Preparaty punktowe

Uriage Hyseac SOS Pasta punktowa 15 ml
e-ZikoApteka.pl

• 21 lutego 2022 o 22:44
    Przyjaciel od wielu lat…
    Ta maść to mój prawdziwy przyjaciel, z którym nigdy się nie rozstaje i jest przy mnie od wielu lat. Cenię go za to, że w sytuacjach kryzysowych ( niedoskonałości wyskakujące zawsze przed „ciężkimi” dniami i tuż po nich) zawsze sobie radzi idealnie! Opakowanie jest małe ale starcza na bardzo długo. Wystarczy niewielka ilość nałożona na niedoskonałość a ta maść potrafi zdziałać cuda przez jedna noc! Konsystencja jest dosyc „zwarta” jak na maść przystało, o szarawym kolorze. Ja zawsze nakładam ją tuż po dokładnym umyciu twarzy i po nałożeniu serum. Nie stosuje jej na krem, czemu? Bo mam wrażenie, że składniki tej maści lepiej wchłaniają się w skórę tuż umyciu twarzy lub po nałożeniu serum. Aby nie zostawić białych plam na poduszce, na każdą niedoskonałość zakrytą maścią nakładam malutki plasterek (można kupić na Allegro) dzięki czemu maść jeszcze lepiej działa. Moja skóra na drugi dzień wyglada o wiele lepiej! Testowałam wiele produktów ale skład tej maści mówi sam za siebie:) i nie ma takiej opcji, abym się kiedykolwiek z nią rozstała:) Naprawdę polecam!
    Zalety:
    • Skuteczność
  • 16 stycznia 2022 o 17:54
    Mój hit
    Długo wzbraniałam się przed zakupem tej pasty. Polecała mi ja moja kosmetolog, ale ta cena za tak małe pudełko? Myślałam o nie! Po czym dostałam zaproszenie na panieński a kilka dni przed na mojej twarzy pojawił się taki wysyp, że nie żałowałam kasy i poszłam ja kupić. Odtąd to moja miłość, niezbędny kosmetyk, który mam zawsze przy sobie. Niech Was nie zmyli opakowanie - pasta jest mega wydajna. Używam od października na większe cudaki i właściwie nie zużyłam jej wcale. Jak używasz na noc to miej świadomość że pobrudzi pościel. Pasta fajnie się nakłada, wygląda jak bladozielona maź. Zapach nie przeszkadza. I teraz najważniejsze: przyspiesza gojenie się pryszczy, zmniejsza obrzęk i zaczerwienienie. Jak nałożysz ja w odpowiednim momencie to szybko pożegnasz się z pryszczem. Gościa w zaawansowanym stadium trzeba męczyć dłużej. Także nie żałuj kasy i kupuj bo naprawdę warto!
    Zalety:
    • Działanie ekspresowe!
    Wady:
    • Brudzenie poscieli
    kiinii
    11 stycznia 2021 o 19:59
    Bardzo dobra!
    Pasta jest niezbędna w kosmetyczce osób z cerą trądzikową. Dobrze reagować, jak widzimy jak się już coś nowego na twarzy pojawia. Pasta radzi sobie nawet z dużymi zmianami - sprawia, że szybciej dojrzewają, po czym je wysusza i spłyca skórę w miejscu dużej wyrośniętej zmiany trądzikowej. Stosowałam głównie na noc i uważam, że produkt jest naprawdę dobry jednak jest kilka nie aż tak istotnych wad, które producent mógłby zmienić w tym produkcie. Pasta się nie wchłania w skórę, a na dodatek trochę brudzi.. Lubię ją stosować na noc, jednak poduszka zawsze była lekko ubrudzona przez to, że pasta się nie wchłania. A druga wada to cena - za cenę 5 zł możemy uzyskać podobny efekt używając kupionej w aptece pasty cynkowej z kwasem salicylowym. Przypadku pasty SOS efekt jest równie zadowalający ale wady, które wymieniłam wcześniej nie zachęcają mnie do ponownego zakupu.
    Zalety:
    • wysusza zmiany trądzikowe w jedną noc,
    • wygładza,
    • leczy blizny potrądzikowe.
    Wady:
    • brudzi,
    • nie wchłania się,
    • cena jest wysoka - efekt ten sam można uzyskać po paście cynkowej z kwasem salicylowym za cenę 5 zł i jest dostępna w każdej aptece,
    • dostępność.
    Drogeria Super-Pharm
    Darda2
    24 marca 2020 o 19:08
    SOS
    Maść do zadań specjalnych. Przyspiesza dojrzewanie zmian trądzikowych - można szybciej się ich pozbyć jednak mam parę uwag. Maść ma zielony kolor, nie zastyga ijest w sloiczku - to jej największy problem. Nie jest to higieniczne kiedy wkładamy tam paluchy smarując niedoskonałości. Dużo lepiej sprawdziłaby się jakaś tubka. Przez to że nie zastyga, można w niej jedynie chodzić "po domu", w nocy zostaje na poduszce. Mimo wszystko pasta jest wydajna. Mimo że opakowanie jest malutkie za kilkadziesiąt złotych wystarcza na na prawdę bardzo długi czas.
  • 19 marca 2020 o 17:27
    daje radę
    pasta radzi sobie z niespodziankami na twarzy, wyciąga zanieczyszczenia, łagodzi obrzęk i ból. trzeba uważać by nie wtarła się w poduszkę podczas snu. słoiczek wystarczy na długo.