Podkłady

Celia Art, Nude, Matujący fluid korygujący

Dax Cosmetics
Celia Art Nude matujący fluid korygujący 03 Beżowy
Celia Art Nude matujący fluid korygujący 02 Naturalny

Nasi użytkownicy zostawili 102 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 31 lipca 2020 o 17:16
    Fajny kosmetyk
    Tego fluidu mam okazję używać najczęściej latem. Idealnie dopasowuje się do mojej letniej opalenizny, bo we wszystkich innych moich podkładach wyglądam zbyt jasno, więc ten gagatek jest świetnym rozwiązaniem w tej sytuacji. Nadaje się bardzo dobrze do codziennego, lekkiego makijażu do pracy. Przypudrowany satynowym pudrem cały dzień trzyma się na twarzy, nie wchodząc w pory i nie warząc się przez cały dzień. Wyświeca się delikatnie na cerze, ale wystarczy użyć bibułki matującej, aby problem zniknął. Opakowanie to wygodna, miękka tubka z tandetną grafiką i oznaczeniem koloru. Nie mam do niej zastrzeżeń, bo sprawdza się dobrze, a kosmetyk można wydobyć do samego końca rozcinając opakowanie, co jest wygodne. Zapach ma typowy dla fluidu.
    Ann_26
    14 lipca 2020 o 19:12
    Niska cena i całkiem niezła jakość
    Opakowanie to klasyczna plastikowa zakręcana tubka o pojemności 30 ml. Nie sprawia żadnych problemów podczas użytkowania. Jeśli chodzi o kolory to do wyboru mamy bodajże 4 odcienie. Sama posiadam najjaśniejszy, czyli 01 ecru. Nie posiada on różowych tonów, więc wielbicielki podkładów z ciepłymi tonami będą zadowolone :) Latem i jesienią kolor był idealny do mojej cery, gdy była lekko opalona. Natomiast zimą już nie do końca kolor mi odpowiada. Lubi on bowiem delikatnie ciemnieć i o ile latem ładnie dopasowywał się do cery, to teraz jest już znacznie za ciemny.. Idąc dalej jednak mamy już same plusy, bo podkład ma kremową, nie za rzadką konsystencję. Bez problemu więc rozprowadza się na twarzy, nawet gdy nie nadkładamy go pędzlem, czy gąbeczką :) Krycie określiłabym jako średnie - osoby bez większych problemów z cera powinny być jak najbardziej zadowolone.. Nie podkreśla raczej suchych skórek i nie wchodzi w załamania. Ogólnie na twarzy prezentuje się bardzo ładnie i nawet sam w sobie, bez użycia pudru daje fajne matowe wykończenie. Utrzymuje się bez poprawek u mnie kilka dobrych godzin. Co za niską cenę ok. 10 zł jest na prawdę dobrym wynikiem :)
  • 15 grudnia 2019 o 13:58
    Nie dla mnie
    Jak dla mojej starszej i mieszanej cery ten podkład nie nadaje się pod żadnym względem. Rzeczywiście nadaje mat i satynowe wykończenie jednocześnie niestety podkreślając zmarszczki, a kolor 02 naturalny jest po prostu żółty.
    Zalety:
    • Nic
    Wady:
    • Ciężki i mocno matujący
    • Kolor naturalny okazał się żółty
    • Podkreśla zmarszczki
  • 10 sierpnia 2019 o 12:39
    Nienajgorzej, nienajlepiej
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Podkład daje bardzo ładne, matowe wykończenie, tak jak obiecuje producent. Skóra po nim jest gładka, zmatowiona. Podkład ma dobre krycie, nie najmocniejsze, ale wystarczające i ładnie się rozprowadza. Niestety, dla mnie najważniejsze w podkładzie jest jego idealne dopasowanie się do cery, zarówno pod względem koloru jak i konsystencji- a ten nie robi tego najlepiej. Zaczynając od koloru, wszystkie najjaśniejsze odcienie były dla mnie i tak za ciemne. Parę razy już trafiałam na marki, u których odcień najjaśniejszy i tak jest za ciemny). Pod względem formuły i konsystencji również mam wrażenie, że nie leży ja skórze tak dobrze jak inne podkłady, których używałam, nie scala się idealnie. Pod względem trwałości daje radę, choć wyciera się w newralgicznych strefach.
    Zalety:
    • Matowe wykończenie
    • Odpowiednie krycie
    • Brak wysuszenia, brak podrażnień
    Wady:
    • Słaba gama kolorystyczna- najjaśniejszy jest i tak za ciemny
    • Nie wtapia się idealnie, nie współpracuje z cerą zadowalająco
  • 20 marca 2019 o 10:01
    Może być
    Nie jest to jakiś ideał ale przyzwoity podkład. Miałam kolor jakiś jasny i ładny beżowy jasny odcień. Ładnie się rozprowadza m. Ale po jednym zużyciu musiałam się z nim rozstać gdyż strasznie zapycha pory.