Odżywki do włosów

Pantene Pro-V, Intensywna Regeneracja, Lekka odżywka w piance pod prysznic

_inga
    23 lutego 2024 o 17:09
    Odżywka w piance , Intensywna Regeneracja, Pantene, Pro-V
    Regenerującą odżywkę w piance kupiłam na jednej z aukcji internetowych. Opakowanie to butelka o pojemności 180 ml zapłaciłam około 8 zł. Odżywka ma ładny zapach, nawilża choć nawilżenie jest dość słabe, odżywia, regeneruje, ułatwia rozczesywanie, jest wydajna. Mam cienkie włosy z tendencją do przesuszania na końcach i przetłuszczania u nasady, odżywkę wgniatam w wilgotne umyte włosy z pominięciem nasady pozostawiam na około 5-10 minut i spłukuję. Odżywka nie najlepiej sprawdza się przy cienkich włosach, nieco obciąża i powoduje szybsze przetłuszczanie. Dodatkowy plus za opakowanie i postać pianki, minus za krótkotrwałe działanie. Podsumowując na moich cienkich włosach ta odzywka zbytnio się nie sprawdziła, więcej jej nie kupię.
    • nawilża
    • odżywia
    • regeneruje
    • ułatwia rozczesywanie
    Wady:
    • nieco obciąża cienkie włosy, powoduje szybsze ich przetłuszczanie
    Enia0
    24 października 2022 o 20:00
    Uwielbiam!
    Ciekawy i przydanty produkt! Plusy: + pięknie pachnie + bardzo wydajna + super zmiękcza włosy + ułatwia rozczesywanie + łatwa i przyjemna w użyciu + puszyta pianka szybko wchłania się we włosy + super nawilża i wygładza moje włosy + nie obciąża włosów Misnusy: - brak Serdecznie polecam każdemu wypróbować jest to coś innego niż zwykłe odżywki w kremie ja ją uwielbiam zużyłam już 3 opakowania i na pewno jeszcze zakupię :)
  • 17 kwietnia 2022 o 19:27
    Wygodna i szybka w użyciu lecz brak efektów pielęgnacyjnych.
    Piankę otrzymałam w prezencie od bliskiej osoby z rodziny. Sama nie kupiłabym tego produktu, gdyż nie mam zaufania do odżywek w piance, zwłaszcza w przypadku włosów takich jak moje, czyli suchych, rozjaśnianych i wymagających mocnej regeneracji. Opakowanie jest jednym z niewielu plusów tej odżywki - wygodne, łatwo mieszczące się w dłoni, ze sprawnie działającym aplikatorem, który bez problemu i precyzyjnie dozuje odpowiednią porcję kosmetyku. Szata graficzna w stonowanych barwach, nie przeładowana, estetyczna. Zapach przyjemny, delikatnie słodki, niezbyt intensywny. Pianka ma lekką formułę, nie przelewa się przez palce i łatwo nakłada oraz rozprowadza po włosach. Jest bardzo wygodna w stosowaniu. Nie obciąża włosów i szybko się wchłania. Nie wymaga spłukiwania dzięki czemu oszczędza czas. Pianka jest wydajna. Stosunkowo niewielką ilością kosmetyku można pokryć dokładnie całe włosy, także długie. Nie obciąża włosów. Po jej użyciu włosy łatwo się rozczesują jednak nie zauważyłam żadnych innych efektów pielęgnacyjnych. W mojej ocenie formuła pianki jest zbyt lekka by odżywić i zregenerować włosy, zwłaszcza bardziej wymagające ( zniszczone, farbowane, rozjaśniane, suche). Szczerze mówiąc częściej tę piankę stosuję niezgodnie z przeznaczeniem (jako pianka do awaryjnego golenia) niż jako odżywkę, gdyż jako odżywka do włosów nie sprawdza się. Choć to niezaprzeczalnie bardzo wygodny produkt nie planuję jego zakupu. Jako prezent - nietrafiona, choć chęci zapewne były szczere.
    Zalety:
    • wygodne, estetyczne opakowanie
    • nie wymaga spłukiwania
    • łatwo się rozprowadza
    • wydajna
    • ułatwia rozczesywanie włosów
    • nie obciąża
    Wady:
    • brak działania pielęgnacyjnego oraz regeneracyjnego
  • 16 kwietnia 2022 o 14:14
    Rozczarowanie....
    Odżywka w pianke ...Wow.Tego jeszcze nie było więc trzeba było koniecznie ją wypróbować! Skusiłam się na nią właśnie ze względu na tą formę.Niestety-to jedno wielkie rozczarowanie. Fakt-odżywka jest łatwa i przyjemna w aplikacji. Szybko wnika we włosy.I to by było na tyle... Nie zauważyłam niczego pozytywnego.No,może włosy faktycznie lepiej się rozczesują ale naprawde NIC więcej. Napewno więcej po nią nie sięgne.
    Zalety:
    • Forma pianki
    Wady:
    • Zero efektów obiecanych przez producenta
    Elienna
    5 maja 2021 o 22:39
    Ciekawa odżywka
    Odżywki dostałam do testowania. Miałam przyjemność przetestować 4 rodzaje tej odżywki. Każda z nich dobrze spisywała się ale Intensywna regeneracja była moja ulubioną. Przynosiła najbardziej widoczne efekty. Do dziś kiedy się na nie natknę zdarza mi się je kupić.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta