Peelingi do ciała

Iossi Peeling do ciała `Mandarynka i pomarańcza`

IOSSI Peeling do Ciała Energetyzująca Pomarańcza i Mandarynka 250ml
Iossi Mandarynka Pomarańcza Cukrowy peeling do ciała z olejem z pestek moreli 2 250 ml
hairstore.pl
Peeling do Ciała Energetyzująca Pomarańcza i Mandarynka 250ml 04
Iossi Mandarynka Pomarańcza

• 26 listopada 2023 o 21:30
    Drogi, a działanie jak peelingu za 20 zł.
    Zalety: – skład niezły, ale nie za taką cenę – za taką cenę brak, sól i cukier za kilkadziesiąt złotych – podrażnia skórę Wady: – działanie peelingów za 20 zł – szoruje – podrażnia
  • 12 marca 2022 o 6:18
    Super
    Bardzo lubie ten piling, jest zarówno ścierny jak i wygładzający. Zapach jest obledny wiec jak mam gorszy dzien to wlasnie r9bie sobie ten piling, opakowanie jest spore wiec u mnie jest to piling totalnie calego ciala. Bardzo go lubie i polecam.
    shewild
    16 lutego 2022 o 11:32
    Trochę cytrusowej energii na szare dni
    Moja skóra bardzo polubiła się z peelingami cukrowymi na bazie olejów i od jakiegoś czasu używam ich regularnie, wypróbowując co się pojawiło na rynku w ostatnim czasie. Na ogół większość tego typu produktów oparta jest na podobnej formule, więc zazwyczaj nie ma pomiędzy nimi aż tak znacznych różnic. Można przebierać w zapachach, składnikach, ale idea pozostaje taka sama i jest to obecnie dla mnie jedna z bardziej ulubionych form złuszczania ciała. Peeling od Iossi skusił mnie cytrusową obietnicą. Miałam ochotę ubarwić sobie szare zimowe dni i wpuścić trochę energetyzującej egzotyki do swojej łazienki. Połączenie mandarynki i pomarańczy pasowało idealnie, i byłam bardzo ciekawa tego zapachowego duetu. I tutaj nastąpił lekki zawód z mojej strony. Peeling zawiera w składzie również olejek z cytryny i grejpfruta, i według mnie to bardziej te cytrusy wybijają się na pierwszy plan jeśli chodzi o zapach. Całość pachnie bardziej jak słodka cytryna niż jak mandarynka, nie wpływało to w większej mierze na przyjemność stosowania produktu, ale lekkie uczucie rozczarowania pozostało. Jak to zazwyczaj bywa w tego typu peelingach, ten również został zapakowany w szklany odkręcany słoik. Pasuje mi ta forma i w ogóle nie przeszkadza, wręcz nie wyobrażam sobie innej, bo bardzo wygodnie wybierać porcje peelingu rękami z szerokiego słoika. Peeling ma konsystencję nieco piaskową, koloru żółto-pomarańczowego, wyraźnie czuć olejową warstwę, ale wszystko dobrze się miesza i rozprowadza po skórze. Peelingi cukrowe na bazie olejów mają tendencję do kruszenia i osypywania się pod prysznicem, to ich mały minus, ale ja już jestem wprawioną użytkowniczką i nie stanowi to dla mnie problemu w użytkowaniu. Drobiny cukrowe są wyraźne, dobrze drapią, nieco miękną i topią się po wpływem wody, ale większość zachowuje kształt do końca i można się nimi dobrze wymasować (głównie rozdrobnione pestki moreli, które również są w składzie). Kondycja skóry po peelingu? Cudowna! Gładka, bardzo miękka, odżywiona. Po osuszeniu ręcznikiem na skórze zostaje film, jak po wymasowaniu jej olejkiem lub wsmarowaniu bardzo odżywczego balsamu. Warstwa, choć wyczuwalna, zupełnie nie sprawia dyskomfortu i nie czuć jej pod ubraniem. Efekt odżywienia słabnie w ciągu dnia, ale skóra wciąż jest wyraźnie gładsza, wciąż miękka, bardzo delikatna. Wspaniały efekt, który trwa na długo. Iossi ma spory plus za ten peeling, chociaż może warto byłoby dodać cytrynę na opakowaniu jako równie wyraźną nutę zapachową ;)
  • 23 czerwca 2021 o 23:30
    Energetyzujący, cudownie wygładzający peeling
