Pudry do twarzy

AA Wings of Color 100% Mineral Loose Powder Puder sypki mineralny

Nasi użytkownicy zostawili 27 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 9 grudnia 2022 o 9:12
    Dla mnie jeden z najlepszych
    Używam tego pudru już od kilku ładnych lat i wracam do niego nieustannie jak tylko pojawi się na promocji. Bardzo ważne jest dla mnie aby puder sprostał moim oczekiwaniom całodziennym gdyż mój dzień nie ma końca a ja potrzebuje produktu wielogodzinnego. Puder ten trzyma efekt przez wiele godzin od samego rana i nie trzeba poprawiać makijażu (robię to zazwyczaj po 16) lekko omiatając twarz. Ładnie wtapia się w skórę i jest niewidoczny. Co więcej, nie podkreśla suchych skórek. Cena i dostępność na plus, warto polować na okazje.
    Zalety:
    • Cena, dostępność, skład, sypkość, krycie, nie zapycha, bardzo wydajny a uzywam codziennie
  • 4 lutego 2022 o 13:58
    Zacny skład.
    Po puder sięgnęłam ze względu na skład, nie chcę katować swojej kapryśnej twarzy chemią i zapychaczami (w większości pudrów znajdziemy m.in. talk i inne kwiatki) - AA w tej kwestii się sprawdza. Jak zwykle jednak są jednak przygody z kolorem. Posiadam Warm Beige 12. Kolor wyjściowy jest fajny, w sam raz dla mnie na zimę (mam karnację średnią w kierunku ciemnej), jednak niestety...odcień ciemnieje na twarzy. Jeśli mam jaśniejszy podkład jest super, jeśli nałożę fluid ciut ciemniejszy od mojej skóry, ten puder dodatkowo go jeszcze przyciemnia i jest efekt Indianina. Krycie jest raczej średnie, ale nie oczekuję od pudrów krycia, nie chce efektu tapeciary na twarzy. AA satynowo wykańcza makijaż, matowi podkład, wyrównuje kolor - niczego więcej nie oczekuję. Nie wypowiem się jeśli chodzi o matowienie i wyświecanie, bo swoją tłustą sferę T zawsze traktuję mąką ziemniaczaną i wtedy mam spokój z błyszczeniem przez długie godziny. Puder nie powoduje wysypu, nie zapycha - z resztą jakby mógł z takim składem, dla problematycznej cery to istne złoto. Minusem jest opakowanie, duże, nieporęczne. Puder ciężko się wydobywa, dużo się przy tym pyli i marnuje, ale z czasem można się przyzwyczaić (cóż, trzeba). Zapewne kupię ponownie, choć raczej już nie ten odcień, być może Cream będzie lepszy.
    Zalety:
    • skład
    • lekkość
    • kolor ciemnieje
  • 9 stycznia 2022 o 1:28
    Słaby efekt
    Puder w plastikowym pudełku. Miałam odcień za ciemny dla siebie, ale próbowałam go zużyć. Opakowanie jest bardzo wydajne, bo nie zdążyłam skończyć go przed końcem daty ważności. Dziurki w pudełku są dość duże, ale samo wydobywanie pudru z opakowania stwarza problem. Jest niewygodne. Kosmetyk słabo kryje. Matuje na krótko. Nakładałam go pędzlem kabuki. Nie powoduje wyprysków. Cena dosyć niska jak na puder mineralny więc może nie jest to tak całkiem super produkt.
    Zalety:
    • Tani.
    Wady:
    • Pudełko. Słabo kryje.
  • 22 stycznia 2021 o 16:48
    Średnio
    Puder kupiłam w celu używania go solo, zastępując podkład płynny. Producent obiecuje krycie, więc dlaczego nie? Już wcześniej stosowałam podkład w pudrze mineralny firmy Gosh czy też Annabelle Minerals (ich krycie jest równe płynnemu podkładowi). Niestey puder z AA nie jest ani odrobinę do nich podobny. Aplikuję go jak zwykle pędzlem kabuki i mimo paru warstw, pudru jakby nie było... Użyłam słowa ,,jakby,, ponieważ zostaje jedynie kolor, zero krycia. Puder ciemnieje po aplikacji, także popieram moje poprzedniczki w tej opinii - niestety. Dodatkowo jestem posiadaczką koloru 11, który jest drugim najjaśniejszym kolorem...Testowałam kolor w drogerii i wydawał mi się idealny, jak widać ten typ tak ma. Moja cera nie należy do problematycznych, jednak tu i tam, można coś zakryć, puder nie poradził sobie nawet z maleńkim przebarwieniem... Zostaje mi zużyć go do delikatnego matowienia płynnego podkładu, bo tylko w tej roli go widzę. Sprawa mocy matujących tego pudru również nie należy do najmocniejszych. Twarz nabiera połysku po ok 2h. Opakowanie estetyczne, jednak na minus jest brak wewnętrznego zamknięcia. Uniemożliwia to zabranie pudru do poprawek w ciągu dnia, ponieważ połowa by się rozsypała pod wieczkiem. Porównując ponownie puder z AA do Gosha czy Annabelle - one je posiadają ;)
    Adxvla
    13 października 2020 o 12:56
    Puder mineralny
    Używałam tego pudru razem z podkładem od Annabelle Minerals, sprawdzał się tak na 3+, ale przy skórze mieszanej, nie oczekiwałam cudów. Przez pomyłkę użyłam go na podkład płynny z satynowym wykończeniem i tu są fajerwerki. Jestem matowa przez cały dzień ze świecącymi się strategicznymi miejscami do przyciśnięcia chusteczką np. broda, płatki nosa, ale to normalne. Natomiast cała reszta.... bosko, makijaż się trzyma a nie tylko pamięć po nim, po 8 h w pracy i kolejnych kilku przed i po niej jest bardzo fajnie.
    Zalety:
    • skład
    • utrzymywanie makijażu
    • matowienie
    • wygląd na cerze - nie ciastko, nie ciężka tapeta, lecz normalna satynowa skóra
    Wady:
    • W zależności czego kto oczekuje i jaką ma cere, na mieszanej na podkładzie o średniej trwałości czy po prostu nawilżającym/rozświetlającym spisuje się kiepsko.