Bazy pod cienie

Wet n Wild Photo Focus, Eyeshadow Primer Baza pod cienie

Nasi użytkownicy zostawili 32 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 10 sierpnia 2023 o 8:41
    Najlepsza baza pod cienie dla tłustych powiek
    Z problemem przetłuszczających się powiek (i cery) borykam się od czasów dojrzewania, a dojeżdżam powoli do pięćdziesiątki, więc zdążyłam wypróbować absolutnie wszystkie hity zachwalane w internecie, drogeriach i przez koleżanki. Wszystkie bazy poza tą okazały się badziewiem niewartym żadnych pieniędzy. Ta baza w jakiś magiczny sposób utrzymuje moje powieki przez calutki dzień w stanie idealnym. Używam jej codziennie od kilku lat, odkąd się pokazała w drogeriach (z których niedawno niestety zniknęła razem z innymi kosmetykami marki). Obecnie rzadko używam cieni do powiek, ale tą bazę nakładam co rano i przypudrowuję, bez tego w ciągu godziny na powiekach robi mi się smalec rozmazujący kreskę robioną wodoodpornymi kredkami oraz tusz. Szczerze mówiąc nie zwróciłam uwagi, czy ona podbija kolor cieni, nie to jest moim priorytetem, wiem natomiast, że wszystko co się na nią nałoży będzie się trzymało aż do zmycia w stanie idealnym. Wielkie brawa dla producenta i wielki kciuk w dół dla drogerii, które wycofują rewelacyjne produkty a sprzedają góry barachła nie nadającego się kompletnie do niczego.
    Zalety:
    • ideał dla tłustych powiek
  • 26 listopada 2022 o 12:25
    Niestety niewypał
    No bubel jakich mało. Nie wiem czy trafiłam akurat na jakiś felerny egzemplarz, ale od początku produkt wyglądał podejrzanie ;/ Zakupiłam go zachęcona pozytywnymi opiniami w internecie. Po mocnym wstrząśnięciu produkt miał konsystencję tradycyjnego korektora czy podkładu. Przyjemnie rozprowadzał się na powiekach pozostawiając lekką lepką warstwę. Zarówno cenie sypkie jak i pigmenty utrzymywały się na nim bardzo dobrze. Niestety z każdym następnym otwarciem zauważyłam, że z tubki wycieka bezbarwny płyn a dopiero później beżowy krem. Wyglądało jakby produkt rozwarstwiał się w tubce. Z obawy przed jakąkolwiek reakcją alergiczną postanowiłam produkt wyrzucić, choć zapowiadał się bardzo dobrze.
    Zalety:
    • beżowa kremowa konsystencja
    • produkt pozostawiał na powiekach lekką lepką warstwę
    Wady:
    • po niedługim czasie produkt zaczął się rozwarstwiać i z tubki zaczął wypływać jakiś dziwny bezbarwny płyn
  • 16 marca 2022 o 14:08
    Fantastyczna
    Malutka baza w malutkiej tubce, która ma moc przedłużania trwałości cieni nawet do kilkunastu godzin. baza ma konsystencję rzadkiego kremu. Na powiekę wystarczy malutka kropelka. Pięknie wygładza powiekę, a jednocześnie nie czuć jej na niej. Cienie ładnie się do niej kleją i fajnie się na niej blendują. Po jej zaaplikowaniu czekam kilka chwil aż wsiąknie. Bardzo fajna baza, polecam. Jest mega wydajna. Cały czas męczę pierwsze opakowanie, używam jej codziennie a mam ją już około 2 miesięcy a końca nie widać.
  • 24 stycznia 2022 o 15:42
    dobra dla tłustych powiek
    Baza zamknięta jest w plastikowej tubce z wąską końcówką. Opakowanie jest wygodne oraz higieniczne, bo nie trzeba w nim grzebać palcem. Baza ma beżowy kolor, który lekko wyrównuje koloryt powieki. Jej wykończenie jest matowe, po aplikacji na powieki nie ma żadnego błysku. Konsystencja jest średnio gęsta i kremowa. Baza łatwo wyciska się z opakowania i dobrze rozprowadza się na powiekach. Jest bardzo wydajna, nie potrzeba jej używać dużo. Należy uważać, aby nie przesadzić z nakładaną ilością, bo wtedy cienie nam się zrolują. Baza bardzo dobrze chwyta cienie. Wszystkie cienie, które mam ładnie mi się na tą bazę nakładały oraz dobrze rozcierały. Nie tworzyły się plamy, czy prześwity. Ogólnie nie miałam żadnych problemów z wykonywaniem makijażu oczu. Cienie nie traciły na intensywności w ciągu dnia i siedziały tam gdzie je nałożyłam. Moje powieki są tłuste oraz lekko opadające. Z bazą Wet n Wild makijaż wytrzymuje u mnie w stanie nienaruszonym 11-12 godzin. Po tym czasie cienie zaczynają mi się zbierać w załamaniu. Dla mnie jest to naprawdę świetny wynik. Jeśli chodzi o minusy, to kosmetyk słabo podbija kolor cienie. Podsumowując jestem bardzo zadowolona z tej bazy i uważam, że warto ją kupić.
    Zalety:
    • beżowy kolor
    • matowe wykończenie
    • wygodne opakowanie
    • łatwość aplikacji
    • dobrze się na nią nakłada i rozciera cienie
    • trwałość makijażu bez zbierania się w załamaniach 11-12 godzin
    Wady:
    • słabo podbija kolor cieni
    • nie widać zużycia, ale i tak ciężko jest ją wykończyć w terminie ważności
  • 26 grudnia 2021 o 19:47
    Przyzwoita, ale bez fajerwerków
    Całkiem lubię tę bazę, odpowiada mi jej konsystencja i opakowanie. Łatwo pobrać z tubki odpowiednią - niedużą - ilość i rozprowadzić produkt na powiekach. Mam bardzo cienką i jasną skórę w okolicach oczu, baza ukrywa widoczne żyłki i ujednolica koloryt skóry. Nadaje się do produktów o suchej formule, kremowe cienie, a zwłaszcza korektory zwykle na niej ciastkują. Produkt nie podbija koloru cieni, ale nie zależy mi szczególnie na tym efekcie, wybieram raczej mocno napigmentowane cienie. Mam lekko tłuste powieki, więc cienie na bazie trzymają się zauważalnie dłużej niż bez niej, ale nie jest to kosmetyk, który zagwarantuje nieskazitelny makijaż przez całą noc. Po kilku godzinach kolory blakną, a błyski migrują po twarzy. Baza chroni natomiast przed zbieraniem się produktów w załamaniu powieki. Podsumowując, baza Wet n Wild to solidny produkt przydatny w codziennym makijażu, ale do makijaży wieczorowych potrzebny jest mocniejszy zawodnik.