Peelingi do twarzy

Floslek Anti Acne, Peeling enzymatyczny skóra tłusta, trądzikowa i mieszana

_inga
    10 kwietnia 2021 o 10:19
    Peeling enzymatyczny cera mieszana, Anti Acne, Floslek
    Peeling kupiłam w portalu aukcyjnym Opakowanie to tubka pojemność 50 ml zapłaciłam około 17 zł Peeling jest delikatny I bardzo wydajny. Stosuje go raz w tygodniu nakładam na około 10 minut. Skóra pozostaje odświeżona, delikatna, gładka oczyszczona. Mam cerę mieszaną peeling skutecznie zmniejsza produkcję sebum, skóra mniej się przetłuszcza w strefie T. Peeling jest skuteczny jednocześnie nie wysusza, nie podrażnia skóry. Podsumowując sympatyczny peeling warty uwagi i wypróbowania.
    Zalety:
    • oczyszcza
    • wygładza
    • wydajny
    • nie podrażnia
    Wady:
    • moim zdaniem brak
    Renees
    1 grudnia 2019 o 10:40
    Bardzo delikatne złuszczanie, bez jakichkolwiek podrażnień
    Szukając peelingu enzymatycznego natrafiłam na ten, a jako, że cena jest bardzo przystępna i skierowany jest dla cer takich jak moja to stwierdziłam, że choć nigdy nie używałam niczego tej marki poza milionem lat temu żeli pod oczy to dam mu szansę. Peeling jest w tubce i bardzo łatwo się go wyciska z opakowania, jest dosyć miekkie to opakowanie. Sama jego konsystencja jest specyficzna- taka typowo kremowo wodnista więc już przy pierwszym użyciu miałam wrażenie, że będzie słabo działał ale po kilku podejściach musze stwierdzić, że daje radę. Jego działanie jest bardzo delikatne dla skóry, ja mam wrażliwą i niewiele jej potrzeba aby się podrażniła ale po zmyciu tego produktu wacikiem, tak zaleca producent, kompletnie nie wywoływał zaczerwienienia. Skóra była bardzo miękka, uspokojona, gładka. Poradził sobie ze złuszczaniem dobrze, żadnych suchych skórek nie zostało. Choć przyznam, że mnie to dziwi, jest tak delikatny, że spodziewałabym się raczej małego efektu złuszczania a on tak jakby po prostu rozpuścił naskórek. Nie daje takiego złuszczenia jakiego oczekiwałam jednak- potrzebowałam czegoś co zadziała bardziej w kierunku mikrodermabrazji ale złuszcza na tyle dobrze, że warto go mieć pod ręką i częściej używać niż takie mocne peelingi. Po pierwszych użyciach troszkę wyskoczyło mi pojedynczych niespodzianek ale to normalne, szybko też zniknęły i teraz jak skóra się przyzwyczaiła to już nic sie nie dzieje. Jest natomiast jeden minus, moje pory zostały oczyszczone i rzeczywiście wpłynął pozytywnie na zmniejszenie wydzielania sebum ale je powiększył, tzn jakby rozpulchnił i gdybym chciała tak moją strefę T zostawić to wyglądałoby to fatalnie, więc po nim musze używać produktów które zwężają pory, on niestety je rozszerza choć mimo wszystko oczyszcza.
    Zalety:
    • bardzo delikatny
    • nie podrażnia skóry
    • oczyszcza
    • zmniejsza produkcję sebum
    • wyrównuje koloryt
    • łagodzi obecne zmiany trądzikowe
    Wady:
    • poszerza pory
    • dla mnie mógłby mieć bardziej inwazyjne działanie
    • z początku może wyskoczyć kilka niespodzianek