Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Bielenda Carbo Detox, Krem węglowy micelarny do demakijażu

• 20 stycznia 2021 o 17:20
    Zmieńcie opakowanie to pogadamy o powrocie...
    Dawno, dawno temu, w odległej galaktyce... Oh, wait, to nie to ;) Ale fakt, dawno temu zakupiłam ten krem, nawet nie tyle z ciekawości, co taniej wyszło dorzucić go do koszyka online niż płacić za wysyłkę. I tak sobie leżał i czekał na lepsze czasy, ale jako, że termin ważności mnie goni, to wylądował w końcu w łazience... Zamknięty został w przezroczystym słoiku wykonanym z plastiku. Nie mam pojęcia kto wpadł na taki diabelski pomysł, bo wyciąganie tego produktu z opakowania to koszmar, jeszcze na początku jakoś szło, ale czym mniej go w opakowaniu i głębiej trzeba wsadzać palce, tym większy koszmar przeżywam. Zwłaszcza, że nie jestem typem osoby mającej paznokcie obcięte na równo z opuszkami, więc wyobraźcie sobie ten dramat... Na szczęście wystarczy włożyć palce pod bieżącą wodę i wszystko się z nich ładnie spłukuje, no ale umówmy się, że tego typu opakowaniom mówimy stanowcze NIE. Zapach z opakowania to koszmar, ale na szczęście w trakcie używania już jest przyjemny. Słodki, lekko kwaśny, trochę owocowy, mi się podoba. Konsystencja jakbym wymieszała galaretkę z budyniem o barwie głębokiej czerni. Ogólnie taka bliżej nieokreślona, ciemna, papka. Producent zaleca zwilżenie twarzy, naniesienie tego preparatu i masowanie go aż do uzyskania delikatnej pianki, a następne spłukanie. No w sumie to prawie się zgadza, z tym, że żadnej pianki przy tym produkcie nie znajdziemy ;) Co do zmywania makijażu, to oczy zawsze zmywam wcześniej innymi produktami, dopiero później myję twarz żelem i w tej kombinacji się sprawdza. Ładnie domywa mi resztki tuszu czy produktów do brwi, do tego idealnie oczyszcza cerę z kremu BB czy podkładu, oraz różu. Nie mam mu pod tym względem nic do zarzucenia. Używałam go nie tylko po płynach micelarnych czy chusteczkach, ale również po zmywaniu makijażu olejkiem i bez problemu zmył tłustą warstwę z buzi. Mam cerę mieszaną w kierunku suchej i trochę się obawiałam, że ten preparat będzie dla mnie za mocny, ale w żadnym wypadku. Nie odczułam żadnego podrażnienia czy ściągnięcia mojej cery, po umyciu jest ładnie zmatowiona, ale przy tym miękka. Nie napiszę, że ten krem nawilża, bo niektórzy pomyślą, że zastępuje krem do twarzy, ale nie odczuwam potrzeby lecenia i szybkiego smarowania się, więc zdecydowanie nie wysusza. Niestety nie zgodzę się z tym, że ten krem zwęża pory, moje wielkie są wielkie cały czas tak samo... Widzę sporo info o brudzeniu umywalki. No cóż, chyba mam mocną wprawę, bo może faktycznie kilka razy coś mi kapnęło tak, że musiałam polać to miejsce wodą, ale generalnie żadnego syfu nie mam. Wystarczy się schylać i wsio ok, ani lutro, ani szafki dookoła nie obrywają. Produkt jest całkiem ok, do tego jest tani i łatwo dostępny. Dobrze zmywa resztki makijażu, oczyszcza cerę, matuje, nie przesusza, ale to koszmarne opakowanie to coś, czego nie przeboleję, nawet to, że się nie pieni mnie tak nie irytuje jak ta forma słoiczka i wkładania tam swoich palców. Sorry, ale jak zmienicie opakowanie to pogadamy, na ten moment nie wrócę.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • ładnie zmywa resztki makijażu
    • dobrze oczyszcza cerę
    • nie ściąga/nie przesusza cery
    • nie podrażnił oczu, nie spowodował mgiełki
    • nie pieni się
    • nie zwęża porów
  • 6 sierpnia 2020 o 9:59
    Najgorszy prodykt z serii węglowej
    produkt na pewno rzuca się w oczy na półkach sklepowych -pierwszy raz spotykam się z kremem micelarnym do demakijażu, firma słoiczka a nie tubki też jest nowością Konsystencja -bardzo ciekawa żelowa Niestety działanie jest koszmarne -krem wysusza, ściąga skórę,po użyciu powstaje masę wypryskow Dostałam go gratis po większych zakupach w drogerii Kosmyk -sama bym go nie kupiła Zapach -bardzo chemiczny
    Zalety:
    • Konsystencja
    • słoiczek
    Wady:
    • Działanie ; koszmar -wysusza, podrażnia, powoduje wypryski
  • 16 lipca 2019 o 22:02
    Jak dla mnie - CUDO!
