Kremy uniwersalne

Acnex Krem do skóry trądzikowej

ACNEX krem 35 g

• 17 kwietnia 2024 o 14:12
    Dobry ale przy niewielkich zmianach skórnych
    Krem Acnex kupiłam z polecenia farmaceuty wraz z emulsją tej samej serii. Oczekiwania miałam dość spore i liczyłam, że będzie moim wybawieniem. Krem zamknięty jest w tubce, wyglądem przypomina maść apteczną. Konsystencję ma zwartą chociaż mimo wszystko lekką. Moim pierwszym skojarzeniem było, że wygląda trochę jak zsiadłe mleko. Po nałożeniu na skórę bardzo szybko się rozpuszcza a przez to też i łatwo nakłada. Wchłania się błyskawicznie. Nie roluje się i nie bieli skóry. Zapach kremu również przypomina maść ale jest to delikatny zapach i da się go wytrzymać. Krem ma w składzie bisabolol i laktoferynę, jako składniki mające działać przeciwbakteryjnie. Po krótkim stosowaniu zauważyłam, że stany zapalne, które miałam na twarzy trochę się wyciszyły i wysuszyły. Sama skóra nie jest napięta a podrażnienia są złagodzone. Mimo wszystko nie jest to efekt spektakularny a ja nie mam też dużego problemu z trądzikiem. Myślę, że krem dobrze działa ale na niewielkie zmiany i raczej jako chwilowa kuracja, gdy wyskoczy nam niespodziewanie nieprzyjaciel. Przy nasilonym trądziku może sobie nie poradzić ale za tą cenę, warto go mieć jako koło ratunkowe.
    Zalety:
    • szybko się wchłania
    • nie bieli
    Wady:
    • nie jest to krem do nasilonego trądziku
  • 18 lipca 2023 o 17:19
    Najlepszy taki kosmetyk!
    Krem od Acnex do skóry trądzikowej kupiłam w aptece za grosze i od pierwszego użycia się zakochałam! Jest to najlepszy krem na niedoskonałości jaki kiedykolwiek miałam, a jednocześnie jeden z najtańszych. Krem jest biały, szybko się wchłania i staje się na skórze niewidoczny. Nie jest tłusty i w ogóle nie podrażnia, jest więc bardzo delikatny dla skóry, przyjemny w użyciu i niesamowicie skuteczny. Nawet w przypadku osób bez trądziku sprawdzi się świetnie na pojedyncze niedoskonałości. Efekty można już obserwować po kilku dniach. Jeżeli chodzi o małe blizny po niedoskonałościach i lekkie zaczerwienienia, wszystko ładnie rozjaśnia i łagodzi. Co do większych niedoskonałości - używam go zawsze gdy następnego dnia mam jakieś wyjście i nawet po kilku godzinach krem przynosi świetne efekty, więc niedoskonałości można się pozbyć w 1-2 dni! Jeden z lepszych kosmetyków pielęgnacyjnych w ogóle, a nie chcę się jeszcze powtarzać na temat jego ceny :D Polecam z całego serca! ✰ Red Marble ✰
    Zalety:
    • przyjemna konsystencja i aplikacja
    • bardzo skuteczne i szybkie efekty nawet po kilku godzinach, także przy większych niedoskonałościach
    • pomimo mocnego działania, w ogóle nie podrażnia
    • stosunek jakości do ceny
  • 25 listopada 2021 o 10:34
    Słabiaczek.
    Tonący brzytwy się chwyta - zapewne sporo osób z trądzikiem sięgnie po ten krem, bo wiadomo, że w przypływie desperacji łapiemy się każdej deski ratunku. Jeśli borykacie się z kilkoma małymi krostkami, być może Acnex przyniesie wam jakieś plusowe rezultaty. Jeśli macie średni, czy zaawansowany trądzik (np. hormonalny), odpuście sobie. Ja nie odczułam żadnej pozytywnej różnicy podczas stosowania tego specyfiku. Krem zawiera jedynie laktoferynę i bisabolol (i to na końcu składu), więc jest dość słaby. Aktualnie odkryłam krem z Fitokosmetik, który ma w składzie kilka kwasów oraz szereg innych składników naturalnych, które dobrze radzą sobie z ujarzmianiem krost i wulkanów, więc Acnex może się schować i to głęboko...
    • dobrze się wchłania
    Wady:
    • zbyt słaby w działaniu
    _lialy
    31 sierpnia 2021 o 20:03
    Krem do skóry trądzikowej, który wywołuje jeszcze większy trądzik
    To jest po prostu śmieszne. Zdecydowałam się na zakup tego kremu, bo szukałam czegoś z krótkim składem, bez niepotrzebnych dodatków, czegoś co pomoże mi w jakimś stopniu załagodzić trądzik i się oczywiście zawiodłam. Po dwóch tygodniach używania tylko tego kremu, na całej twarzy mnie wysypało. Kaszka, zaskórniki, a nawet podskórne, ogromne zmiany trądzikowe. W dodatku przed używaniem tego kremu nie miałam trądziku na policzkach, a po Acnex, takowy się pojawił. Postanowiłam zerknąć dokładnie na skład i zastanawiam się teraz jak można do kremu, który ma pomagać w walce z trądzikiem dodawać w pierwszej kolejności po wodzie, Cetearyl Alcohol, który jest mocno komedogenny? I na kiego wała tam jest Dimethicone ja się pytam xD? No dobra, odstawiłam ten krem i jest lepiej, zmiany skórne znikają, ale naprawdę przestrzegam przed tym kosmetykiem.
    Zalety:
    Wady:
    • zapchał i to bardzo
    • komedogenny
    • nieprzyjemne uczucie zlepienia twarzy
    • skład
    • wysuszał
    • powodował uczucie ściągnięcia
    • nie sprzyjał gojeniu się
    • niespełnione obietnice producenta
    • buzia wyglądała niezdrowo i była niedostatecznie nawilżona
  • 20 czerwca 2021 o 21:22
    Świetnie radzi sobie z trądzikowymi krostkami
    Nie spodziewałam się, że tak tania masc tak dobrze poradzi sobie z wypryskami. Dzięki niej (i oczywiście innych produktów) pozbylam się trądzikowych krostek na nosie w niecały miesiąc.Jedyny minus to zakretka która szybko się popsuła
    Zalety:
    • idealna na początki trądziku
    • nie spowodowała u mnie gorszego wysypu
    Wady:
    • słaba jakość zakretki