Balsamy do ciała

Hagi Ochronna pomada do ciała z olejem z rokitnika

Hagi Ochronna pomada do ciała z olejem z rokitnika 65g

• 27 marca 2025 o 11:42
    polska marka, sztyft i naturalny skład, czy warto tyle za to płacić?
    Pomada do ciała to produkt o bogatym, naturalnym składzie, który obiecuje intensywne nawilżenie i ochronę skóry. Dzięki zawartości oleju ze słodkich migdałów, masła shea i wosku pszczelego skóra powinna być odpowiednio odżywiona i zabezpieczona przed przesuszeniem. Dodatkowo olej rokitnikowy wspiera regenerację i może delikatnie poprawiać koloryt skóry. Pomada dobrze nawilża skórę, szczególnie w miejscach wymagających intensywnej pielęgnacji, takich jak dłonie, łokcie, kolana czy pięty. Tworzy na skórze ochronną warstwę, która pomaga zatrzymać wilgoć, ale jednocześnie może pozostawiać lekko tłusty film. Wygładza szorstkie partie, ale efekt rozjaśnienia czy wyrównania kolorytu jest raczej subtelny. Produkt ma zwartą, dość twardą konsystencję, ale pod wpływem ciepła skóry staje się bardziej plastyczny i łatwiej się rozprowadza. Forma sztyftu ułatwia aplikację, ale może być mniej wygodna do stosowania na większych obszarach ciała. Zapach jest intensywny, lekko ziołowo-cytrusowy, co może być zarówno zaletą, jak i wadą – zależnie od preferencji użytkownika. Pomada jest bardzo wydajna – wystarczy niewielka ilość, aby pokryć suche miejsca. Dzięki formie sztyftu produkt jest praktyczny w użyciu, jednak jego twarda konsystencja wymaga chwili, aby się ogrzał i łatwiej rozprowadzał. Po dłuższym czasie stosowania skóra staje się bardziej miękka i odporna na przesuszenie. Produkt działa jak bariera ochronna, szczególnie w zimniejszych miesiącach. Może być świetnym wyborem dla osób, które mają problem z przesuszeniem skóry, ale dla tych, którzy wolą lekkie formuły, może okazać się zbyt ciężki. Pomada świetnie sprawdzi się jako regenerujący balsam do suchej skóry, ale jej gęsta, bogata konsystencja wymaga przyzwyczajenia. Idealna na zimę i do pielęgnacji przesuszonych miejsc, ale niekoniecznie dla osób preferujących lekkie, szybko wchłaniające się produkty.
    Zalety:
    • Intensywne nawilżenie i ochrona skóry
    • Naturalny, bogaty skład
    • Wydajność – wystarcza na długo
    • Wygodna forma sztyftu
    Wady:
    • Może pozostawiać tłusty film
    • Twarda konsystencja utrudnia aplikację na duże partie ciała
    • Intensywny zapach, który nie każdemu przypadnie do gustu
    vesna2
    7 listopada 2022 o 22:19
    Rozczarowanko
    Mam słabość do balsamów w kostkach/sztyftach i testuję, jak tylko mogę. Balsam z Hagi kupiłam głównie z myślą o wyjazdach. Niestety, okazał się rozczarowaniem. Nad marketingiem marki już się wyzłośliwiałam, więc teraz sobie podaruję i od razu do produktu hop. Mam skórę bardzo suchą, z tendencją do AZS. Balsam w ogóle jej nie nawilżył, tylko solidnie natłuścił. I ten tłuszcz trzyma się niestety cały dzień, zgarniając cały syf tego świata i przylepiając do skóry (ten efekt, kiedy po całym dniu ściągasz z nogi warstwę czegoś w dziwnym kolorze; dobrze jeśli masz na sobie spodnie i to po prostu drobinki bawełny, brrrrr). Zapach spoko, pomysł ze sztyftem super, opakowanie ładne, no ale co z tego, jak lepią się do ciebie owady i paproszki. Nie zużyłam do końca, oddałam koleżance. Cena oczywiście nieadekwatnie wysoka ( w końcu to Hagi ;))
    peszy
    28 czerwca 2022 o 17:28
    Cudowny produkt
