Pudry do twarzy

Paese Puder bambusowy z jedwabiem (nowa wersja)

Nasi użytkownicy zostawili 84 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 19 kwietnia 2025 o 3:52
    Gamechanger, matowi na długo
    Moja cera w strefie T jest ekstremalnie tłusta. Dotąd żaden puder nie trzymał jej w ryzach, pogodziłam się już z noszeniem ze sobą pudru kompaktowego, bibułek matujących i poprawek w ciągu dnia. Ten puder przetestowałam najpierw w drogerii (dzięki bogu za testery) i zmiótł mnie z ziemi. Pierwszy raz mój nos się nie świecił po kilku godzinach! Puder jest biały jednak nie zostawia nic białego na twarzy. Fajnie wygładza, jest naprawdę drobniutko zmielony. Ten puder zmienił mój makijaż i pielęgnację, mogę pozwolić sobie na więcej warstw (serum rano pod spf), mogę w ogóle używać spf i makijażu i jakoś to wszystko wygląda bez przerażenia po godzinie że mój nos widać z daleka :D Jedyny mankament to przesuszenie u mnie na policzkach ale moja cera taka jest - strefa T świeci jak choinka a policzki potrafią się przesuszyć, muszę stosować wręcz inną pielęgnację na te dwie partie. To samo z pudrem używam teraz na policzki innego, bardziej nawilżającego.
    karwow7
    30 stycznia 2025 o 10:59
    Bardzo dobry
    Kierując się dobrymi opiniami, postanowiłam zakupić puder od Paese. Pierwotnie miał być ryżowy, ale młoda ekspedientka w Hebe poradziła mi ten, kiedy przedstawiłam swoje oczekiwania. Miał być transparentny, bez świecących drobinek, niewidoczny po nałożeniu, delikatnie matujący, nie wchodzący w zmarszczki, dla pań 50+, ale jeszcze z cerą mieszaną, mocno wyświecającą się w strefie T. No i w przyzwoitej cenie. Spełnił wszystkie wymagania. Wygląda trochę nietypowo - tworzy grudki po wysypaniu na wieczko, ale pięknie osadza się na pędzlu i jeszcze lepiej na mojej twarzy. Ma przyzwoity, zdrowy skład - sprawdzam kosmetyki aplikacją INCI Beauty.
    Zalety:
    • dobrze matuje,
    • nie bieli,
    • wtapia się w cerę,
    • dobrze wygląda na "gołej skórze",
    • utrwala podkład,
    • dobrze wygląda pod oczami, nie wchodzi w zmarszczki,
    • prawie bez zapachu,
    • Jest łatwo dostępny i tani.
    Wady:
    • po jakimś czasie muszę w strefie T ponowić aplikację w celu ponownego zmatowienia
    paLiaaa
    3 stycznia 2025 o 23:09
    Zdecydowanie warto!
    Puder bambusowy to wyjątkowy produkt, który doskonale matuje skórę, zapewniając jej długotrwały efekt świeżości. Jego formuła utrzymuje się przez cały dzień, a skóra wygląda naturalnie i jedwabiście. Puder ma subtelny, przyjemny zapach, który dodatkowo uprzyjemnia jego stosowanie. Stał się się stałym elementem mojego makijażu.
    Zalety:
    • Wymienione w opinii.
    Wady:
    • Nie ma.
    Xyzjx
    16 października 2024 o 10:06
    Lekki puder matujący
    Paese – Puder bambusowy z jedwabiem to idealna propozycja dla osób, które potrzebują długotrwałego matowego efektu bez obciążania skóry. Jest lekki, przyjemny w aplikacji i daje efekt naturalnej, zdrowej cery. Doskonale sprawdzi się na co dzień oraz na specjalne okazje, zapewniając świeży wygląd przez cały dzień. Dzięki zawartości pudru bambusowego, produkt świetnie kontroluje wydzielanie sebum, zapewniając matowe wykończenie przez wiele godzin, nawet na cerze mieszanej i tłustej. Można go używać zarówno do wykończenia makijażu, jak i do poprawek w ciągu dnia, ponieważ nie obciąża skóry i nie zatyka porów.
    Zalety:
    • Naturalny efekt
    • Lekka formuła
    • Matujące działanie
  • 9 maja 2024 o 13:05
    Przyjaciel cery tłustej
    Od długiego czasu szukałam pudru, który nie zawiera talku gdyż mój trądzik nie lubi się z tym składnikiem. Pewnego dnia zdecydowałam się na zakup tego pudru od Paese bo naczytałam się o nim dużo dobrego. Teraz już kończę opakowanie i na pewno do niego powrócę.
    Zalety:
    • Idealnie matuje
    • Nie bieli
    • Nie pozostawia "płaskiego" matu, wtapia się w cerę
    • Można nim pudrować sam SPF
    • Świetnie utrwala podkład, korektor oraz kremowy kontur
    • Dobrze wygląda pod oczami
    • Ładnie pachnie
    • Nie zawiera talku
    • Jest łatwo dostępny i tani
    Wady:
    • Jest mocno lotny przez co nie starcza na bardzo długo