Pomadki i szminki

Make Up Academy (MUA) Matte Lipstick Matowa szminka do ust

MUA Matte Lipstick Matowa pomadka do ust Scarlet Siren, 3,8g

• 25 grudnia 2015 o 0:55
    Bardzo dobra szminka w niskiej cenie
    Od pewnego czasu szukałam ciemnej, matowej szminki do ust. Wybrałam właśnie pomadkę z MUA w kolorze Wild Berry. Kiedy się ją ogląda bez aplikacji sprawia dość ciemne wrażenie i przyznam, że właśnie ta "ciemność" mnie zainteresowała. W dodatku kosztowała niewiele, więc się skusiłam. I teraz pierwsza, ważna informacja dla wszystkich, którzy kupią, albo chcą kupić, właśnie kolor Wild Berry. Wygląda na bardzo ciemną, ale na ustach aż taka nie jest. Owszem, to nadal ciemny kolor, ale to raczej rodzaj różowo-czerwonej ciemnej szminki, w której wszystkie te tony widać. Dopiero po kilkukrotnym przejechaniu pomadką po ustach kolor robi się naprawdę ciemny (ale nie powiedziałabym, że tak ciemny na jaki wygląda sztyft). Inna sprawa, że chociaż aż taki nie jest to jednak BARDZO ŁADNIE wygląda na ustach. Kiedy się pomaluje nią usta nie lepi się do wszystkiego, ale nie jest to też typ szminki, który przetrwa na ustach 12 godzin. Na moich "żyje" ok. 2-3 godzin, potem trzeba znowu podkreślać usta. Fajne jest to, że dość równomiernie znika, pozostawiając coraz słabszy kolor (ładnie współgrający z ustami). No i nie wysusza ust, ale nawet je w pewien sposób odrobinę nawilża. Podsumowując: + niska cena w zamian za całkiem przyzwoitą jakość + bardzo ładny, matowy kolor + szminka się nie zbiera w kącikach i załamaniach ust + nie maże się, nie klei ust +/- czas pozostawania na ustach to ok. 2-3 godzin - ja oczekiwałam czegoś ciemniejszego, kolor jest naprawdę ładny i cieszę się, że go zakupiłam, ale jednak liczyłam na ciemniejszą pomadkę. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego opakowania
  • 8 września 2015 o 16:40
    Nawet fajna.
    Jako wielbicielka matowych szminek, gdy tylko zobaczyłam ją w sklepie internetowym, wiedziałam, że muszę ją mieć. Takim oto sposobem posiadam odcień Lilac Belle. Jestem zadowolona. Plusy: + piękny odcień, jasny fiolet, ale nie fuksja, za którą średnio przepadam, + super trwałość, trzymała mi się spokojnie pół dnia, + nie wysusza, choć mam problem z wiecznie zeschniętymi ustami, ta szminka nie powoduje u mnie zwiększonej suchości. Minusy: - tępa konsystencja, trzeba kilkakrotnie ją nałożyć by uzyskać optymalny efekt, - trochę słaba pigmentacja. Podsumowując, szminka spełnia moje oczekiwania, więc możliwe że skuszę się na inne odcienie. Używam tego produktu od: kilku dni Ilość zużytych opakowań: 1 normalne
    Bakunin
    12 grudnia 2014 o 13:19
    I tak, i nie
    Szminkę kupiłam dla hecy - postanowiłam ją wypróbować, bo była tania (5 zł), a nigdy wczesniej nie stosowałam matowych produktów do ust. Zamówiłam odcień Totallu Nude. Na stwachach dostępnych w internecie wyglądała na kolor beżowy z lekką domieszką różu - mogłoby sie wydawać, ze to idealny "nudziak" na co dzień. Kolor okazała się średnim beżem, przypominającym ciemnym korektor, na ustach daje blado-trupi kolor :P No ale cóż, my fault, zamawiałam w ciemno, więc nie bede miec o to do nikogo pretensji ;) Zeby zneutralizować ten dziwanczny kolor nakładam na nia odrobinę szminki w rózowym odcieniu (też z MUA) i wtedy wygląda całkiem nieźle. Co do samej szminki - ma gęstą, trochę tępa konsystencje, ale nie mam specjalnych problemów z jej nakładaniem. Wydaje mi sie, że troche wysusza usta, dlatego zawsze pamiętam o ich wczesniejszym nawilżeniu. Plusem jest trwałośc - utrzymuje się kilka godzin i nie ściera się z pierwszym posiłkiem czy herbatą/kawą. Mysle, że warto ją wypróbować, chocby ze względu na niska cenę, ale nie należy spodziewać żadnych rewelacji ;) Używam tego produktu od: ok. 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 11 listopada 2014 o 18:10
    Taka sobie
    +ładne odcienie +ładne opakowanie +cena +wydajność +wytrzymała -niestety trzeba nią dość długo smarować by nałożyć produkt -każda niedoskonałość ust jest uwidoczniona, np.popękanie -nie można nałożyć wcześniej zadnego balsamu do ust gdyż szminka nie nakłada na to koloru Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1
  • 30 czerwca 2014 o 10:35
    Zawiodłam się troszeczkę
    Ta szminka to zdecydowanie najsłabszy produkt tej marki, jakiego miałam okazję próbować. Kolory są piękne, ale pigmentacja dosyć słaba. Konsystencja jest strasznie tępa, trudno się je nakłada, ale efekt jest bardzo fajny, dlatego ostatecznie im wybaczam. Produkt jest lekki na ustach, trzyma sie dosyć długo, ale posiłku nie wytrzyma ;) Są to ot takie szmineczki na codzień, zdecydowanie słabsze od ich sióstr w klasycznym wydaniu. Posiadam kolory Lilac belle (prześliczny, bardzo subtelny liliowy kolor) oraz Peachy keen (różowo-pomarańczowy, dziewczęcy kolor) Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 2óch