Garnier, Intensywna Pielęgnacja Bardzo Suchej Skóry, Regenerujące mleczko do ciała z syropem z klonu
260 HIT!
75 % kupi ponownie
Zgłoś do moderacjiMleczko głęboko odbudowuje skórę, nawet najbardziej podrażnione i wysuszone miejsca (łokcie, kolana). Jego kanadyjska formuła z syropem z klonu błyskawicznie się wchłania, aby łagodzić uczucie szczypania i podrażnienia. Skóra jest zregenerowana i odzyskuje swój dawny komfort na 24 godziny.
Cechy produktu
- krem
- Pojemność
- 100 – 250ml
- Skóra
- z defektami, odwodniona, sucha
- Rodzaj
- balsamy
- Właściwości
- zmiękczające, regenerujące, natłuszczające, nawilżające
- Aqua,
22 kwietnia 2021, o 19:45
Używa produktu od: miesiąc
20 kwietnia 2021, o 18:12
Naprawdę regeneruje
Mleczko zamknięte w bardzo ładnym, czerwonym i poręcznym opakowaniu na klik. Uważam że opis producenta jest słuszny. Mleczko nawilża nawet miejsca najbardziej przesuszone np łokcie. Skóra jest widocznie nawilżona, przyjemnie pachnie. Stosuje do całego ciała. W miarę szybko się wchłania co jest dla mnie ogromnym plusem, bo nie lubię czekać. Warto kupić na promce.
ZALETY: Nawilżenie, regeneracja, szybko się wchłania.
19 kwietnia 2021, o 14:05
Jeden z ulubieńców
Balsam jest jednym z moich ulubieńców.
Idealnie nawilża skórę, pozostawia ją gładką, miękką, nawilżoną. :)
Produkt jest łatwo dostępny. Wygodne, poręczne opakowanie.
ZALETY: -wygodne opakowanie
-nawilża
-pozostawia skórę miękką i gładką
-delikatny, piękny zapach
-wydajny
WADY: -brak
13 kwietnia 2021, o 14:11
Bardzo dobry
Opakowanie bardzo rzuca się w oczy, jakby było wielkim znakiem "SOS" dla suchej skóry. Opakowanie jest bardzo poręcznie i ma wygodne zamknięcie. Kupiłam go z myślą o zimie i delikatnym nawilżeniu. Mleczko jest bardzo przyjemne, nawilża, nie pozostawia po sobie "tępego" uczucia, ani nie wchłania się zbyt długo. Mama, która ma bardzo suchą skórę koniec końców mi go zabrała i jest zachwycona jego działaniem. Bardzo dobra cena w stosunku do jakości
ZALETY: -Dobra cena
-Nawilża
-Wygodne zamknięcie
-Poręczne opakowanie
WADY: Brak
3 kwietnia 2021, o 17:33
Nie wie, czy kupi ponownie
Dobry
Kupiłam go kiedyś na zimę z uwagi na zamknięcie, które uwielbiam. Jeden klik i opakowanie otwarte. Opakowanie to zresztą jest bardzo poręczne i ma żywy kolor, bez problemu znajdowałam go w torbie po basenie. Dobrze nawilżał i wchłaniał się, miał przyjemną konsystencję. Nie mam suchej skóry, więc nie wiem jak sprawdziłby się w przypadku problemów z typowo suchą skórą. Pięknie pachnie. Polecam!
1 kwietnia 2021, o 19:58
25 marca 2021, o 06:07
Wykorzystała: kilka opakowań
Mleczko Garnier nazywane przez domowników czerwonym balsamem gości
u mnie w domu najczęściej w porze jesień, zima.
Korzystam z niego ja , jak również mój mąż, który mleczkiem nawilża przesuszone dłonie.
Mleczko mieści się w plastikowej czerwonej butelce zamykanej na klik o pojemności 400 ml.
Konsystencja produktu średnio-gęsta, kolor perłowy, biały, zapach delikatny.
Mleczko dobrze rozprowadza się i szybko wchłania , pozostawiając gładką
i miękką skórę. Ciało po aplikacji nie jest tłuste i lepkie.
Skóra po używaniu mleczka staje się nawilżona, odżywiona i zregenerowana.
I chociaż, nie jest to mój nr 1 , zawsze chętnie do niego wracam , bo poprawia kondycję skóry.
