Maseczki klasyczne

Vianek Odżywcza maseczka peeling do twarzy 75 ml
Vianek Odżywcza Maseczka - Peeling do Twarzy 75ml

• 25 marca 2025 o 14:16
    TAKA ŚREDNIA
    ma bardzo dobry naturalny skład , ma ładne opakowanie, ładnie pachnie, jako peeling słabo oczyszcza skóre a jako maseczka hmm dość słaby efekt ale widać, że skóra jest troszke w lepszej kondycji bo składniki pozytywnie wpływaja na skórę.
    Zalety:
    • tania, dobry naturalny skład, delikatnie oczyszcza skórę
    Wady:
    • brak takiego efektu wow
    SandriQ
    30 stycznia 2025 o 9:33
    Viankowe cudeńko
    Vianek to jedna z moich ulubionych marek kosmetycznych. Nie tylko prowadzi sprzedaż kosmetyków naturalnych,ale też jest rodzimą firmą o szerokiej gamie pozycji oraz nie testuje na zwierzętach. Kosmetyk pochodzi z serii pomarańczowej,która bazuje na działaniu odżywczym. Znajdziemy tam propozycje zarówno do pielęgnacji ciała jak i twarzy czy włosów. Maseczka znajduje się w zgrabnej,plastikowej tubce o pojemności 10 g. Jest giętka ,co jest ułatwieniem przy wydobywaniu produktu oraz pozwala się łatwo rozciąć ,gdy ktoś potrzebuje jeszcze wygrzebać resztki na koniec. Nie jest przeźroczysta,więc nie można śledzić bieżącego zużycia. Co do jej szaty graficznej to nie ma niespodzianki,bo charakterystyczny wygląd jest znakiem rozpoznawczym marki,czyli połączeniem jasnego tła i roślinnych emblematów. Zamknięcie jest czarne,umieszczone na stałe z klapką, zabezpieczone folijką.Daje nam to pewność,że nikt wcześniej nie naruszył produktu. Pojemnik spokojnie możemy albo trzymać w kosmetyczce albo postawić w pionie. Opisy z opakowania jak zawsze nie zawodzą i mamy pełny zakres informacji. PAO ,datę ważności,ciekawy skład w zgodzie z reklamą marki oraz zalecenia jak stosować. Skład nie jest przydługi,obecne są w nim głównie oleje ,miód oraz mielony len. Zapach nie gra tutaj ważnej roli,ale jest bardzo naturalny,raczej stonowany.Jest to ten typ aromatów,że niby mi się nie podoba,ale jednak ma w sobie to coś. Ogólnie nie wpływa na moje odczucia. Specyfiku bardzo fajnie się używa,jako produkt 2 w 1 daje nam podwójne korzyści. Zaczynając od jego wydobycia. Nie ma w tej kwestii problemów ,a otwór w tubce jest dopasowany do formy maseczki ,więc się nie zapycha,nic w tym miejscu przesadnie nie zasycha. Konsystencja kosmetyku jest mięciutka,lekko żelowa ,gęsta ,ale nie bardzo,dzięki temu nie spływa po skórze. Ma rdzawy kolor i zatopiono w nim mnóstwo drobinek zmielonego lnu. W żadnym stopniu nie podrażniają naskórka ani go nie drapią. Moim zdaniem nie jest to jakiś hardkorowy peeling tylko idealny dla skóry mocno zanieczyszczonej. Ja lubię czuć te złuszczanie pod palcami. W trakcie kilkuminutowego masażu maseczka zmienia się w taką bardziej kremową. Pozostawiona zalecany czas na twarzy nie robi krzywdy mojej skórze.Nie odczuwam wtedy żadnego pieczenia czy ściągnięcia. Vianek wypuścił produkt -złoto. Nie dość ,że bezproblemowo się go zmywa ,nawet te drobiny łatwo schodzą to cera jest prawdziwie zaopiekowana. Odrazu po umyciu czuję w dotyku jaka jest maksymalnie gładka ,odżywiona i wyraźnie oczyszczona z sebum czy wągrów. Po każdym użyciu nie dowierzam,że tak fajnie działa.Zero podrażnień,wysuszeń czy nowo powstałego trądziku tylko skóra wypielęgnowana gotowa na dalsze etapy pielęgnacji. Mój egzemplarz kupiłam jako dodatek do gazety i to był dobry deal,jednak na sklepową cenę w okolicach 30 zł można się krzywić, najlepiej więc polować na niego w promocji. Ten wydajny kosmetyk do kupienia jest stacjonarnie tylko w Superpharm,więc trochę szkoda,że nie jest bardziej rozchwytywany.
    Zalety:
    • Opakowanie,działanie,wydajność ❤️
    Wady:
    • Dostępność ,cena bez promocji
  • 14 kwietnia 2024 o 11:56
    Zawód
    Jak uwielbiam całą serię odżywczą tej marki tak ten produkt mnie najzwyczajniej w świecie zawiódł. Jest to kosmetyk, który ma spełniać funkcję peelingu i maseczki w jednym, ale dla mnie żadnej z tej rzeczy nie robi dobrze. Jako peeling jest za mocny! Ma wrażenie jakbym szorowała po twarzy pumeksem i zdzierała sobie tylko skórę. A po zmyciu mam wrażenie, jakbym nie zrobiła peelingu! Zapchane pory jak były tak są. I jeszcze to zmywanie... Trzeba być naprawdę ostrożnym. Nie daj Boże niech dostanie się do oka. Wtedy tylko cud może uratować przed bólem i "rysowaniem" oka. (Wiem co mówię). A do tego jak się tam dostanie to bardzo ciężko go stamtąd wypłukać. No ale przecież to ma jeszcze funkcję maseczki. I tutaj też jest kiepsko. Przez swoją olejowo-żelową konsystencję mam wrażenie nie oprócz natłuszczenia skóry nie robi nic. A jak tak napaliłam się na ten produkt, ze względu na to, że inne produkty z tej serii kocham. A tutaj taka niemiła niespodzianka Żeby go zużyć próbowałam nawet go na ciało. Niestety ale tutaj też nie podołał. O ile na twarzy był za mocny, to na ciele był zbyt delikatny. Na pewno nie kupię tego produktu nie kupię.
