Toniki i hydrolaty

Nivea Control Shine Tonic Antybakteryjny tonik do twarzy z ekstraktem z magnolii

Nati668
    4 kwietnia 2021 o 14:42
    Całkiem fajny
    Tonik kupiłam na promocji za niewielką cenę. Mam cerę trądzikową że szczególnie problematyczną strefą T, a dla takiej cery jest on dedykowany. U mnie sprawdził się dobrze jak na tonik za niewielkie pieniądze. Ładnie matuje skórę twarzy. Cera po nim jest czysta i odświeżona. Nie lepi się. Produkt reguluje nadmiar sebum. Nadaje się do przygotowania twarzy do dalszej pielęgnacji. Ma delikatny zapach, który mi nie przeszkadza. Nie zapycha, nie podrażnia. Nie wysypał mnie.
    • Redukuje nadmiar sebum
    • Nie wysusza
    • Odświeża
    • Zapobiega błyszczeniu
    • Nie zapycha
    • Nie podrażnia
  • 1 kwietnia 2020 o 13:00
    Przeciętniak
    Tonik Nivea kupiłam z wiarą, że pomoże uspokoić moją mieszaną cerę i dobrze przygotuje ją na przyjęcie kolejnych kosmetyków do pielęgnacji. Niestety okazał się być produktem przeciętnym. Tonik zapakowany jest w niebieskie, półtransparentne opakowanie, dzięki któremu możemy kontrolować ilość produktu. Zamykany na klips. Szata graficzna minimalistyczna, typowa dla tego producenta. Sam tonik ma bardzo przyjemny zapach i jest bezbarwny. Jego działanie, pomimo alkoholu w składzie, oceniam jako bardzo delikatne. Przez cały czas użytkowania miałam wrażenie, jakbym używała wody zamiast kosmetyku tonizującego. Niestety nie zauważyłam efektu odświeżenia cery, zmniejszenia porów, czy mniejszego świecenia w strefie T – twarz wyglądała i zachowywała się dokładnie tak, jak zawsze, czyli dość problematycznie. Bardzo liczyłam na to, że formuła antybakteryjna pomoże mi nieco uspokoić cerę, kiedy pojawiały się na niej niespodziewani goście, jednak tak się nie stało. Nie miałam więc powodów do zachwytu. Myślę, że w tej cenie możemy znaleźć na drogeryjnych półkach dużo lepszych produktów, które lepiej sprawdzą się w przypadku cery mieszanej. Tonik nie zrobił mojej skórze nic złego, nie wywołał podrażnień, ale też nie dawał w zasadzie żadnych efektów. Raczej do niego nie wrócę i stąd ocena 3.
  • 4 maja 2018 o 0:53
    Okej
    Bardzo lubię jego zapach, który jest delikatny, przyjemny. Przemywam nim twarz po nocy, do tej pory nie wiedziałam ile zanieczyszczeń zbiera się na naszej twarzy w nocy, a prawda jest taka, że płatek jest szary chociaż był biały po przemyciu. Zawsze sięgam po niego przed wykonaniem makijażu, ponieważ fajnie, bardzo delikatnie łagodzi moje wiecznie czerwone policzki oraz otwiera skórę na wchłanianie produktów.
    KiciaBP
    27 kwietnia 2018 o 9:49
    słaby
    Niestety za wiele oczekiwałam od tego produktu. Na mojej skórze mieszanej gdzie występują i suche i tłuste obszary nie sprawdził sie, nie zauważyłam efektu matowienia i tonizowania, ładny zapach i nic więcej
    Zalety:
    Wady:
    • brak efektów działania
  • 11 października 2017 o 17:41
    Od czasu do czasu sięgam !
    Kosmetyk który przewija się w mojej pielęgnacji od jakiegoś czasu, jednak sięgam po niego stosunkowo rzadko. Bardzo wygodne opakowanie w aplikacji duża wydajność produktu oraz ładny zapach.
    Zalety:
    • Używam go zwykle w sytuacji kiedy czuje że mam lub będę miała problem z cerą (uczucie zapchania przede wszystkim). Bardzo dobrze oczyszcza skórę, usuwa nadmiar sebum. Świetnie oczyszcza.
    Wady:
    • Niestety trzeba z nim uważać, może podrażnić skórę, przy bardzo suchej skórze, j polecam stosowanie dużej ilości kremów nawilżających, wtedy nie ma problemu.