Szampony do włosów

Schwarzkopf Gliss Color Perfector, Szampon do włosów farbowanych

notino.pl
Schwarzkopf Szampon do włosów Gliss Kur Ultimate Color 250ml
Gliss Szampon do włosów Farbowanych Ultimate Color 400 ml

Nasi użytkownicy zostawili 49 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 25 kwietnia 2025 o 10:32
    Bardzo dobry szampon
    Świetny szampon do włosów farbowanych. Pomaga utrzymać kolor na dłuższy czas. Szampon jest wydajny bardzo ładnie pachnie. Używany do drugiego mycia. Często na promocji.
  • 16 lutego 2025 o 13:18
    Po prostu dobry szampon :)
    Szampon kupiłam w tamtym roku na wyprzedażach w Rossmannie za 5zł. Dopiero teraz przyszła na niego kolej, kiedy w końcu zużyłam moje zapasy :D Opakowanie standardowe jak dla szamponów Schwarzkopf. Butelka dobrze trzyma się w dłoni i bez problemu można wydobyć odpowiednią ilość szamponu. Jest też możliwość położenia go do góry nogami przy końcu, co znacznie ułatwia i przyspiesza jego użytkowanie (ja tak zawsze robię i zwracam na to uwagę). Kolor mleczny, a konsystencja typowa dla szamponów - nie za gęsta, nie za lejąca. Zapach również bardzo przyjemny. Szamponu nie trzeba dużo, by dobrze się pienił (nawet przy pierwszym myciu), dlatego też jest wydajny. Moje włosy owszem są farbowane, jednak to nie był dla mnie jakiś ważny aspekt, żeby koniecznie taki szampon kupić. Po prostu był w dobrej cenie, a czy pomaga utrzymać kolor, jeśli na tym komuś zależy? No nie powiedziałabym. Po prostu sprawia, że moje grube i kręcone włosy są bardzo miękkie, łatwe do rozczesania, nawilżone, z delikatnym połyskiem. Określiłabym go jako dobry szampon, praktycznie nie ma żadnych wad, choć z niebieskiej serii urzekł mnie jakoś bardziej. Wydaję mi się, że po Aqua Revive włosy miałam w jeszcze lepszej kondycji (chodzi o ujarzmienie i podkreślenie loków).
  • 17 października 2023 o 8:39
    Bardzo dobry szampon
    Szampony tej marki są bardzo dobre jakościowo moim zdaniem i przyjemne w użytkowaniu. Zakupiłam go aby zadbać o moje farbowane włosy. Opakowanie w intensywnie czerwonym kolorze sprawia wrażenie eleganckiego. Ładna etykieta i poręczne opakowanie wygodne w użytkowaniu. Jeśli chodzi o zapach jest on bardzo ładny, słodki, intensywny i utrzymuje się na włosach. Szampon bardzo dobrze się pieni i nie trzeba nakładać dużej ilości, wystarczy odrobina. Włosy są dokładnie oczyszczone, nie plączą się, dobrze się rozczesują. ponad to szampon ich nie przetłuszcza i jest bardzo wydajny. Mycie nim to sama przyjemność.
  • 26 września 2023 o 12:50
    Schwarzkopf Gliss Kur, Ultimate Color Shampoo (Szampon do włosów farbowanych)
    Sprawdza mi się ten produkt. Co jakiś czas myję nim skórę głowy, po jego użyciu moje włosy są przyjemne w dotyku, sypkie i błyszczące. Sam szampon ma bardzo przyjemny zapach, odpowiednią konsystencję, bardzo łatwo jest go rozpienić, nie potrzeba go dużo żeby wytworzyć sporo piany. Nadaje włosom ładny zapach, który długo utrzymuje się na włosach. Nie spodziewałam się po tym szamponie takich rewelacyjnych rezultatów, tym bardziej, że odżywka z tej samej serii absolutnie się u mnie nie sprawdziła.
  • 24 września 2021 o 15:36
    Niestety, ale NIE...
    Nigdy nie miałam tylu problemów z szamponem... Zazwyczaj wszystkie kosmetyki, obojętnie czy są średnie czy bardzo złe staram się jednak zużyć do końca, choćby nawet w inny sposób. Tego szamponu pozbyłam się mniej więcej w połowie opakowania, bo nie dałam rady dłużej!!! Konsystencja perłowa i dość wodnista, szampon pieni się okej, ale bez szału. Miałam spory problem by dokładnie oczyścić nim skórę głowy. Włosy może i były umyte, jednak trudno było nim umyć dokładnie wszystkie zakamarki. Jednorazowo zużywałam kilka większych porcji szamponu, a głowa po umyciu dalej wydawała się tłusta. Druga sprawa - szampon bardzo dziwnie się spłukiwał, włosy cały czas wydawały się bardzo poklejone i ciężkie (jakbym nałożyła na sam czubek głowy odżywkę). Moje podejrzenia co do słabego oczyszczania zaczęły się sprawdzać po jakimś czasie... Długo pozbywałam się okropnego swędzenia skóry (wręcz nie dało się tego opanować) i mokrego łupieżu po tym szamponie... A kolor wypłukał mi się w takim samym tempie jak po każdym innym bez specjalnych dopisków "dla włosów farbowanych", więc uważam, że ten szampon to strata pieniędzy. Nie mył dobrze, nie był wydajny, nie przedłużył koloru, a jeszcze pogorszył stan skalpu (z którym nigdy nie miałam większych problemów)
    Wady:
    • mało wydajny, nie oczyszcza najlepiej skóry
    • nie przedłużył koloru na farbowanych włosach
    • spowodował u mnie podrażnienie, swędzenie i mokry łupież
    • nie warty swojej ceny