Samoopalacze do twarzy

Dermedic Sunbrella, Ultralekki ochronny krem koloryzujący SPF 50

• 9 września 2024 o 9:49
    Świetny krem koloryzujący z wysoką ochroną SPF
    Jedną z największych zalet tego kremu jest jego skuteczna ochrona przeciwsłoneczna. Idealnie sprawdza się zarówno na co dzień, jak i podczas bardziej intensywnej ekspozycji na słońce. Krem jest naprawdę ultralekki, co oznacza, że świetnie się rozprowadza i szybko wchłania. Nie pozostawia uczucia tłustości ani ciężkości na skórze, co jest dużym plusem, zwłaszcza w ciepłe dni. Delikatnie wyrównuje koloryt skóry, nadając jej zdrowy, naturalny wygląd. Jest to świetne rozwiązanie, jeśli nie chcemy nakładać pełnego makijażu, a jedynie uzyskać lekko ujednoliconą cerę. Skutecznie nawilża skórę przez cały dzień, dzięki czemu wygląda świeżo i promiennie, a jednocześnie nie wymaga dodatkowych produktów nawilżających. Pomimo koloryzacji, krem nie obciąża skóry i nie powoduje wyprysków, co czyni go idealnym dla cery wrażliwej i skłonnej do zatykania porów.
    Zalety:
    • Delikatnie koloryzuje skórę
    • Wysoką ochroną SPF
    • Delikatna formuła
    • Wydajne opakowanie
  • 23 stycznia 2022 o 14:36
    na lato idealny
    Bardzo fajny lekki, koloryzujący krem z wysokim filtrem 50 na lato. Jest w dość przystępnej cenie. Mi się świetnie sprawdził, latem zwłaszcza. Jest lekki, u mnie ładnie się dopasował do koloru skóry, nie zatyka porów, ale trzeba pamiętać o tym żeby go podczas wieczornej pielęgnacji dobrze zmyć. Można stosować jako zamiennik kremu bb latem. Na minus dość intensywny zapach, który nie każdemu może się podobać, a osoby z wrażliwymi oczami może wręcz podrażniać. Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Jednak latem polecam pomimo stosowania tego kremu jeszcze niezależnie stosować krem spf.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • wysoki spf 50
    Wady:
    • mocny zapach
  • 13 lutego 2021 o 17:38
    Wielozadaniowy, lekki krem z filtrem
    Krem ma konsystencję lekkiego żelu, świetnie rozprowadza się po skórze, w przeciwieństwie do wielu innych kremów z filtrem uv, które testowałam. U mnie nie zostawia żadnego koloru, nie nazwałabym go kremem bb. Uważam, że to dobry kosmetyk chroniący przed słońcem, ja używam go w trakcie stosowania retinolu zimą. Może nie ma naturalnego składu, ale próbowałam naprawdę wielu naturalnych kremów z filtrem i wszystkie niestety nie spełniły moich oczekiwań- albo niemiłosiernie zapychały, albo bieliły i twarz była tłusta. Natomiast ten krem z filtrem od dermedic nie zapycha, nawilża, dobrze wygląda na skórze po nałożeniu, chroni przed słońcem i aż miło się go używa, a chyba o to w tym chodzi :)
    Zalety:
    • dobrze się rozprowadza
    • konsystencja żelowa
    • nawilża
    • chroni przed promieniowaniem uv
    Wady:
    • niektórych może zarazić nienaturalny skład
    • wysoka cena
  • 9 stycznia 2021 o 14:32
    Nijakie mazidło
    Jedynym określeniem tego produktu to: mazidło, takie sobie nijakie. Jeśli ma to coś pielęgnować to nie z takim składem. W nazwie ma krem koloryzujący: po wyciśnięciu z tubki pierwszy i jedyny raz widzę kolor, który po nałożeniu znika, efekt jest taki, jakbym nałożyła krem bezbarwny. Zatem poszukując jakichkolwiek plusów, to może wysoki filtr słoneczny jest OK. Nic więcej.
    akj25
    29 listopada 2020 o 9:27
    Nie polecam dla cery wrażliwej
    Jedyne plusy to przyjemna, kremowa konsystencja i dobra ochrona przed słońcem. Jako krem bb kompletnie się nie sprawdza. Jak dla mnie krycie jest zbyt delikatne i na pewno nie będzie to zamiennik podkładu albo kremu bb. Dodatkowo kolor wpada w taki beżowo-różowy, co przy zaczerwienionej lub naczynkowej cerze nie wygląda zbyt dobrze. Mam jasną karnację i nawet latem ten produkt ma dla mnie za ciemny kolor i nadaje lekko pomarańczowo-różowy odcień skórze, co i tak musiałam zawsze przykryć jakimś podkładem. Poza tym nie polecam osobom wrażliwy i alergikom. Nie byłam w stanie nakładać tego kremu blisko okolic oczu, ponieważ bardzo mnie one piekły i musiałam szybko zmywać krem, bo inaczej pieczenie utrzymywało się przez długi czas w ciągu dnia. Krem na też dość intensywny zapach, który dla mnie był uciążliwy.
    Zalety:
    • przyjemna konsystencja
    • dobra ochrona przed słońcem
    • dostępność w aptekach
    Wady:
    • zbyt ciemny i wpadający w różowo-pomarańczowy kolor
    • bardzo małe krycie, praktycznie niewidoczne
    • mocny zapach
    • powodował szczypanie i pieczenie oczu