    Zalety:
    • Naturalny skład
    Wady:
    • Zbyt mocno szoruje skórę
    • Po zmyciu pory nadal nie są super oczyszczone
    • Jako maseczka poza natłuszczeniem nie robi nic
    • Jak drobiny wpadną do oka to kaplica (ból gwarantowany)
    Iwona_C
    10 stycznia 2024 o 11:50
    Produkt 2 w 1 który sprawia że za jednym zamachem złuszczamy i odżywiamy skórę.
    Odżywcza maseczka peeling do twarzy to produkt mi znany, choć używałam taki kosmetyk z innej firmy, Vianek ma w swojej ofercie pozycje które lubię i świetnie spisują się na mojej skórze. Tak jest i w tym przypadku. Opakowanie to miękka, plastikowa tuba z wygodnym zamykaniem klik, na którym można ja postawić. Otwór dozujący jest odpowiedniej wielkości, nie ma żadnych problemów z wydobyciem kosmetyku, a należy zużyć w ciągu trzech miesięcy od otwarcia. Jest tu śliczna grafika z charakterystycznym dla Vianka kwiatowym ornamentem, w tym przypadku w dominującym pomarańczowym kolorze. Konsystencja jest gęsta, żelowa w brązowym kolorze z dużą ilością drobinek peelingujących pochodzących z zmielonego lnu. Zapach dziwny ale całkiem przyjemny, trochę tu ziół, trochę nut kwiatowych i słodkości. Skład naturalny: olej sojowy, olej lniany, wyciąg z miodu, olej z pestek moreli, masło z nasion kakaowca, olej awokado, masło shea, olej z owoców rokitnika, witamina E. Jest to produkt 2 w1 czyli maska odżywcza w połączeniu z peelingiem mechanicznym i to z dobrym działaniem. Kosmetyk dobrze nakłada się na skórę i dobrze jej trzyma podczas wykonywania masażu. Drobinki są ostre i świetnie spisują się w zdzieraniu naskórka, nie rozpuszczają się i wymagają zmycia z czym nie m żadnych problemów. Skóra po zastosowaniu produktu jest dobrze złuszczona, mocno wygładzona, aksamitna w dotyku. a jej koloryt jest minimalnie rozjaśniony. Jako maska kosmetyk spisuje się równie dobrze, sprawia że cera jest delikatnie natłuszczona, nawilżona, odżywiona i odpowiednio wypielęgnowana bez jakichkolwiek cech przesuszeń, podrażnień czy zapychania. Wydajność jest dobra, cena w granicach 20 zł rozsądna a dostępność bezproblemowa. Podsumowując odżywcza maseczka peeling z mielonym lnem to kolejny kosmetyk od Vianek który idealnie sprawdził się na mojej suchej cerze. Produkt 2 w 1 który sprawia że za jednym zamachem złuszczamy i odżywiamy skórę. Lubie za działanie i za świetny skład. Zakupię ponownie.
    Zalety:
    • gęsta konsystencja z dużą ilością drobinek ścierających
    • przyjemny zapach
    • dobrze trzyma się skóry podczas masażu
    • odpowiednio zdziera martwy naskórek
    • pozostawia skórę gładką i przyjemna w dotyku
    • nawilża, natłuszcza i odżywia
    • naturalne drobinki peelingujące
    • produkt 2 w 1, peeling i maseczka
    • świetny skład z wieloma aktywnymi substancjami
    • nie uczula, nie podrażnia i nie zapycha
    • wygodna w użyciu tuba z śliczną grafiką
    • atrakcyjna cena
    • duża wydajność
    • bezproblemowa dostępność
  • 24 września 2023 o 8:43
    Nic nadzwyczajnego
    Kosmetyk został zamknięty w tubce o pojemności 70g, zamykanej na klik. Kosmetyk w konsystencji jest dosyć gęsty. Drobinki w nim zawarte to czysty zmielony len przez co i kosmetyk pachnie typowo dla tej rośliny. Początkowo podczas aplikacji mocno się zdziwiłam - co widać na filmiku, z tubki wypłynął olej, który oddzielił się od reszty i mimo wygniecenia opakowania przed użyciem nie połączył się powrotnie. Niemniej jednak peeling to typowy zdzierus, które tak bardzo uwielbiam. Podczas zabiegu peelingowania kosmetyk stosunkowo mocno grzeje, uczucie bardzo miłe i poprawiające krążenie. Jednocześnie cera dostała pełny masaż. Podczas zmywania nie było już tak " różowo". Niestety zawarty olej w peelingu nie chciał współpracować z letnią wodą przez co musiałam użyć jeszcze cieplejszej. Sam peeling już dosyć mocno rozgrzał tak więc nie do końca było to najpiękniejsze uczucie. Koetyk pozostawił cerę jedwabiście gładką, oczyszczoną, jędrna i nawilżona. Twarz dostała naturalnego rumieńca i pozostala naturalnie matowa . Kosmetyk mnie nie uczulił ani nie podrażnił. Godny polecenia zawodnik, chodź ja nie jestem pewna czy jeszcze po niego sięgnę .
    Wady:
    • Tłustość produktu