Balsamy do ciała

Vianek Intensywnie Nawilżające Masło do Ciała 250ml

Monko
    23 czerwca 2023 o 8:42
    Czuć nawilżenie!
    Moja skóra jest sucha, nie wyobrażam sobie by po kapieli nie użyć balsamu. Nie jestem fanką lekkich formuł. Lubię czuć, że kosmetyk powleka moją skórę. Dlatego też wybieram masła, bo są bardziej treściwe. Ten kosmetyk spełnia wszystkie moje oczekiwania! Zapewnia długotrwałe nawilżenie, mimo swojej gęstości szybko się wchłania. Za cenę, za jego dostępność i efekty nie sposób go nie kochać. Stosuje już kilka lat i nie potrzebuje go zmieniać.
  • 12 lipca 2022 o 12:53
    Treściwe i tłuste
    Masło ma ładne opakowanie, zgrabne, 250 ml wystarcza na długo, ponieważ jest wydajne. Konsystencja jest dość gęsta, treściwa, myślę, że w chłodniejszej temperaturze może być problem z jego rozsmarowaniem i wchłonięciem. Jednak w ciepłym klimacie dobrze się rozsmarowuje, pozostawiając tłusty film. Nie wchłania się idealnie, więc jest to typowo nocny kosmetyk. Skóra jednak odzyskuje dobry stopień nawilżenia i odżywienia. Zawiera naturalne masła i olejki roślinne. Zwłaszcza w duecie z peelingiem jest moc. Zapach dość ładny, nie drażniący.
    Zalety:
    • dobry do skóry bardzo suchej
    • idealny po peelingu
    • skład
    • wydajny
    Wady:
    • trudno się wchłania
    • raczej na noc, niż w ciągu dnia
  • 30 kwietnia 2021 o 15:11
    Tak, ale
    Masło do ciała faktycznie poprawia stan nawilżenia skóry. Zimą daje znaczne ukojenie i sprawia, że skóra staje się bardziej sprężysta. Mam jednak małe „ale”, które sprawia, że raczej więcej go nie kupię. Uwielbiam treściwe, wręcz tłuste konsystencje kosmetyków do ciała, ale masła do ciała Vianek nie lubię aplikować. Koszmarnie się rozsmarowuje i maże po skórze, a potem długo wchłania. Poszukam dalej.
    Zalety:
    • Dobrze nawilża
    Wady:
    • Słabo się wchłania
    Drogeria Natura
    Tinka5
    13 lutego 2021 o 20:07
    Uratował moją skórę
    Miałam bardzo sucha skórę, zawsze tak mam jak zbliża się okres jesieni i zimy. Mimo pielęgnacji, moja skóra szybko staje się sucha i szorstka. Używałam wielu balsamów, masełek do ciała i różnych innych specyfików, wszystko w dużej ilości, i efekty były, ale na krótko. Potem usłyszałam o niebieskiej serii z Vianka, kupiłam i to była dobra decyzja. Już po pierwszym nałożeniu, mogą skóra wchłaniała masło momentalnie. Używałam systematycznie i efekty były rewelscyjne, a co istotne, utrzymywały się bardzo długo. Nawet po całym dniu, skóra była miękka i delikatna. Zapach, urzekło mnie, i utrzymuje die bardzo długo, co jest dla mnie dużym plusem. Konsystencja, przyjemna, długo wmasowuję w skórę, ale dla afektów jakie to masło daje, to mi nie przeszkadza.
    • Jakość
    • Konsystencja
    lunni
    25 stycznia 2021 o 10:35
    Love
    Przede wszystkim masło świetnie nawilża i pozostawia skórę gładką cały dzień przy czym nie zostawia tłustej warstwy. Zapach delikatny i ciepły i wg mnie nie drażniący, ale oczywiście to kwestia gustu. Konsystencja gęsta, ale nie tępa. Korzystam właściwie tylko z maseł i to naprawdę bardzo dobrze się rozprowadza. Bardzo lubię to masło i to jeden z niewielu produktów, do którego ciągle powracam. Lubię próbować nowości, ale to masło to pewniak, na którym nigdy się nie zawiodłam, zużyłam już sporo opakowań i na pewno wiele przede mną.