Kremy i mleczka do włosów

Receptury Babuszki Agafii 5 Soków, Cytryniec Agafii, Cytryńcowy balsam do włosów

Babcia Agafia Świeżość i Blask Balsam Do Włosów Witaminowy Cytryniec 280 ml

• 14 października 2020 o 21:49
    Taki sobie
    Ten balsam kupiłam w drogerii internetowej. Jeszcze nie miałam nic z tej marki, a słyszałam, że te produkty są dość popularne. Dużą zaletą jest cena tych produktów, więc kusiło mnie to do przetestowania. Opakowanie jest o pojemności 280 ml. Ono jest ok, wygodne. Balsam ma lejącą się konsystencję i to od razu wskazało mi na to, że nie jest to 'treściwy' produkt, a jest bardzo lekki, nie obciążający włosów. Nie jestem fanką takich konsystencji i balsam okazał się dla mnie za lekki, ale nieźle się sprawdzał, kiedy potrzebowałam szybko umyć włosy i na szybko nałożyć jakiś balsam, który po 1-2 minutach już można zmyć. Zawsze jest lepiej coś nałożyć, niż nic. Nie powiem, że balsam zapewnia spektakularne efekty, ale trochę pielęgnował włosy, po jego użyciu ciut łatwiej było je rozczesywać, no i to chyba wszystko. Nie zauważyłam, żeby włosy były miękkie, pełne blasku, jak to obiecuje nam producent. Jeżeli chodzi o zapach, to jest on baaardzo mocno cytrynowy, bardziej chemiczny, niż naturalny. Dla mnie on nie był aż tak tragiczny, jak dla większości osób, można się przyzwyczaić. Że względu na swoją konsystencję produkt jest słabo wydajny.
    • Nie obciąża włosów
    • Można użyć gdy śpieszymy się, zawsze jest to lepiej, niż nic
    Wady:
    • Lejącą się konsystencja
    • Jest za lekki dla moich włosów
    • Mocny zapach
    • Brak efektów
    • Nie wydajny
    pysiam
    22 stycznia 2020 o 15:49
    okropność
    Balsam ma bardzo wodnistą konsystencję i nie robi zupełnie nic z włosami, może minimalnie lepiej się rozczesują. Zapach jest straszny, pachnie jak najgorsze cytrynowe chemikalia do czyszczenia WC. Plusem w tej sytuacji jest niska wydajność. Do dłuższych włosów lekko za łopatki wystarcza na około pięć użyć, co przy pojemności 280 ml jest niechlubnym rekordem. Omijajcie z daleka!
    Catit
    14 grudnia 2019 o 22:34
    Lekko nawilżajace działanie
    Tania (zapłaciłam ok. 5 zł) lekko nawilżająca odżywka, typowo 2-3 minutowa, do szybkiego kondycjonowania włosów po myciu. Jest lekka, moim zdaniem bardziej humektantowa niż emolientowa. Wg mnie solo nie dociąży skutecznie puszących sie włosów. Jednak ułatwia rozczesywanie i trochę poprawia wygląd włosów po myciu (moim zdaniem lepiej niż niebieska Malina moroszka z tej samej serii). W przypadko mało problemowych włosów może się sprawdzić jako podstawowa odżywka po myciu, jeśli ktoś szuka czegoś taniego. Uwaga na zapach jest okropny, śmierdzi jak cytrusowy płyn do toalet
  • 16 kwietnia 2019 o 15:40
    Nie zachwyca...
    W składzie na czwartym miejscu wyciąg z cytryńca chińskiego (działa ściągająco i bakteriobójczo), wyciąg z przeciwzapalnego pięciornika oraz olejek ze skórki cytryny (działa przeciwbakteryjne, antyoksydacyjne). Według mnie ten kosmetyk to nic szczególnego. Może chodzi o mylną nazwę, witaminowy balsam od razu kojarzy się z odżywczą bombą, a mamy do czynienia bardziej z oczyszczaniem skóry głowy. Męczę go i sięgam, kiedy nie chce mi się wygrzebywać maski z opakowania lub kiedy nie mam nic innego pod ręką. Według mnie w żaden sposób nie służy włosom, nawet nie zauważyłam, żeby jakoś skutecznie zapobiegał plątaniu i ułatwiał rozczesywanie, a mam wrażenie, że włosy po nim robią się takie dziwnie "drewniane" i szorstkie. Na plus skład i mam zamiar używać go jako podkład do peelingu skóry głowy, do tego celu powinien dobrze się sprawdzić. To kwestia indywidualna, ale nie przepadam za jego zapachem, jest cytrusowy, ale jakiś taki nieprzyjemnie sztuczny, zalatuje środkami chemicznymi...
    Zalety:
    • może okazać się dobry na skórę głowy
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • nie robi z włosami nic...
    • nie ułatwia rozczesywania, wręcz przeciwnie
    • nieprzyjemny, chemiczny zapach
    • lejąca, rzadka konsystencja
    • mało wydajny
    dianaro
    26 lutego 2019 o 10:07
    Tragiczny
    To najgorszy kosmetyk do włosów z serii Agafii, jakiego do tej pory używałam. Począwszy od sztucznego, cytrynowego zapachu na braku efektów kończąc. Kosmetyk w wygodnym, poręcznym opakowaniu, Konsystencja bardzo rzadka, balsam przelewa się przez palce i ciężko go rozprowadzić na włosach. Poza tym trzeba użyć dość dużą ilość, go wpływa na wydajność. Włosy po użyciu tego balsamu są sztywne, twarde i ciężko je ułożyć nie mówiąc już o rozczesaniu. Niestety nie przypadł mi do gustu.
    Zalety:
    Wady:
    • Zapach, gęstość, brak działania.