Szampony do włosów

Vianek Seria Pomarańczowa, Odżywczy szampon do włosów

Vianek Odżywczy Szampon do Włosów 300ml

Nasi użytkownicy zostawili 37 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 18 sierpnia 2023 o 13:21
    tragedia dla włosów
    Niestety ale moja głowa po tym szamponie wygląda jakby mnie strzelił piorun... Szampon okropnie plącze włosy, są suche i sianowate. Bez olejku ani rusz żeby je rozczesać, ułożyć. Jedyny plus to że jest łagodny dla skóry głowy (po większości szamponów swędzi mnie skóra głowy i występuje podrażnienie - tu było ok). Wydajny i mocno się pieni więc wystarczy odrobina szamponu nawet na długie włosy.
    Zalety:
    • nie podrażnia skóry głowy
    • wydajny
    Wady:
    • okropnie plącze włosy
    • włosy są suche i sianowate
    saajko
    30 lipca 2023 o 22:37
    nie polubiliśmy się
    Zużyłam go do końca, bo nie lubię wyrzucać produktów, ale była to droga przez mękę .. Wielokrotnie zdarzyło mu się zrobić z moich włosów jakąś dziwną tępą masę, przez którą nawet nie dało się przełożyć palca i ciężko było określić, czy ten szampon to już jest dobrze wypłukany czy jednak nadal tam jest.. Ogólnie do momentu całkowitego wyschnięcia włosów były one za każdym razem tak sztywne, że niemożliwe było ich przeczesanie czy chociażby ułożenie ręką. Kilkukrotnie też szampon nie chciał się do końca wypłukać z włosów, przez co konieczne było ponowne mycie. Faktem jest, że po wyschnięciu z włosami było wszystko w porządku, dobrze się rozczesywały i układały, były miękkie i przyjemne w dotyku. Ale dyskomfort spowodowany używaniem tego produktu był nie do zniesienia. Zaznaczę jeszcze, że używałam innego szamponu z tej samej serii i z tamtym było wszystko w porządku, nie sprawiał takich problemów jak ten. Jeśli chodzi o inne aspekty tego kosmetyku to należy wspomnieć o wygodnej butelce, która umożliwia wyciśnięcie szamponu do końca. Zapach dość intensywny, przyjemny, wielu osobom może się podobać, ale zupełnie nie w moim stylu. Cena i dostępność raczej w porządku.
  • 11 kwietnia 2022 o 19:27
    Taki sobie
    Dużym plusem jest to, że jest łagodny, ale jednak u mnie średnio sie sprawdził. Mało się pieni, nie jest wydajny i do tego pogorszył stan mojej skóry głowy. Ładnie pachnie, ale jednak produkt sam w sobie nie przypadl mi do gustu, nie ma w nim nic specjalnego.
    Zalety:
    Wady:
    • Mało wydajny
    • Mało się pieni
    Drogeria Natura
  • 7 grudnia 2021 o 22:07
    Łagodny i dobry
    Szampon pozbawiony mocnych środków myjących - duży plus. Dość wysoko w składzie gliceryna, co mi trochę przeszkadza, bo puszy włosy. U wrażliwców cocamidopropyl betaine może powodować alergię. Szampon dobrze się sprawdza przy myciu metodą kubeczkowa - wtedy można uzyskać odpowiednią ilość piany. Bez odżywki po myciu efekt może być kiepski, gdyż ciężko byłoby rozczesać wlosy. Jest to przyzwoity, delikatny szampon do codziennego stosowania.
  • 21 listopada 2021 o 18:44
    Jest to jeden z lepszych szamponów dostępnych w drogerii.
    Szampon dołączono jakiś czas temu do jednego z kobiecych czasopism. Cena takiego zestawu była niższa niż jego samego, więc uznałam, że to dobry moment na wypróbowanie go. Miałam kiedyś zieloną wersję, bodajże do przetłuszczającej się skóry głowy i choć problemu przetłuszczania nie zmniejszył, to generalnie byłam z niego zadowolona. Moje włosy to wysokopory w typie wurly. Okropnie się plączą, więc ważne jest dla mnie, by szampon tego nie potęgował. Mam też kłopot z nadmiernym przetłuszczaniem, dlatego zwracam uwagę na to, czy szampony łatwo się spłukują i nie pozostawiają przypadkiem jakiejś warstwy na skórze. Oczywiście kluczową sprawą jest skuteczne oczyszczanie. Szampon został zamknięty w butelce o pojemności 300 ml, z solidnym zamknięciem na zatrzask. Warto na samym początku zwrócić uwagę na dość istotny fakt, jakim jest termin na zużycie – otóż mamy tylko 3 miesiące. Mimo że myję włosy codziennie lub co drugi dzień, miałabym problem ze zdenkowaniem kosmetyku we wskazanym czasie, gdyby nie pomoc innej osoby. ;) A to dlatego, że szampon ma naprawdę niezłą wydajność. Przynajmniej w moim przypadku, bo jeśli potrzebujecie dużej ilości piany, to będziecie też potrzebować większej ilości produktu. Jak to bywa z łagodnymi szamponami, również i ten pieni się przeciętnie. Ja jestem do tego przyzwyczajona, nie traktuję jako wady, ale zwracam uwagę, bo wiem, że dla niektórych osób ten aspekt jest dość istotny. Konsystencja szamponu jest w porządku, nie utrudnia aplikacji, nie jest zbyt gęsta ani płynna. Dobrze nakłada się go na skórę głowy, bez problemów można wykonać masaż, nie plączą się przy tym włosy. Zapach jest bardzo przyjemny, kojarzy mi się z którymś z szamponów Timotei, ale używałam ich tak dawno, że nie wskażę konkretnego. W składzie znajdują się łagodne substancje myjące, a oprócz tego m. in. gliceryna, miód, pantenol oraz olej z pestek moreli. Trzeba ten skład pochwalić – jest krótko, naturalnie, bez zbędnych zapychaczy. Szampon skutecznie oczyszcza włosy i skórę głowy, a przy tym nie powoduje jakichkolwiek niepożądanych reakcji. Skóry głowy nie wysusza i nie podrażnia, włosów nie plącze, nie zmniejsza ich objętości. Czy jest odżywczy jak deklaruje producent? No nie wiem, dla mnie szampon ma po prostu myć, odżywieniem czy regeneracją niech się zajmą maski oraz odżywki. Produkt jest dostępny w Hebe, Drogeriach Natura i sklepach online. W cenie regularnej kosztuje około 22 zł, ja razem z gazetą zapłaciłam za niego około 10 zł. W sumie nawet standardowa cena nie jest wygórowana, większość łagodnych szamponów mniej więcej tyle kosztuje. Podsumowując, odżywczy szampon z Vianka robi, co ma robić i mogę go polecić. Sama jednak nie wiem, czy kupię go ponownie, ale tylko dlatego, że wolę w tej kategorii testować nowości. Niemniej, w kwestii działania nie mam mu nic do zarzucenia.
    Zalety:
    • skutecznie oczyszcza
    • nie podrażnia skóry głowy
    • nie plącze włosów
    • nie powoduje przyklapu
    • łatwo się spłukuje
    • skład
    • jak większość łagodnych szamponów pieni się dość przeciętnie
    Wady:
    • termin na zużycie – 3 miesiące