    Tego kremu używam nieustannie od kwietnia, 2 razy dziennie - choć czasami w porywach do 3 jeśli zdarzy się jakieś wyjście ;) Jestem z niego bardzo zadowolona! Przyznam bez bicia, że podchodziłam do niego sceptycznie, bo znalazłam różne, dość odmienne opinie na jego temat, ale u mnie sprawdził się świetnie! Żadne parchy na twarzy mi po nim nie wyskoczyły ;) Co więcej, sprawdza się świetnie w swojej roli. Wieczorem zawsze używam go po umyciu buźki olejkiem, jako uzupełnienie mycia, no i bardzo ładnie mi wszystko 'doczyszcza' ;) Co więcej - odkąd go stosuję, rzeczywiście zauważyłam, że pory się zwężyły, pryszcze pojawiają się rzadziej (chociaż na to mogła mieć też wpływ drastyczna wręcz zmiana mojej pielęgnacji, ale jestem pewna, że krem też miał w tym swój udział ;)),twarz jest też bardziej zmatowiona - co dla mnie jest priorytetm w doborze kosmetyków. Jest też bardzo wydajny - jak wspominałam, używam go 2-3x dziennie od kwietnia, a jak na razie kończę 3 słoiczek, także dla mnie petarda ;) Naprawdę, wystarczy nieduża ilość, żeby fajnie zmyć mordkę ;) Jeśli chodzi o zapach, to trudno mi go nazwać, jednak jak dla mnie na pewno nie jest odrzucający, może jedynie lekko nieprzyjemny, ale to też zależy od dnia ;) Ogólnie produkt na duży plus, zdecydowanie zagości w mojej pielęgnacji na dłuższy czas *.*
    Zalety:
    • działanie - u mnie praktycznie wszystkie obietnice producenta się spełniły - pory się zwężyły, pryszcze rzadziej wyskakują, no i pyszczek jest fajnie zmatowiony,
    • konsystencja - kremik, taki jakby śliski? (nie do końca potrafię to nazwać ;)), który mi osobiście bardzo wygodnie się 'nabiera' i fajnie rozprowadza się na twarzy,
    • opakowanie - mam na myśli umieszczenie kremu w słoiczku (niestety plastikowym :/), co jest bardzo wygodne w kwestii dozowania ilości,
    • wydajność - opakowanie/słoiczek kremu wystarcza mi na ~miesiąc, więc myślę, że baaaardzo wydajny przy moim zużyciu ;)
    Wady:
    • Chyba jedyną wadą jaką tu dostrzegam jest to, że czasami kiedy nie domyję go idealnie z twarzy czarne smużki muszę wycierać ręcznikiem, jednak tutaj problem leży w mojej technice, a nie samym produkcie ;)
  • 4 stycznia 2019 o 9:27
    Obca forma życia
    Żel kupiłam wraz z innymi produktami z tej serii. Z początku byłam dosyć sceptycznie do niego nastawiona. Nie jest to żel wybitnie oczyszczający buzię- przy cięższym makijażu może sobie nie poradzić- np nie domywa dokładnie mocno wytuszowanych rzęs i ma problem ze zmyciem podkładu z Catrice. Ma formę raczej płynnej papki, którą zmywamy makijaż, jest śliski w dotyku i lubi uciekać z ręki. Nie pieni się. Jak dla mnie brzydko pachnie- jakby zalatywał olejem. Na szczęście nie szczypie w oczy. Brudzi umywalkę, ze względu na czarny kolor lepiej używać go pod prysznicem,gdzie można bez problemu spłukać brud. A teraz najważniejsze, co mi się nie spodobało w tym żelu- używałam go przez jakiś czas, później odstawiałam go na miesiąc, może półtora, ponieważ chciałam skończyć wcześniejszy produkt. Słoiczek stał sobie schowany na półce, bez dostępu światła, a niestety wyrosła na nim jakaś obca forma życia... Po ponownym otwarciu od razu w oczy rzucił mi się biały nalot, który wytworzył się na reszcie żelu, więc 1/3 słoiczka musiała wylądować w koszu. Jeśli coś takiego "urosło" w opakowaniu produkt ten jest dla mnie totalnym bublem. Niestety nie zrobiłam zdjęć grzybka, ponieważ tak mnie to obrzydziło, że od razu wylądował w koszu. Dodam, że nie przekroczyłam terminu ważności. Niestety opakowanie mało higieniczne- trzeba włożyć palce do środka, aby nabrać kosmetyk dało o sobie znać. Przed jego użyciem zawsze myłam ręce, ponieważ najpierw wyciągałam sobie soczewki, więc to nie kwestia brudnych rąk.
  • 15 października 2018 o 1:00
    Dość dobry
    Jego zadaniem jest oczyszczania, detoksykacja oraz nawilżanie. Zawiera aktywny węgiel oraz kwas hialuronowy. Przeznaczony do cery mieszanej i tłustej. Kiedy zobaczyłam ten kosmetyk na półce w drogerii to bardzo mnie zaciekawił i postanowiłam zakupić i przetestować. Używałam wcześniej już produktów z tej serii i bardzo mi odpowiadały, a wydawał mi być ciekawym poprzez sposób używania. Okazał się dobrym kosmetykiem to demakijażu twarzy. Z oczami radzi sobie gorzej. Minusem jest to, że trochę brudzi, bo jeśli kapnie na umywalkę to trzeba to zetrzeć, bo samo się nie spłucze. Myślę, że nie kupię go ponownie, ale fajnie było przetestować coś trochę innego.