    Wieczorna pielęgnacja ciała to jeden z przyjemniejszych rytuałów, dający wytchnienie po całym, intensywnym dniu. Warto sięgnąć wówczas po produkty, które rozpieszczą swoim zapachem i pozwolą nam na chwilę odprężenia oraz ukojenia. Uwielbiam wszystko, co pachnie cytrusami - nie mogłam więc przejść obojętnie obok cukrowo-solnego peelingu do ciała "mandarynka i pomarańcza" polskiej marki Iossi. Produkt posiada poręczne opakowanie w formie pękatego, szklanego słoika z czarną zakrętką. Jest nie tylko ładny, ale i wygodny w użyciu. Świetnie, że widać w nim stopień zużycia kosmetyku, ponieważ lubię to kontrolować. Doceniam również, że zabezpieczono go banderolą przed otwieraniem np. w drogerii przez innych klientów. Sam peeling mogę opisać jako gruboziarnisty, posiadający zarówno drobinki cukru (na pierwszym miejscu w składzie), jak i soli (kolejne miejsce w składzie). Poza tym, wśród widocznych drobinek wyróżnić możemy zmielone pestki moreli, które potęgują efekt złuszczający oraz dodają mocy peelingowi. Zapach jest bardzo energetyzujący, wyrazisty, mocno cytrusowy, aczkolwiek pozbawiony słodyczy. Wprawdzie jest owocowy, ale w taki naturalny sposób, na pewno nie sztucznie ulepkowy. Bardziej kojarzy mi się że skórką cytrusów, aniżeli miąższem :) Na ciele jest jeszcze długo wyczuwalny po aplikacji peelingu. Wprawdzie o składzie wspomniałam już wyżej, ale tylko częściowo. Powtórzę się, że mamy tu drobinki cukru, soli oraz pestek moreli. A ponadto wśród składników peelingu wyróżnić możemy między innymi: olej z pestek moreli, masło shea, macerat marchwi w oleju słonecznikowym, olej ryżowy, glicerynę kosmetyczną, olejek eteryczny z grejpfruta, słodkiej pomarańczy, cytryny, mandarynki, cedru oraz witaminę E. Jest naturalnie i bezpiecznie dla skóry. Peeling stosowałam dwa razy w tygodniu, przez co słoik o pojemności 250 ml wystarczył mi na nieco ponad miesiąc stosowania. Z uwagi na dużą ilość olejków w składzie, peeling ma dość tłustą, bogatą formułę - wpływa to na kilka czynników. Przede wszystkim pozostawia na skórze tłusty, lekko pomarańczowy film, który może zafarbować ręcznik bądź ubranie. Brudzi także wannę/prysznic. Należy zatem pamiętać, aby po wykonaniu peelingu dobrze spłukać go ze skóry przy użyciu ciepłej wody, nie aplikować przesadnie dużej ilości oraz umyć po sobie wannę lub prysznic, dla bezpieczeństwa swojego oraz innych domowników. Jeżeli mowa o właściwościach peelingu, to te są wspaniałe - kosmetyk cudownie radzi sobie z przesuszoną skórą. Przede wszystkim skutecznie pozbywa się martwego naskórka, wyczuwalnie wygładzając, uelastyczniając oraz nawilżając skórę. Zapobiega także wrastaniu włosków po depilacji - należy jedynie pamiętać, aby nie aplikować go na podrażnioną skórę. Przy tym odżywia, nadaje skórze ładnego, zdrowego kolorytu oraz subtelnego blasku. A cytrusowy, mocny zapach dodaje energii, rozpieszczając zmysły. Dla mnie rewelacja! Podsumowując, świetny, naturalny produkt o bezpiecznym składzie, wykorzystujący dobrodziejstwa natury dla skutecznego efektu złuszczenia martwego naskórka. Ma intrygujący, cytrusowy zapach oraz bogatą konsystencję. Jego cena może wydawać się wysoka - 59 zł za opakowanie o pojemności 250 ml, aczkolwiek biorąc pod uwagę jego skład i działanie uważam, że jest wart każdej wydanej złotówki. Szczerze polecam, uwielbiam <3
    Zalety:
    • poręczne i wygodne opakowanie, w dodatku można odesłać je do marki (program "zero waste"),
    • przyjemny, pomarańczowy kolor,
    • bogata, treściwa konsystencja,
    • poza drobinkami cukru i soli, drobinki pestek moreli - świetnie złuszczają martwy naskórek,
    • energetyzujący, pobudzający zapach cytrusów,
    • dobra wydajność, 250 ml wystarcza na ponad miesiąc stosowania dwa razy w tygodniu,
    • poza złuszczaniem, świetnie nawilża, wygładza oraz odżywia skórę,
    • nadaje zdrowego kolorytu,
    • polska marka :)
    Wady:
    • brudzi wannę/prysznic oraz może pobrudzić ręcznik i ubranie, trzeba pamiętać aby dobrze spłukać go ciepłą wodą.
  • 22 stycznia 2021 o 12:38
    Naturalny, przepiękny zapach
    Peeling używałam bardzo krótki czas, bo niestety jego minusem jest właśnie wydajność. Choć idealnie sprawdził się u mnie w usunięciu martwego naskórka i wygładzeniu skóry, pozostawiał na niej tłustą warstwę, za którą nie przepadam w kosmetykach. Zdecydowanie na plus jest jego zapach, bardzo naturalny, cytrusowy.
    Zalety:
    • naturalny zapach,
    • ostre ziarenka, które faktycznie złuszczają naskórek,
    Wady:
    • wydajność,
    • jest bardzo tłusty