Szampony do włosów

Organix Coconut Water, Shampoo Nawilżający szampon z wodą kokosową

• 3 grudnia 2019 o 23:24
    Nie tego się spodziewałam...
    Niestety ja i kosmetyki do włosów organix się nie polubiliśmy. Nie przypadła mi do gustu ani seria mleczna ani z olejkiem z maruli. Nie odpowiadały mi w wielu kwestiach: miały za mocny zapach (to po prostu kwestia gustu), włosy były oklapłe, ale nienawilżobe, za to bardzo przetłuszczające sie. Przypadkiem kupiłam ten produkt i jak na chwilę obecną jestem pozytywnie zaskoczona. Włosy obecnie na tym szamponie są w lepszej kondycji niż na 2 wymienionych wcześniej seriach.
    • delikatny zapach
    • włosy po użyciu "lekkie"
    • włosy błyszczące, a'la tafla
    Wady:
    • włosy bez odżywki bardzo się plączą
    • nie nawilża tak bardzo
    Mijanou
    23 września 2019 o 6:42
    Szampon dobry, nawilżenia brak
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Jest to moja trzecia mini buteleczka tego szamponu. Jak na produkt "podrózny" to cena 18 zł jest spora. Niemniej, produkt jest wydajny, co nieco "nadrabia" tę kwotę. Dlaczego go lubię? Dlatego, że po szamponie nie spodziewam się nawilżenia i innych walorów pielęgnacyjnych. Od tego są odżywki i maski. Ten szampon dobrze się pieni, domywa i zmywa z włosów wszelkie pozostałości produktów utrwalających (lakier do włosów, jeśli taka potrzeba zachodzi) i robi to delikatnie i skutecznie. Nie obciąża włosów, nie zostawia denerwującego tłustawego filmu, nie splątuje ich (moje włosy teraz są długie za pas) i nie "klumpi". Nie pozostawia też szorstkości. Oczywiście, nie da się ich rozczesać bez odżywki i nie mam o to żalu, bo po żadnym szamponie się nie da (nawet tym z górnych półek). Pachnie kokosem i nie jest to zapach chemiczny. Zresztą- jest ulotny i nie pozostaje na włosach, co jest zaletą. Konsystencja szamponu gęsta, nie wylewa się podczas użytkowania na boki i nie marnuje. Za te właściwości daję 5 gwiazdek. Ponieważ jednak producent czyni pewne obietnice dotyczące nawilżenia i nie spełnia ich- zabieram jedną. I drugą za cenę, która jest zbyt wysoka, jak na to, co ten szampon robi. Wynik: zasłużone 3 gwiazdki.
    Zalety:
    • domywa włosy delikatnie, skutecznie i bez obciążenia
    Wady:
    • nawilżenia obiecanego przez producenta brak
    • cena za wysoka, jak na drogeryjny szampon
  • 25 czerwca 2019 o 11:07
    Wysusza włosy
    Używa od:próbka
    W moim przypadku włosy po umyciu tym szamponem są nadmiernie napuszone i suche. Nie wiem jak sprawdza się z innymi typami włosów, natomiast na pewno nie nawilża. Nie polecam nikomu.
    Wady:
    • Działanie
    • Konsystencja
  • 5 maja 2019 o 19:57
    I tak, i nie
    Jestem posiadaczką włosów cienkich, farbowanych i codziennie stylizowanych na gorąco. Miałam już okazję testować Organix serię keratynową i lawendową- które wypadły u mnie genialnie, oraz tlenową- która była totalną porażką. Aktualnie zdecydowałam się na wodę kokosową, którą śmiało mogę określić jako średniak :) Opakowanie jest identyczne w kształcie , jak w przypadku innych szamponów Ogx. Wykonane jest z przezroczystego tworzywa, dzięki czemu łatwo możemy kontrolować pozostającą ilość kosmetyku. Jest ono też dość twarde, dzięki czemu trwałe, ale dość problematyczne. Szamponu nie da się wydobyć w szybki sposób, co jest szczególnie odczuwalne już przy resztkach produktu. Zamknięcie na klik na plus, gdyż służyło mi, aż do samego końca. Zapach oceniam baaardzo pozytywnie. Jest on przyjemnie świeżo słodki, czyli dokładnie taki, jak naturalna woda kokosowa. Nie ma w nim chemicznych aromatów. Ładnie osiada on na włosach, jednak dość słabo wypada na przełomie czasu, gdyż szybko się ulatnia. Konsystencja jest bardzo gęsta i galaretkowata. Jest ona bardzo wydajna, jednak może być drażniąca przy stosowaniu, albowiem należy ją porządnie rozrobić z wodą, tuż przed użyciem. Ja jednak znalazłam na nią patent :) Jako, że jestem nosicielką siwoplatynowego blondu, to dolałam do niego srebrnej płukanki. Konsystencja zrobiła się bardziej przyjazna, a i pielęgnacja przyjemniejsza, gdyż mój kolor utrzymuje swój chłód. Szampon nieźle się pieni i łatwo wypłukuje, jednak tragicznie plącze włosy, tak więc bez odżywki ani rusz. Efektem stosowania są wyraźnie wygładzone i nawilżone kosmyki. Mają one naturalny połysk i przyjemną miękkość. Z wad natomiast muszę wymienić brak objętości, a wręcz przyklapnięcie włosów tuż u nasady. Przez cały czas stosowania zmuszona byłam przez to stosować puder na objętość. Czy wrócę ponownie do serii z wodą kokosową? Myślę, że nie, gdyż bilans zalet i wad wacha się na podobnym poziomie.
    Zalety:
    • opakowanie wykonane z trwałego tworzywa; przezroczystoć pozwalająca na kontrolowanie ilości produktu
    • piękny, naturalny zapach wody kokosowej
    • wydajna konsystencja
    • dobrze się pieni i łatwo spłukuje
    • wygładza i nawilża
    • delikatnie nabłyszcza włosy
    Wady:
    • zbyt twardy plastik, który ogranicza wygodę stosowania
    • zapach szybko ulatnia się z włosów
    • gęstość kosmetyku, przez co należy poświęcić trochę czasu na rozróżnienie szamponu z wodą
    • mocno plącze kosmyki, przez co nie może być stosowany bez odżywki
    • wyraźne obciążenie u nasady
    • cena nieadekwatna do jakości
    Ula1311
    22 marca 2019 o 22:41
    Porażka
    Kupiłam zestaw szampon wraz z odżywką powyższej serii, szukałam produktów nawadniających włosy bez obciążenia. Mam włosy cienkie i mam ich umiarkowanie dużo, po umyciu szamponem który jest bardzo gesty włosy były tak suche i matowe ze aż nie wierzyłam, za taką cenę to porażka ! Gdyby nie odżywka nie rozczesała bym ich samą szczotką.
    Zalety:
    • Wizualny wygląd szamponu i zapach
    Wady:
    • Wcale nie nawadnia wręcz przeciwnie włosy byly suche. Szampon jest zbyt gesty, trzeba go rozcieńczać wodą