zapach oraz jest łatwo dostępny. Na plus mogę zaliczyć również 'wygodny' słoiczek. Nie jest to mój absolutny hit, po prostu niezły krem.