Maseczki klasyczne

Bielenda Carbo Detox, Oczyszczająca maska węglowa do cery dojrzałej

• 24 lutego 2024 o 9:18
    Brak efektów
    Maseczkę carbo detox od Bielendy kupiłam jakiś czas temu, by przetestować i oczyścić skórę - tak jak zapowiada producent. Maseczka ma małą, zgrabną saszetkę. Jest łatwa w otworzeniu i użyciu. Produkt jest jednorazowy. Konsystencja maski jest średniogęsta, ale dobrze się rozprowadza na twarzy. Po otwarciu sam zapach juz mnie zniechęcił. Dla mnie maseczka nic nie wniosła do pielęgnacji. Niestety nie widziałam żadnych rezultatów. Nie zauważyłam nawilżenia, oczyszczenia czy poprawy kondycji skóry. Znam już kilka produktów i maseczek od Bielendy - ale z tak złą jak ta spotkałam się pierwszy raz.
    Wady:
    • Brak efektów
  • 20 września 2020 o 17:42
    bez spektakularnych efektów, łatwo o niej zapomnieć.
    Maseczki węglowe bardzo lubię i to nie od niedawna i nie odkąd pojawił się na nie bum. Lubię je od dłuższego już czasu, a to przez mój typ cery- tłustej, skłonnej do powstawania niedoskonałości. Jak wiadomo węgiel przy takim typie skóry sprawdza się bardzo dobrze. A co jeśli to maseczka węglowa, ale dodatkowo przeznaczona dla cery dojrzałej? Otóż nieźle! Ta maseczka od Bielendy jest maseczką łagodną i niepodrażniajacą. Delikatnie rozjaśnia (bardzo pożądany efekt!), a po użyciu skóra jest także odświeżona, miękka i odczuwalnie nawilżona. Oczywiście nie ma mowy, by był to spektakularny efekt WOW, ale nie jest w tym kontekście najgorzej. Czy odmładza? W pewnym stopniu na pewno. Producent obiecuje również detoksyfikację, a tego efektu skórze przecież nigdy dość! Tylko co efekty, a co skład... O tym dalej. To maska w saszetce, do użycia na jeden raz. Saszetkę otwiera się łatwo, w łazienkowych warunkach, bez użycia dodatkowych narzędzi. Wystarczy ją rozerwać. Na etykiecie dzieje się dużo- mamy i grafikę węgla, i grafikę kobiety z węglową maseczką, a z tyłu wiele objaśnień składników i ich działania. Maseczka nie byłaby węglową, gdyby nie była czarnej barwy. Ta ma kremową, średniogęstą konsystencję, dzięki której bardzo łatwo ją zaaplikować na skórę twarzy. Nietrudno się ją również zmywa, choć warto do tego użyć wilgotnej ściereczki. Wysoko w składzie mamy .... glinkę białą ! i aktywny węgiel. Uwaga, wysoko jest również gliceryna. Kolejno obiecany przez producenta proszek winogronowy i pantenol. Ale i polyacrylamid, izoparafinę, DMDM Hydantoin oraz parabeny i fenoksyetanol. Skład na pewno nie jest niekontrowersyjny i naturalny. Nie do końca jestem fanką jednorazowych maseczek, bardziej wolę kilkurazowe słoiczki, ale zdarza mi się sięgnąć i po takie. W razie potrzeb skóry lub w razie podróży może się sprawdzić. Po tę konkretnie nie sięgnę ponownie na pewno.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 8 września 2020 o 13:54
    Jak najbardziej na tak :)
    Bardzo podoba mi się zapach maseczki, ale nie wiem czemu po jej nałożeniu oczy bardzo mnie pieką i łzawią, choć omijam ich okolice. Po zaschnięciu maseczki czuć takie ściągnięcie na twarzy, a po jej życiu skóra jest faktycznie gładka i promienna. Zmarszczek jeszcze chyba nie mam, więc nie wiem czy je wygładza. Na pewno jeszcze kiedyś po nią sięgnę.
    Zalety:
    • działanie
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 8 września 2020 o 11:33
    Jedna z lepszych węglowych maseczek
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Maseczka dostałam w gratisie do zamówienia. Moja mama nie lubi maseczek więc pozostało mi tylko ja wykorzystać. Maseczka ma bardziej lekka konststencje, lato ja wydostać z opakowania i nałożyć na twarz. Maseczka starcza na dokładne pokrycie całej twarzy. Jej aplikacje uprzyjemnia cudowny zapach winogron. Maseczke stosowalam według zalecenia. W trakcie nie miałam uczycia pieczenia jak zdarzało mi się w przypadku innych maseczek z węglem. Po jej życiu skóra jest oczyszczona i nawilżona.
    Zalety:
    • dobre oczyszczenie
    • łatwa aplikacja
    • śliczny zapach
    • wydajna-starcza na pokrycie całej twarzy gruba warstwa
  • 8 września 2020 o 10:07
    Całkiem porządny produkt ;)
    Plusy: - łatwość otwarcia opakowania, nie potrzeba nożyczek - ledwo wyczuwalny podczas aplikacji zapach, który szybko się ulatnia - kremowa konsystencja, przyjemnie się rozprowadza, łatwo wydobyć produkt z opakowania, nie zasycha na twarzy - ilość kosmetyku idealna do pokrycia całej twarzy i szyi (na dekolt już nie wystarczyło) - delikatne, dosyć przyjemne uczucia ściągania twarzy podczas noszenia maseczki - stosunkowo łatwo zmywa się ze skóry ciepłą wodą, nie pozostawiła smug ani bardzo brudnego zlewu ;) - po użyciu daje uczucie gładkiej, śliskiej, miękkiej i bardziej jędrnej skóry oraz świeżości - bardzo korzystna cena (ok.2 złotych). Minusy: - na dalszych miejscach w składzie kontrowersyjne składniki: poliakrylamid, C13-14 izoparafina, laureth-7, DMDM hydantoina, parabeny - opakowanie nie przyciąga wzroku - od razu po zaaplikowaniu oczy zaczęły lekko szczypać, objawy ustąpiły dopiero po zmyciu maski - brak poprawy kolorytu cery.