Kremy uniwersalne

SVR Topialyse, Creme Barriere Krem barierowy

• 3 stycznia 2024 o 22:14
    Jeden z moich ulubieńców
    Wielofunkcyjny, wydajny, o przyjemnym zapachu i cudownej konsystencji, który sprawi że nawet bardzo przesuszona i podrażniona skóra nabierze zdrowego wyglądu. Oczywiście nie jest to czarodziejska różdżka, która poradzi sobie z każdym problemem, szczególnie gdy nie jest wspierana dietą czy suplementacją jednak przy moich problemach skórnych daje radę. Ratował moją skórę latem i ratuje obecnie. Jestem bardzo zadowolona i na pewno kupię ponownie.
    Zalety:
    • Wielofunkcyjność- krem do twarzy i ciała
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 27 kwietnia 2022 o 15:53
    Petarda na suchą skórę dłoni
    Od dłuższego czasu zmagałam się z bardzo suchą skórą dłoni, do czasu aż nie odkryłam kremu SVR. Wystarczy niewielka ilość kremu aby skóra była nawilżona i suchość zniknęła. Bardzo szybko się wchłania, nie zostawia tłustej konsystencji. Po użyciu ręce są miękkie i miłe w dotyku. Bardzo dobrze sprawdza się w okresie zimowym gdy skóra narażona jest na podrażnienia. Jak dla mnie niezastąpiony w mojej kosmetyczce.
    Zalety:
    • szybkość wchłaniania
    • wygodne opakowanie
    • świetne nawilżenie
    • odpowiedni stosunek jakości do ceny
    Pleueue
    6 października 2021 o 21:07
    Nie różni się niczym od kremu ze średniej półki
    Zachęcona obietnicami producenta wybrałam ten krem, jako ochronny na zimowe dni. Z AZS zmagam się od wielu lat, więc kosmetyki, których używam muszą spełniać różne wyśrubowane kryteria. Jednym z nich jest hipoalergiczna formuła. Rzeczywiście, krem nie uczulił, ani nie wywołał podrażnień mimo, że używałam go na twarz. Nie poczułam jednak także korzyści płynących z jego aplikowania. Sama konsystencja tworzy ciężki filtr na skórze, a przez to uniemożliwia położenie makijażu bezpośrednio na produkt.
    Zalety:
    • nie uczulił
    • nie pogorszył stanu skóry
    • nie ma agresywnego zapachu
    Wady:
    • pozostawia na skórze tłusty, świecący filtr
    • wysoka cena za produkt bez widocznych efektów
    Drogeria Super-Pharm
    Alpyoss
    4 maja 2020 o 9:10
    Bardzo średni
    Kupując ten produkt spodziewałam się profesjonalnego nawilżenia, a jednocześnie uelastycznienia skóry warzy, która jest wrażliwa, naczynkowa i sucha. Krem faktycznie nie podrażniał, ale nie likwidował zaczerwienień. W porównaniu do typowych kremów stosowanych rano i wieczorem nie wyróżniał się spektakularnym efektem, po prostu miał nijakie działanie - ani nie pomagało, ani nie szkodziło.
    Zalety:
    • brak podrażnień
    • dość ekonomiczny
    • poręczne, minimalistyczne opakowanie
    Wady:
    • zapach (nieco chemiczny)
    • zbyt oleista konsystencja
    • brak widocznych efektów
    Drogeria Super-Pharm
  • 25 marca 2020 o 15:55
    wszechstronny w działaniu
    Miałam kiedyś egzemę na skórze dłoni i właśnie wtedy został mi polecony . Jak dla mnie sprawdził się w każdym calu: zniwelował świąd, podrażnienie, pieczenie i przyspieszył regenerację . Pani w aptece poleciła mi go jako krem do dłoni, ale jak wyleczyłam egzemę wykorzystałam go również do twarzy tak jak było to napisane na opakowaniu. Stosowałam wiele kremów barierowych i niestety większość to były ciężkie, tłuste mazidła. Cieszę się, ze trafiłam na ten produkt ,bo to jedyny krem barierowy, który nie tworzy ciężkiej powłoki, nie wspominając ze jest idealny pod make-up. Pani w aptece mówiła ,że można go używac jako krem na zimę i tak też w tym roku go wykorzystałam.
    Zalety:
    • bezzapachowa , lekka formuła
    • uniwersalny bo do twarzy , ciała, dłoni
    • bezpieczny nawet dla skóry naczynkowej
    • wodoodporny
    • cena około 27zł