Kremy pod oczy

Ziaja Remodeling Skóry Dojrzałej, Krem pod oczy korygujący zmarszczki z efektem rozświetlenia

• 11 grudnia 2024 o 10:26
    jednak nie
    Bardziej płyn niż żel, przecieka przez palce. Na twarzy ściągał mi jednak cerę, bez nawilżenia. Stosowałam więc na szyję, ale bez przyjemności, bo czułam podobne działanie jak na twarzy. Nie zauważyłam pozytywów. Wygląda, że to ściągnie miało dać efekt wygładzenia skóry, szkoda, że bez wyczuwalnego nawilżenia. Zapach nienachalny.
  • 2 października 2024 o 16:42
    w mgnieniu oka...
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Jestem posiadaczką wyjątkowo cienkiej i bardzo delikatnej skóry pod oczami, przez którą lubią się przebijać wszelkie żyłki. To sprawia, że pod moimi oczami występują cienie - czasem są płytsze, czasem nawet ledwie widoczne (praktycznie brak), a czasem tak głębokie i sine, jakby mi kto oko podbił! W takich chwilach mogłabym występować w filmach Tima Burtona bez jakiejś szczególnej charakteryzacji - mam bladą, czasem wręcz szarą, ziemistą cerę, której towarzyszą ciemnosine cienie (czasem brunatne, czasem fioletowo-brązowe). Dzieje się tak okresowo lub przy niewyspaniu/niewłaściwej diecie. Akurat teraz mam taki czas, że nie wyglądam najlepiej... Co postanowiłam? Postanowiłam sprawdzić, jak działa "remodeling skóry dojrzałej" od Ziaji. ★ UWAGA! Nie mam skóry dojrzałej 60+ (jestem trzydziestolatką), nie mam zmarszczek, a jedynie króciutkie i drobniutkie linie mocniej zaznaczone przy uśmiechu. Ot, pierwsze nieśmiałe oznaki starzenia... Generalnie nie potrzebuję intensywnego wygładzenia - wystarczy mi najzwyklejsze nawilżenie i od razu widzę poprawę elastyczności. Recenzja dotyczy próbki, którą otrzymałam z apteki, i powiem tak: zawartość jednej takiej saszetki śmiało powinna wystarczyć na tydzień! Kremy pod oczy stosuje się w niewielkich ilościach - bo z reguły są wydajne, a ten tutaj jest pod tym względem niesamowity! Przy pierwszej próbie nabrałam go za dużo (na niecały opuszek palca wskazującego - tyle spokojnie starczy na jedno i drugie oko). Na szczęście wchłania się - nomen omen - w mgnieniu oka! Co prawda nie stosowałam tego kremu pod makijaż, ale wszystko wskazuje na to, że nie będzie mu przeszkadzało towarzystwo korektora, podkładu, czy produktów sypkich takich jak puder czy cienie. Wracając na chwilę do saszetki - szata graficzna minimalistyczna, w eleganckim kremowym kolorze, ozdobiona dyskretnym kwiatem, zgrabna, czytelna czcionka - całkowicie zgodna z estetyką Ziaji. Trafia w moje gusta. Łatwo ją otworzyć jednym pociągnięciem, bez użycia nożyczek. Opakowania pełnowymiarowego produktu nie znam, ale prezentuje się ładnie, wygodnie i praktycznie. Przechodząc znowu do kremu - konsystencja biała, lekka, tak jak pisałam, ultraszybkowchłanialna. Niestety zapach jest dziwny - kosmetyczny, ale jakiś taki chemiczny... niezbyt przyjemny, ale na pewno nieodrzucający. Po - błyskawicznym - wchłonięciu, rzeczywiście pozostawia satynowe wykończenie, bardzo ładnie rozświetla skórę wokół oczu (według instrukcji obsługi można wklepać krem nie tylko pod oczy, ale również w ich okolice). Oprócz tego, nawilża i uelastycznia skórę wokół oczu, likwidując wiotczenie, napinając ją. Składnikiem aktywnym są tu szafran, peptydy i kwas hialuronowy, więc to działanie nikogo nie powinno dziwić. Czy produkt poradziłby sobie z oznakami zmęczenia i spłyciłby zmarszczki? Myślę, że przy regularnym stosowaniu wykazałby się skutecznością. Produkt jest delikatny, nie podrażnia wrażliwej skóry oczu, która wymaga szczególnej łagodności. Cóż mogę więcej powiedzieć? Bardzo przyzwoity krem! Taki na solidne 3+ a nawet 4. Nie zachwycił, ale obietnice Producenta mają pokrycie w rzeczywistości. Mimo, że jestem zadowolona z - natychmiastowego - działania tego kremu, to nie zdecyduję się na zakup tubki ze względu na to, że nie jest dedykowany mojej grupie wiekowej. Od darmowych próbek stronić nie będę (mam kilka do zużycia ;)). Na pewno nie trzeba czekać na 60-te urodziny, by stosować ten krem! Polecam osobom 40+ lub dojrzałoskórowcom 35+
  • 2 sierpnia 2021 o 21:50
    Po prostu dobry
    Mam dojrzałą i wymagającą skórę, ale nie jeszcze 60+. Krem ma delikatną bardzo lekką konsystencję, świetnie się rozprowadza i szybko wchłania. Praktycznie bezzapachowy. Dla mnie idealny na dzień i zbyt słaby na noc - tu oczekuję bogatego i treściwego. Z rozświetleniem też bym nie przesadzała, krem rozświetla, bo pozostawia pod oczami delikatnie tłustą warstwę. Generalnie jak za tą cenę i założeniem używania na dzień bardzo ok.
  • 20 listopada 2019 o 6:24
    Dla niewymagających
    To kolejny kosmetyk Ziaji pod oczy jaki używałam w ostatnim czasie. Po nieudanych próbach z serum pod oczy z innej serii stwierdziłam, że spróbuję czegoś innego. Czytałam bardzo pozytywną opinię na temat tego kremu i będąc w drogerii skusiłam się na niego. Jest całkiem dobrym kosmetykiem pod oczy, nawet dla osób przed 60-tką (mam 27+, jednak cyferki na opakowaniach nie do końca do mnie przemawiają). OPAKOWANIE Kartonik jest bardzo prosty – dominują napisy oraz maleńka grafika przedstawiająca kwiat. Opakowanie to jak w większości przypadków tubka wykonana z miękkiego tworzywa o takiej samej grafice jak kartonik. Pozwala na szybkie i higieniczne dozowanie produktu, nie ma co do niej zastrzeżeń. KREM Kosmetyk to gęsty kremo-żel o białej barwie i delikatnym, aczkolwiek przyjemnym dla nosa zapachu. Na początku nieco się tego obawiałam, bo mam wrażliwą skórę oczu i unikam kosmetyków perfumowanych nakładanych w tym obszarze, jednak nie zrobił mi krzywdy. Wystarczy niewielka ilość kremu, aby zaaplikować ją pod oczy. Po wklepaniu palcem serdecznym po chwili praktycznie całkowicie się wchłania pozostawiając przyjemną, lekką warstewkę. Cera pod oczami jest dobrze nawilżona, wygładzona i lekko, ale to bardzo lekko rozświetlona, ale jednak ten efekt obiecany przez producenta występuje. Moja skóra nie jest zbyt wymagająca w tym obszarze (jeszcze), więc dla mnie to wystarczające działanie. Krem nie rolluje się i nie zbija, spokojnie możemy używać go pod makijaż. Współgra z korektorami płynnymi i kremowymi a nawet podkładem. Na dłuższą metę raczej nie zaradzi zmarszczkom ani ich nie „wyprasuje”, jednak jest dobrym kosmetykiem na co dzień dla niewymagającej skóry. Stosuję go niejako jako formę prewencji anti-age. Wydajność jest ogromna, a cena przyjazna dla portfela. Dostaniemy go praktycznie w każdej drogerii. PLUSY przyjemna konsystencja szybko się wchłania nawilża, leciutko rozświetla nadaje się pod makijaż wydajny korzystna cena dobra dostępność
  • 22 listopada 2014 o 13:26
    Nie jest najgorszy, ale chyba do niego nie wrócę
    Nie mam jeszcze 40 lat, ale skórę skrajnie suchą, naczynkową i pozbawioną kolagenu z powodu kolagenozy. Pod oczami wygląda to najgorzej. + konsystencja, dość lekka + błyskawicznie się wchłania + nie roluje się + nie uczula, nie podrażnia + ma delikatny ładny zapach + można używać pod makijaż + nieźle radzi sobie z potem (menopauza, dysautonomia) + ładnie wygładza + cena + dostępność + wydajność (wystarczy niewielka kropelka) + nieźle nawilża - nie robi nic ze zmarszczkami, nawet drobnymi - nie rozjaśnia - ignoruje naczynka, są tak samo czerwone jak były - nie likwiduje cieni pod oczami W miarę go lubię, ale nie wiem, czy kupię ponownie. Jeszcze nie trafiłam na krem pod oczy, który faktycznie cokolwiek robiłby ze zmarszczkami czy naczynkami. Większość kremów jest taka jak ten - nawilżają i wygładzają skórę, ale już nie zmarszczki. W sumie zadowoliłabym się nawet samą likwidacją worów pod oczami, ale nawet tego nie robią. Używam tego produktu od: 2-3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno w trakcie