Szampony do włosów

Farmona Szampon Łopianowy 330ml
Herbal Care Łopian
Herbal Care Łopian Szampon do włosów 330 ml 330 ml

• 27 marca 2025 o 7:53
    Trudne zadanie wzięli na warsztat
    Kojarzę tak na szybko jeszcze tylko jeden szampon, który tak samo miał być przeznaczony do włosów tłustych u nasady, a suchych na końcach. Oczywiście również używałam, bo mam taki problem, zwłaszcza, gdy dorobię się już sporych odrostów i przy dłuższych okresach bez użycia peelingu do skóry głowy. W zasadzie przyjemnie mi się go użytkuje. Zapach podoba mi się, choć nie jest typowy kosmetyczny, lecz ziołowy. Najbardziej kojarzy mi się z koniczyną, ale przyznam, że nie wiem jak pachnie łopian. W każdym razie łąka w ładnym wydaniu. Konsystencja żelowa, przezroczysta. Pieni się sporo. Mam poczucie, że sięga wszędzie, gdzie powinien, za sprawą tej piany. Włosy nie skrzypią, ale chyba są dokładnie domyte, tak samo skóra głowy, bo po wyschnięciu są wyraźnie odbite u nasady. Generalnie nabierają objętości. Mimo to na drugi dzień są już ponownie do umycia. Może więc składniki myjące są jednak zbyt mocne i skóra musi nadrobić produkując więcej sebum. Na długości też wydają mi się wbrew obietnicom bardziej wysuszone. Nie kupię ponownie, bo zależy mi na przedłużeniu świeżości.
    • Konsystencja i pienienie
    • Unosi włosy u nasady
    Wady:
    • Włosy są szybko do ponownego umycia
    • Chyba przesusza na długości
  • 7 lipca 2021 o 0:37
    chyba nie dla mnie
    moje włosy: przetłuszczające się, ale mam problem z nieświeżo wyglądającą nasadą już nawet świeżo po umyciu, więc czemu by nie spróbować? kosmetyk: uparcie stylizujący się na kosmetyk naturalny, w praktyce nic to wspólnego ze sobą nie ma opakowanie: fajny miękki plastik, tylko na cholerę ta zakrętka?! skład: mogło być lepiej, mogło być gorzej zapach: niby ziołowy, ale z taką słodko-kwaskową nutą, nawet całkiem przyjemny wydajność: stosowany na przemian z innymi szamponami siedzi u mnie na półce już piąty miesiąc działanie: jak dla mnie średnio myje i nie przedłuża świeżości włosów, nie odtłuszcza ich
  • 2 maja 2021 o 14:54
    Bardzo dobry szampon
    Szampon w bardzo dobrej cenie, nie jakiś profesjonalny, a naprawdę miło zaskoczył. Zapach ładny, aczkolwiek nie porywa, że chce się wąchać i wąchać. Szampon sprawdza się przy moich włosach, mieszanych, od nasady faktycznie włosy są świeże przez dłuższy czas, a co trudne przy takim typie włosów, nie przesusza ich na długości. Co więcej, nie plącze, także kolejny plus! Myślę. że to naprawdę fajny, warty polecenia kosmetyk, który spełnia swoje działanie.
    Zalety:
    • Zalety:
    • sprawdza się przy przetłuszczających się włosach, lekko ograniczając to zjawisko
    • nie przesusza włosów na długości, nawet lekko poprawia ich wygląd
    • nie plącze
    • wydajny
    Wady:
    • Wady:
    • opakowanie - w trakcie używania butelka się sprawdza, ale przy końcówce jest lekki problem z zużyciem do zera
    Drogeria Jasmin
    sajka32
    14 marca 2021 o 16:39
    szampon do włosów
    Kupiłam szampon z myślą o moich włosach który przy skórze są tłuste. używam już jakiś czas i cudów nie zdziałał jednak nie ma się do czego przyczepić. Włosy dłużej są świeże i nie przesuszają ani nie przetłuszczają się.
    Zalety:
    • Długo świeże włosy
    • ładny zapach
    • tani
    Ariessa
    12 lutego 2021 o 22:03
    Moje małe odkrycie
    Wielka szkoda, że tak dobry produkt ma tak mało opinii. Włosy tłuste u nasady i suche na końcach to właśnie mój przypadek, z którym ten szampon dobrze sobie radzi. Powoduje, że włosy stają się sypkie, śliskie, błyszczące, aż chce się ich dotykać. Tłusta część dłużej zachowuje świeżość, a sucha jest nawilżona i mniej sianowata. Czego chcieć więcej?
    Zalety:
    • przedłuża świeżość włosów
    • wydajny
    Wady:
    • dostępność - rzadko widzę go w marketach i drogeriach, zwykle kupuję w sklepie zielarskim