Korektory do twarzy

Eau Thermale Avène Couvrance, Stick Correcteur Zielony sztyft korygujący

• 23 października 2020 o 8:49
    Dobrze kryje, nie podrażnia
    Moja cera jest naczynkowa i niestety ma zaczerwienienia, a zielony korektor jest moim sprzymierzeńcem w walce z tymi niedoskonałościami. Ostatnio przywiązałam się bardzo do zielonego sztyftu korygującego Avene Courvance. Muszę przyznać, że radzi sobie naprawdę nieźle, chociaż krycie nie jest idealne. Mam jednak świadomość, że nie da się uzyskać kompletnego krycia zaczerwień i popękanych naczynek bez użycia wielu kosmetyków i efektu maski na twarzy. Jest dość trudny do rozprowadzenia na twarzy, najlepiej sprawdza się rozsmarowanie i wklepywanie korektora opuszkami palców. Dla mnie ważne jest, że daje radę a moja skóra pokryta nim i niewielką ilością podkładu i pudru, wyglada dużo lepiej i co ważne - naturalnie. Plus za skład, który nie powoduje podrażnień, co przy mojej wrażliwej skórze jest bardzo istotne. Nie zawiera konserwantów, jest bezzapachowy.
    Zalety:
    • Krycie, wygodne opakowanie
    Wady:
    • Wysoka cena
    Mikmal
    8 marca 2018 o 17:31
    Nie dla każdego
    Zielony sztyft kryjący z przeznaczenia jest to produkt dla osób zmagających się z problemem niedoskonałości skórnych. Zielony kolor świetnie sprawdza się w temacie łagodzenia zaczerwień skóry. Jestem szczęśliwą posiadaczką cery naczyniowej, z problemem pękających naczynek i jak by tego mało problem rumienia nie jest mi obcy. Okres zimowy jest dla mnie ogromnym wyzwaniem aby stan mojej skóry jak by to powiedzieć wyjściowy. Przykładam duży nacisk na zabezpieczenie, jednak jak się już przytrafi działam również w temacie kamuflażu. Korektor avene jest produktem aptecznym. Moja przygoda z tą marką trwa już wiele lat w większości jest nam po drodze. Jednak ten produkt nie jest jednym z tych po drodze niestety. Tłusta intensywna formuła, mocno na pigmentowana jest trudna w rozpracowaniu na twarzy. Nie radzę sobie z tym produktem przy pomocy pędzla, gąbka beauty blender też ma problem. Tak intensywna pigmentacja jest trudna do zakamuflowania podkładem, jak by było tego mało tłusta formuła kosmetyku długo zasycha dlatego też czas wykonywania makijażu zdecydowanie się wydłuża. Wydajność kosmetyku podejrzewam wystarczy na wieki. będzie trudno zużyć kosmetyk w jego okresie przydatności. Jednak nie poddaje się będę nadal pracować nad właściwą techniką. Obecnie używam korektora od 5 miesięcy nadal się nie nauczyłam... Podsumowując jest to produkt bardzo trudny do rozpracowania. Mało tego cena ok70 zł przesada. Nie wrócę do niego więcej.
    Zalety:
    • aplikacja wygodna
    • zapach przyjemny
    Wady:
    • trudny do rozpracowania na twarzy
    • intensywnie zielony
    • długo zasycha
    • tłusta formuła
    • w ciągu dnia muszę sprawdzać czy coś zielonego nie wychodzi mi na twarzy tak niestety się zdarza z tym produktem