Maska nie spełniła moich oczekiwań, prócz delikatnego nawilżenia nie zauważyłam innego działania pielęgnacyjnego.
Hyaluromaskę na noc zakupiłam pod wpływem emocji i promocji, ale też duży wpływ miał fakt że z serii Revitalift Filler stosowałam serum, krem na dzień i na noc z których byłam zadowolona. Produkt jest bardzo wydajny bo stosuje się go 2 do 3 razy w tygodniu na noc, jednak w moim przypadku nie sprawdził się tak jak pozostałe kosmetyki. W zasadzie to uważam że owa maska jest produktem który ma najmniejszy wpływ na pozytywne zmiany mojej cery.
Za maskę zapłaciłam połowę ceny ze względu na uszkodzone opakowanie tekturowe, ale ona sama była zaplombowana i w nienaruszonym stanie. Ogólnie to i tak jestem zadowolona że mogłam ją wypróbować i przetestować , jednak w moim odczuciu to najsłabszy element tej linii kosmetycznej.
Pomijając mój uszkodzony kartonik, który i tak nie wyglądał źle to bardzo lubię te słoiczki od Loreala, są masywne, szklane i eleganckie. Słoiczek jest wykonany z fioletowego przeźroczystego szkła i posiada fioletową chromowaną zakrętkę. pojemność taka jak kremu czyli 50 ml, biorąc pod uwagę ze to maska którą nie stosujemy codziennie jest to dużo. Grafika identyczna jak w innych produktach z tej serii, minimalistyczna i przejrzysta.
Konsystencja Hyaluromaski jest żelowa w mętnym fioletowym kolorze z widocznymi ciemniejszymi kuleczkami , jak to określił producent kropelkami zawierającymi kwas hialuronowy, które przy styczności z skórą go uwalniają. Problemem jest to że podczas nakładania ciężko je rozbić i nawet masaż nie jest w stanie tego zrobić, one po prostu ślizgają się w tej żelowej zawiesinie.
Zapach jest delikatny , kremowy i przyjemny jak w większości kremów od Loreal.
Dedykowany kwas hialuronowy mamy w połowie listy co i tak nie jest źle, jest również adenozyna (substancja o silnym działaniu przeciwzmarszczkowym, liftingującym, spłyca zmarszczki mimiczne, regeneruje skórę dojrzałą, pobudza produkcję kolagenu i elastyny w głębokich warstwach skóry) , wyciąg z liści Alpinia Galanga , wosk syntetyczny, gliceryna, witamina E , ale kilka razy pojawiający się silikon,mikroplasstik, pegi,, alkohol, jest również fioletowy barwnik który ma silne działanie alergenne ( mnie na szczęście nie uczulił). i sporo substancji konserwujących i zapachowych. Oj .. oj .. to mnie zabolało. Prawda jest taka ze Loreal nie ma idealnego składu kosmetyków, ale tutaj jest nieciekawie.
Większość z nich stosuję i jestem zadowolona, ale maska wprawiła mnie w osłupienie.
O ile kremy i serum bardzo polubiłam i widziałam ich działanie na mojej skórze to w tym przypadku bardziej jestem zawiedziona niż zadowolona. Maska fajnie się rozprowadza pomijając fakt że kulki ciężko pękają i pozostają na buzi zawieszone w serum . Pozostawia bardzo klejącą warstwę , co w zasadzie mi nie przeszkadza bo większość masek na noc tak właśnie się zachowuje, ważniejszy dla mnie jest poranny stan mojej skóry, która w tym przypadku nie zachwycała mnie tak jak zwykle. Po przebudzeniu skóra była nadal klejąca,część maski się zrolowała i poprzyklejało się do niej sporo paproszków. Przy dotyku miałam wrażenie że jest ona super nawilżona, jednak po zmyciu pozostałości maseczki ten efekt działania był bardzo delikatny i raczej większe nawilżenie u mnie występuje po nałożeniu dobrego kremu nawilżającego na noc. Po dłuższym i systematycznym stosowaniu nie zauważyłam również zwiększenia jędrności czy uelastycznienia skóry.
U mnie produkt się nie sprawdził, a w porównaniu do innych masek na noc wypadł bardzo słabo. Przetestowałam i to tak dokładnie, bo , stosuję ją już któryś miesiąc z kolei i prawie dobijam denka, ale nie jest to szczyt przyjemności, a działanie jest mało intensywne. Z tej serii z pewnością sięgnę jeszcze po kremy i serum ale Hyaluromaski na noc nie zakupię ponownie.
Zalety:
- żelowa konsystencja łatwa w aplikacji
- delikatny , przyjemny zapach
- nawilża ale bardzo delikatnie i krótkotrwale
- duża wydajność
- elegancki szklany słoiczek
Wady:
- kropelki w maseczce ciężko się rozpuszczają
- fatalny skład
- prócz nawilżania skóry nic więcej nie robi
- wysoka cena jak na tak przeciętny produkt