Maseczki w płachcie

SKIN79 Pore Bubble, Cleansing Mask Bąbelkująca maska w płachcie

Skin79 Pore Bubble Cleansing Mask 23ml.

• 23 marca 2023 o 10:16
    Bąbelek bąbelkowi nierówny?
    Używa od:próbka
    Pierwszy raz miałam styczność z tego typu maseczką i muszę przyznać, że sporo z nią zabawy. Zaraz po nałożeniu pojawia się masa bąbelków, które w całości oblepiają naszą twarz w postaci mięciusiej piany. Po użyciu buzia była miękka, a pory mniej widoczne. Jednakże maska w żaden sposób nie wpłynęła na niedoskonałości. Być może po kilku takich zabiegach efekty byłyby lepsze, ale jak jednorazowo to średniawa.
  • 26 marca 2022 o 10:00
    Jak najbardziej ok
    Widzę, że moja opinia będzie "nieco" odstawała od większości! :) użyłam tej maseczki dziś rano po raz pierwszy i jestem naprawdę pod wrażeniem jak ładnie oczyściła cerę i pomniejszyła widoczność zaskórników. (mam problem z zaskórnikami w rejonie brody). Po otwarciu płachta jest czarna i niespieniona, byłam w stanie bez problemu nałożyć maseczkę na twarz zanim się spieniła (używam sporo masek w płachcie, mam wprawę w ich rozkładaniu). Fakt, że efekt piany tworzy się szybko, jest to stopniowe spienianie, ale zdecydowanie po kilkunastu sekundach po nałożeniu maseczki piana zaczęła się pojawiać i potem jej już tylko przybywało:) maseczkę trzymałam na twarzy równo 9 minut i do tego momentu nic mi z niej nie kapało, poza rejonem ust, gdzie troszkę piany mi na usta weszło, więc musiałam ją z nich usunąć dla komfortu. Czy kupię ją raz jeszcze? Na pewno! Polecam czajenie się na promocję na stronie producenta. Mała uwaga - maseczka zawiera w składzie Cocamidopropyl Betaine - jeśli ktoś ma na ten składnik uczulenie to proszę mieć to na uwadze.
    Zalety:
    • zmniejszyła widoczność zaskórników na brodzie
    • ładnie oczyściła cerę
    Wady:
    • po zdjęciu maseczki, zostaje na twarzy mała ilość piany, którą trochę się usuwa, bo się ciągle pieni :) nie był to dla mnie duży problem, zwilżone ręce są tu najlepszym rozwiązaniem (robiłam najpierw konjac'iem ale to nie był dobry pomysł;)
  • 16 maja 2021 o 18:24
    Zdecydowane nie ode mnie
    Używa od:próbka
    Kupiłam tą maseczkę na promocji w douglasie za 11 zł z polecenia ekspedientki. Zależało mi na maseczkę która zarówno poradzi sobie z nieprzyjaciółmi jak i dobrze oczyści skórę, nawilży niestety się zawiodłam. Maseczka zamknięta jest w czarnym opakowaniu przed nałożeniem należy ugniatać produkt i dopiero potem nałożyć płachtę na twarz. Od razu po otwarciu maseczka zaczyna się pienić co jest uciążliwe przy staraniu się nałożyć na twarz płachty. Powstałe bąbelki całkiem przyjemnie masują skórę i można się zrelaksować przez ten czas, niestety po jakiś 5 minutach miałam wrażenie że, biała piana spływa mi po twarzy co było ciut nieprzyjemne bo musiałam co chwilę poprawiać maseczkę. Po 10 minutach zmyłam powstałą pianę i stonizowałam buzię. Po umyciu nie zauważyłam żadnej różnicy pory nie zostały oczyszczone, skóra była tylko ciut nawilżona ale to tyle z działania. Jak za tą cenę na pewno nie kupię jej ponownie.
    • bąbelki masują twarz
    • trochę nawilża
    Wady:
    • wrażenie spływającej piany
    • nie oczyszcza
  • 24 sierpnia 2020 o 9:15
    Chyba nie dla mnie
    Używa od:próbka
    Po nałożeniu maska zaczyna tworzyć bąbelki i jest 2 cm warstwa takich bąbelków na twarzy co czasami było męczące, bo lekko łaskotało. Niemniej jednak jest przyjemna w użyciu ze względu na swoją innowacyjność, aczkolwiek nie wiem czy sięgnę po nią ponownie, ponieważ nie zauważyłam zbytnich efektów, a zdecydowanie lepsze są po zwykłej glince. Jest trudno dostępna, ma wyższą cenę niż inne maski tego typu, lekko oczyszcza skórę i buzia nie świeci się tak bardzo na drugi dzień. To jednak za mało.
    edka09
    21 września 2019 o 17:20
    przetestowana i już do niej nie wrócę
    Jak na maskę w płachcie jest to produkt dość nietypowy - już przed samą aplikacją musimy opakowanie porządnie wymasować i wyściskać aby rozprowadzić równomiernie całą zawartość po tkaninie. Po otwarciu w środku już widać spienioną substancję, która przypomina pianę ze zwykłego mydła i pokryta nią jest cała płachta. Należy dość szybko nałożyć maskę na twarz, bo piana już nieźle buzuje i robi się jej coraz więcej. Tkanina jest dość dobrze wycięta - oczy i usta są odpowiednio odkryte, jednak wraz ze wzrostem ilości piany zaczyna ona spływać do oczu, więc ja te 10 min spędziłam w pozycji półleżącej. Piana jest biała, a zapach produktu jest dość delikatny i nie jest jakiś strasznie nachalny. Przez te 10 minut na maseczce wytwarza się cały czas piana - trochę łaskocze przy tym twarz i jest to takie przyjemne i dość śmieszne uczucie. Przez pianę maska trochę odchodzi od twarzy i się przesuwa, także musiałam ją kilkukrotnie poprawić. Po zdjęciu pozostałość spłukujemy wodą i wycieramy twarz. Ja mimo usunięcia piany wodą miałam ciągle uczucie jakby na twarzy wciąż były pozostałości produktu i musiałam ponownie umyć twarz, ale już z użyciem codziennego żelu. Po takim dodatkowym myciu to dziwne uczucie znikło. Co do działania to nie zauważyłam żadnych efektów. Pory nie były oczyszczone bardziej niż po zwykłym myciu twarzy, nie zostały też zminimalizowane. Nie zauważyłam też jakiegoś nawilżenia czy wygładzenia. Ot, taka zwykła maska - może zamysł firma miała dobry, ale jej działanie na pewno odbiega na niekorzyść od tego, co można przeczytać na opakowaniu.
    Zalety:
    • musująca formuła
    • dobrze wycięta płachta
    • delikatnie pachnie
    Wady:
    • nie daje żadnych efektów
    • cena regularna - na stronie skina czasem są promocje, więc można ją kupić w dobrej cenie
    • mimo spłukania twarz pozostaje oblepiona
    • przez musowanie materiał przesuwa się na twarzy i trzeba poprawiać maskę
    • nie oczyszcza porów

Zobacz także inne Maseczki w płachcie