Wody toaletowe damskie

Oriflame Women’s Collection, Innocent White Lilac EDT

• 4 kwietnia 2023 o 18:15
    Udany kwiatowiec na wiosnę
    Perfumy te dostałam w prezencie i początkowo podchodziłam z dystansem, bo nie przepadam za kwiatowcami. Ale po kilku psiknięciach okazało się, że ten aromat całkiem do mnie przemawia. Jest to zapach prosty, o czym mówią już same składowe: nuty głowy to po prostu nuty zielone, nutą serca jest bez, a w nutach bazy mamy heliotrop i nuty drzewne. Tyle mówi nam producent. A co można poczuć? Kwiaty bzu. Tylko tyle i aż tyle. Jest to doskonale odtworzony aromat majowego kwiecia, zapach oddany 1:1. Świeże, aromatyczne kwiaty prosto z krzaka bzu. Tak pachnie majowy poranek, kiedy świeci słońce i śpiewają ptaki. Bez w przyjemnej odsłonie - nie ma tu charakterystycznej "oriflamowej" nuty, ani żadnych chemicznych wygibasów. Bardzo przyjemny, świeży zapach wiosenny. Zostało mi pół flakonu z zeszłego roku i czekam na koniec kwietnia/początek maja, bo to dla mnie idealny okres na noszenie tego zapachu. Parametry nienajgorsze jak na kwiatowego świeżaka. Niezła projekcja w pierwszych 2 godzinach - raz nawet totalnie obca mi osoba zagadnęła mnie: "Pachnie pani bzem!", więc chyba perfumy są wyczuwalne dla otoczenia, a ich zapach jest dość oczywisty, ale raczej nikogo dusić nie będą.
    thequre
    25 sierpnia 2022 o 11:25
    Jest w nich jakaś ciekawostka...
    Moja przygoda z tym zapachem jest bardzo śmieszna..., otóż dostałam go w prezencie i przy pierwszym kontakcie baaardzo mi się nie spodobał. Dlatego też wylądował w toalecie, jako odświeżacz... Wszyscy domownicy korzystali z niego chętnie po skorzystaniu ;), a ja co wchodziłam do toalety cały czas czułam ładny zapach białego bzu, który delikatnie się utrzymywał. Postanowiłam dać mu szansę i przetestować go na skórze przez cały dzień. Okazało się, że owszem przeszkadza mi w pierwszym momencie, ale potem bardzo ładnie w sercu zapachu się rozwija, gdzie króluje bez, ale najładniejsza jest podstawa, która zostaje na skórze i towarzyszy nam najdłużej, pachnąc akordami heliotropu i nut drzewnych. Trwałość jak na wodę toaletową jest bardzo przyzwoita i utrzymuje się do 5 godzin. Projekcja też nie jest najgorsza. Zapach jest nieprzeszkadzający, subtelny i nienachalny, ale wyczuwalny.
    Zalety:
    • Dobra trwałość jak na wodę toaletową
  • 29 kwietnia 2021 o 3:28
    Mój nos i głowa już miały dość
    Zapach white lilac kojarzył mi się z nazwy z lilia, wogole nie pomyślałam o bzach... A tu niespodzianka psikam i wszędzie pachnie świeżo zerwanymi majowymi bzami. No pomyślałam rewelka, śliczne itp. Tak sobie go namiętnie używałam do zużycia 1/3 opakowania potem już niestety miałam go serdecznie dość i przy najbliższej okazji podrzuciłam go mojej mamie której bardzo przypadł do gustu. Opakowanie tego produktu jest proste acz eleganckie. Trwałością nie powala, czuć go do 4 godzin.
    Moll87
    12 września 2020 o 19:16
    Zbyt sztuczny ten bez:(
    Często miewam zapachy z Oriflame. Ten niestety zawiódł mnie nieco:( Nie umiem go nosić. Czuć w nim bez, ale taki sztuczny;( wiem, że trudno odwzorować piękno naturalnego zapachu bzu - może dlatego do tej pory nie stworzono żadnych perfum "bzowych" które zadowalają... Niestety tutaj pomimo pierwszej euforii nie dałam rady polubić się z tym zapachem. Przypomina niestety jakiś odświeżacz. Podszyty jeszcze zielonymi nutami, które dodatkowo go ochładzają i usztuczniają. Niestety, nie oceniam dobrze. Raczej go nie zużyje do końca.
    U konsultantki
  • 2 maja 2019 o 19:56
    Pachnie... Bzem!!!
    Piekny,dziewczęcy, wiosenny zapach... Czując go przenoszę się do słonecznego ogrodu, usłanego kwieciem białego bzu... Jego delikatna woń zroszona porannymi kroplami rosy napawa optymizmem...Kojarzy się z czystoscią, niewinnoscią i prostota piękna... Nie jest to moze dzieło wybitne, ale własnie piekne w swej prostocie. . .Oriflame niemalże idealnie odwzorowal zapach bzu, zamykając go w prostym, klasycznym flakonie... Dla fanów woni tegoż kwiecia będzie nie lada gradką, choć można by się przyczepić do jego trwałości, a ta pozostawia trochę do życzenia...
    Zalety:
    • Piękny zapach bzu...
    Wady:
    • Trwałosc i parametry
    W perfumerii