    Uważam, że nie tylko idea tego produkt jest świetna, ale także sam produkt został tak opracowany, że wszystko świetnie ze sobą działa. Przede wszystkim jest to produkt w formie sztyftu. Opakowanie wygląda jak dezodorant. W środku mamy wykręcaną pomadę, która jest dla produktem uniwersalnym. Może być balsamem do ciała, produktem na suche łokcie i kolana, kremem do twarzy. Znam osoby, które używają tej pomady tylko jako pomadki ochronnej do ust. Pomada jest produktem w sztyfcie i świetnie się sprawdzi w podróży. Pod wpływem wysokiej temperatury nie rozpływa się i zacznie wylewać się z opakowania. Pierwsze kontakt sztyftu ze suchą skórą może być nieco tępy dlatego warto najpierw przyłożyć do skóry i przesuwać delikatnymi ruchami, aby produkt trochę się rozgrzał. U mnie świetnie się sprawdził przede wszystkim jako balsam do ciała. Smarowałam przede wszystkim suchą skórę na nogach, kiedy nie miałam siły wsmarowywać balsamu czy olejku. Pomada bardzo dobrze trzyma się skóry, nie brudzi ubrań a co najważniejsze rewelacyjnie odżywia skórę. Pomada ma przepiękny zapach i jest dostępna jeszcze w innej wersji zapachowej. Co do wydajności, to jest ona całkiem niezła, choć denko nieco mnie zaskoczyło. Niestety opakowanie jest takie, że nie widać zużycia. Do tego trzeba pamiętać że część opakowania stanowi mechanizm do wykręcania sztyftu. Biorąc pod uwagę, że używałam sztyftu do ciała mniej więcej do drugi dzień to wystarczył mi on na ponad 2 miesiące.
    Zalety:
    • rewelacyjnie regeneruje suchą skórę
    • wygodne w użyciu
    • wydajne
    • piękny zapach
    Wady:
    • dość wysoka cena, ale moim zdaniem warto.
  • 6 czerwca 2022 o 21:20
    Polubiłam za opakowanie
    Wszelkich balsamów do ciała używam zazwyczaj do nóg - są często przesuszone. Pomadelę Hagi kupiłam w promocji w internetowym sklepie Hebe - czaiłam się na nią od dluzszego czasu, bo uwielbiam moc oleju rokitnikowego. Jest to wspaniały kosmetyk ale niestety nie bez wad (dotyczą obe przede wszystkim opakowania). Sam balsam jest zbity, maślany, ma piękny rokitnikowy kolor. Próbowałam kiedyś używać takich balsamów w kostce ale drażniło mnie, że rozpuszczają mi się w dłoni - takie rozwiązanie jak tuba odpowiada mi wspaniale! Kosmetyk wydaje się wydajny - nie pamiętam na ile mi wystarczył przy prawie codziennym stosowaniu, miałam wrażenie, że nie ma końca, aż pewnego dnia... się po prostu skończył. Ni stąd ni zowąd ukazało się dno, przy czym nie podoba mi się, że całkiem sporo produktu zostało w siatce trzymającej pomadę- nie dało się już tego wysmarować (możnaby próbować wydłubać ale jak wspomniałam, nie lubię się bawić w takie kostkowe balsamy). Jedną gwiazdkę odejmuję właśnie za to smutne, marnotrawcze zakończenie. Sam balsam jest ok-nie zauważyłam jakiegoś spektakularnego nawilżenia, poprawy kolorytu itp. Po prostu poprawny balsam działający doraźnie.
  • 16 stycznia 2022 o 10:02
    Wspaniały produkt!!!
    Ochronną pomadę do ciała hagi z olejem rokitnikowym zakupiłam w momencie gdy już żadna pomadka nie pomagała na moje suche i popękane usta Pomada zamknięta jest w twardym, porządnym plastikowym opakowaniu z wysuwanym środkiem Ma piękny zapach, który kojarzy mi się ze świętami Bożego Narodzenia i żółty kolor. Świetny, naturalny skład oparty na olejach: rokitnikowym, ze słodkich migdałów, kokosowym i masłem shea Początkowo konsystencja może wydawać się mocno tępa, ale po kontakcie z ciepłą skórą bardzo ładnie sunie pozostawiając oleistą warstewkę Zarówno na ciało jak i na usta sprawdza się rewelacyjnie. Przy AZS bardzo ładnie koi skórę i chroni ją przed szkodliwymi czynnikami. Usta stają się miękkie, gładkie, mocno nawilżone i po prostu zdrowe. Ja jestem zachwycona!! To moje kolejne opakowanie a jeszcze mam jedno w zanadrzu