Szampony do włosów

Dr. Sante Kreatin, Szampon z keratyną, argininą i kolagenem

Dr. Sante Keratin Szampon z Keratyną do Włosów Matowych i Łamliwych 250ml
Sante Dr Santé Keratin szampon regenerująco-nawilżający do włosów łamliwych matowych Keratin Arginine and Collagen 250 ml

• 10 czerwca 2024 o 22:30
    Godny polecenia
    Szampon zakupiłam w Rossmanie. Szukałam czegoś do dobudowy włosów jak również pomocy w nawilżeniu. Moje włosy po umyciu były suche i trudne w rozczesywaniu. Po zakupie szamponu przekonałam się iż nie po każdym szamponie moje włosy wymagają wspomagania poprzez maski nawilżające. Po aplikacji szamponu włosy są nawilżone, lśniące, łatwo się rozczesują i pięknie pachną . Aplikacja poprzez dozownik jest łatwa a szampon wystarcza na długi okres użytkowania.
    Zalety:
    • Włosy pozostają nawilżone i lśniące
    • Włosy łatwo się rozczesuje
    • Dobry szampon za kilka złotych
    • Cena adekwatna do jakości
    • Duża wydajność
    • Łatwa aplikacja
    aguuess
    15 kwietnia 2022 o 21:09
    Słabiutko
    Niestety ten szampon nie spełnia moich oczekiwań. Kupiłam go w drogerii za niewielkie pieniądze i niestety jest to słaby szampon. Włosy po nim są suche w dotyku, ciężko się rozczesują i nie zauważyłam żeby były ładniejsze po użyciu tego szamponu. Dzięki keratynie w szamponie włosy powinny być lśniące i powinny lepiej się układać. Ale niestety tak się nie dzieje. Nie kupię więcej tego szamponu, uważam, że jest mega słaby.
  • 23 marca 2020 o 14:10
    Siła keratyny.
    Szampon ten kupiłam w drogerii Pigment za niewiele ponad 10 złotych. Wcześniej miałam do czynienia z kosmetykami do włosów Dr. Sante, więc ochoczo przystąpiłam do testowania. Szampon zamknięty jest w estetycznym, wygodnym opakowaniu i ma dość gęstą konsystencję oraz przyjemny zapach. Dobrze się pieni i dokładnie oczyszcza włosy nawet z pozostałości po olejowaniu włosów. Powiedziałabym, iż jest to bardzo dobry szampon oczyszczający. Niestety może lekko wysuszać włosy i sprawiać, że wyglądają sianowato, dlatego od długości za uszami przed myciem zawsze nakładałam odżywkę. Stosując tą metodę moje włosy po umyciu wyglądają bardzo ładnie: u nasady są dokładnie oczyszczone z nadmiaru łoju oraz uniesione, a na długości gładkie i błyszczące oraz bez śladów wcześniej nałożonej odżywki. Podsumowując: jest to całkiem dobry produkt, ale trzeba umiejętnie go używać.
    Zalety:
    • dokładnie oczyszcza włosy
    • dobrze się pieni i rozprowadza po pasmach
    • konsystencja na tyle gęsta, że nie przelewa się przez ręce i zwiększa wydajność
    • niska cena
    • nie obciąża włosów, a wręcz sprawia, że nabierają objętości
    • nadaje połysk włosom
    • przyjemny zapach
    Wady:
    • wysusza włosy na długości, jeśli nie użyje się przed myciem odżywki
    • włosy po myciu są poplątane
    • zapach szamponu szybko się ulatnia
  • 9 marca 2020 o 23:21
    Puszystość jak futerko kotka
    Użyłam dwa opakowania i jestem zadowolona. Włosy po szamponie były mięciutkie, puszyste i dłużej zachowały świeżość. Nie obciąża i nie przetluszcza. Moje włosy polubiły go,a ten zapach to cudo! Przyjemnie się myje, pieni się tyle ile trzeba tzn nie za dużo nie za mało.
    • Świeżość
    • Zmiękcza włosy
    • Nadaje objętości
    centoni
    27 grudnia 2019 o 22:54
    Ładnie pachnie, ale to nadal zwykły szampon
    Ten szampon naprawdę ładnie pachnie i dobrze się pieni. Przy tym jednak pozostawia włosy, owszem, umyte a skórę głowy oczyszczoną, ale włosy stają się również bardzo suche. Bez odżywki ani rusz. Fajne jest to, że ma pompkę (opakowanie 1-litrowe), co jest wygodnie w stosowaniu. Ten szampon nie ma jednak żadnych cudownych właściwości. Jest zwykłym szamponem.
    Zalety:
    • dobrze się pieni,
    • ładnie pachnie,
    • wygodne opakowanie,
    Wady:
    • brak poprawy kondycji włosów,
    • włosy są suche jak siano
    Drogeria Natura