ZALETY: - nawilża, odżywia, regeneruje suchą skórę
- szybko się wchłania
- poprawia kondycję skóry
- dobra konsystencja
- przystepna cena
3 /5
19 marca 2021, o 23:54
Nie wie, czy kupi ponownie
Wykorzystała: jedno opakowanie
Regenerujące mleczko do ciała z wyciągiem z klonu od Garniera to chyba najpopularniejszy tego typu produkt do smarowania ciała. Można go kupić chyba wszędzie, za taką samą cenę - 13,79 zł. Ja akurat kupiłam na promocji w Kauflandzie za 11,99 zł, więc udało się trochę taniej :-D Niestety nie jest to kosmetyk wysokich lotów. W składzie dużo chemicznych substancji, bardzo wysoko w składzie parafina (oleje mineralne), czyli pochodna ropy naftowej, bardzo tani składnik, unikany w produktach dobrej, wysokiej jakości. Więc jak chcemy dbać o siebie kosmetykami naturalnymi, to ten nie będzie dla nas - lepiej szukać dalej. Ja jednak go wzięłam z ciekawości, bo mimo że wiedziałam że skład nie jest zbyt dobry, to jednak czytałam o nim tysiące dobrych opinii, więc postanowiłam że się skuszę i sprawdzę na własnej skórze licząc naiwnie, że pomimo kiepskiego składu uczyni cuda na moim ciele. Ogólnie chyba źle interpretuję napis "regenerujący" w tego typu kosmetykach i mam za duże wymagania, bo liczę że choć trochę znikną moje stare defekty na skórze, ale niestety nic z tego, bo po żadnym kosmetyku nie widzę tak naprawdę żadnych zmian, poza tym, że skóra nie jest już wysuszona jak dawniej. Ale czy zregenerowana? Nie wiem też dokładnie jak ta szumna regeneracja ma działać i na co. Może jedynie faktycznie jakby dłonie zrobiły się trochę ładniejsze przy używaniu go i delikatne ranki zaczęły znikać szybciej. Ale na nogach żadnych zmian. No dobra, żeby nie tylko marudzić, przejdę do zalet. Z plusów na pewno miły, przyjemny, delikatny zapach - widziałam, że niektórzy na niego narzekali, więc nie każdemu pasuje, ale jak dla mnie rewelacja. Kosmetyk nie pozostawia lepkiej ani tłustej warstwy na skórze, jest przyjemny w użyciu, szybko się wchłania, ma odpowiednią konsystencję, pozostawia jaki fajny aksamitny film na skórze. Jednak ten skład to nie jest to, co bym chciała dłużej nakładać na skórę. Krem ma wnikać w skórę i ją naprawić, a nie tylko pokryć warstwą parafiny. Jak najbardziej można kupić, zużyje się przyjemnie, tylko czy na pewno warto? Lepiej zamiast tego poszukać bardziej naturalnych kosmetyków, bez olejów mineralnych (wykorzystywanie ich to pójście na łatwiznę i stosowane jest w celu obniżenia budżetu kosmetyku, więc takie mleczko z Garniera powinno kosztować może połowę obecnej ceny, ale wiadomo - marka się ceni) i wiedzieć, że na pewno jest dobrze pielęgnowana. U mnie zwyciężyła ciekawość, bo skoro tyle osób go chwali i poleca, to też wezmę, a tym bardziej że zależało mi na czymś, co szybko się wchłania, a to faktycznie jest zapewnione.
Ocenię na 3, ponieważ skład to jednak duży minus. Jest dużo nawet tańszych kremów a bez parafiny.
ZALETY: + przyjemny zapach
+ szybko się wchłania
+ konsystencja
+ pozostawia na skórze przyjemny film
+ nawilża suchą skórę
WADY: - kiepski skład
- nie zauważyłam regeneracji skóry. Tylko nawilżenie
7 marca 2021, o 22:32
Idealny na zimę
Treściwy, dobry balsam na przesuszoną skórę.
Po rozsmarowaniu czuję lekkie ciepło. Balsam dziala jak opatrunek na skórę. Po zużyciu już kilku opakowań wiem, że w sytuacjach kryzysowych śmiało mogę na niego liczyć. Balsam ma średnio wczuwalny zapach, ale gryzie mi się z perfumami.
Stosuje na noc, a rano czuję że skóra jest miękka, odżywiona.
4 marca 2021, o 13:24
Super nawilżenie!
Mleczko od Garnier używam już jakiś czas. Ma piękny delikatny zapach, idealna konsystencje oraz świetnie nawilża skórę. Szybko się wchłania co jest kolejnym plusem, zwłaszcza gdy używamy go wieczorem.
ZALETY: - zapach,
- nawilżenie