Szampony do włosów

Joanna Tradycyjna receptura, Normalizujący szampon do włosów przetłuszczających się 'Drożdże piwne i chmiel'

Bodyland.pl
Joanna Tradycyjna Receptura Chmiel i Drożdże Piwne Szampon do włosów normalizujący 300ml

Nasi użytkownicy zostawili 23 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Miroku
    20 sierpnia 2024 o 22:49
    Bardzo słaby
    Moje włosy-obecnie półdługie, w dobrej kondycji, nie mam problemów z przesuszaniem czy łamliwością, z natury są proste, gładkie i niskoporowate. Niefarbowane, w naturalnym kolorze(średni brąz) . Dosyć gęste, ale niezbyt grube, skłonne do obciążania oraz strączkowania. Skóra głowy przetłuszczająca się(włosy myję codziennie wieczorem) i dosyć wrażliwa na czynniki typu stres, zmiana wody/klimatu. Bardzo lubię szampony Joanna, wypróbowałam już większość serii z wyjątkiem właśnie Tradycyjnej Receptury, co uznałam za ewenement ponieważ uwielbiam ziołowe mocniejsze szampony. Wybrałam wersję z chmielem oraz drożdżami gdyż jest dedykowana takim włosom jak moje. I niestety muszę tutaj przyznać, że jest to jeden z najgorszych szamponów dedykowanych włosom przetłuszczającym się. Trzeba nim umyć głowę minimum dwa razy-za pierwszym razem praktycznie w ogóle nie ściąga sebum oraz zanieczyszczeń, włosy po wysuszeniu od razu są smętne i płaskie, zaś w ciągu dnia nadają się jedynie do związania. Jednak nawet podwójne mycie nie daje gwarancji dobrego oczyszczenia co odczuła moja skóra głowy-podczas stosowania tego szamponu pojawił się świąd i kilka drobnych krostek na skórze głowy(o zgrozo, ja tego chyba nigdy wcześniej nie miałam), zaś włosy szybciej się przetłuszczały i wyglądały nieświeżo. Konsystencja jest dosyć lejąca się i tępa-strasznie mozolnie idzie jego spienienie na włosach, do tego wypłukuje się dosyć topornie(co jest zaskakujące jak na przejrzysty szampon żelowy). Zapach-drażniący, niby ziołowy, ale chemiczny i świdrujący nos.
  • 3 czerwca 2024 o 22:55
    Naturalny, ale plącze włosy
    Lubię rypacze z Joanny. Mają naturalne składy, niską cenę i dobrze domywają. Ten jest zaiste oczyszczający, włosy są czyste... aż skrzypią. I to dosłownie. Po myciu włosy mają wyraźnie odstające łuski, co sprawia, że są nieco szorstkie i się plączą. Niestety szampon nie zrobił na mnie dobrego wrażenia. Zapach... może być, taki lekko ziołowy, na szczęście bez drożdżowej nuty. Niestety ze względu na potworne splątanie włosów, nie kupię go ponowne. Z serii mocnych szamponów Joanny są naprawdę lepsze produkty.
    Summer
    1 marca 2024 o 11:16
    Tylko myje
    Szampon kojarzy mi się kosmetykami sprzed wielu lat: on tylko myje, nic więcej. Włosy po umyciu są szorstkie, tępe i splątane, odżywka jest niezbędna! Podczas samego mycia również jest takie tępe odczucie. Nie zauważyłam wpływy na tempo ich przetłuszczania się. Zaskoczeniem jest przyjemny, delikatny zapach (nie czuć chmielu ani drożdży). Pieni się wystarczająco mocno, łatwo spłukuje.
    Drogeria Natura
  • 9 maja 2023 o 21:12
    nie jest najlepiej :(
    Trochę zawiodłam się na jego wydajności, bo jednorazowo zużywam dość sporą porcję. By dokładnie umyć skórę, używam go kilka razy. Szampon w mojej ocenie jest mocy średniej, nie daje zbyt wiele piany. Dobrze oczyszcza, jednak czasami czułam lekkie przesuszenie włosów i to że są takie "inne" w dotyku, takie bardziej szorstkie i lekko splątane. Za to mam wrażenie, że włosy ciut wolniej stawały się nieświeże.
    Zalety:
    • niska cena
    Wady:
    • wrażenie suchych szorstkich włosów u nasady
    • mała wydajność
    nankaxo
    17 listopada 2021 o 17:36
    Średniak
    Szampon jest bardzo płynny, co u mnie niestety zmniejsza wydajność, ponieważ rozrabiam go osobno z wodą, a praktycznie nie pieni się on wcale (co powoduje że używam go więcej). Na pewno oczyszcza, jednak nie zmniejsza przetłuszczania się włosów. Niska cena na pewno zachęca, ale raczej do niego nie wrócę.