Odżywki do włosów dla dzieci

Marion Mała Stylistka, Krem na niesforne kosmyki `Prosto i gładko`

Renees
    15 maja 2020 o 18:47
    3 razy nie
    Robiąc porządki w kosmetykach natrafiłam na ten produkt.. Kiedyś jak go kupiłam miałam fazę na wszystkie kosmetyki które mogłyby ujarzmiać moje naturalnie niesforne falo-loki. Wiem, że to produkt chyba dla dzieci ale to nie ma znaczenia. Krem ma wygładzać, zapobiegać puszeniu i wygładzać.. ale ja nie wiem czy to kwestia tego, że moje włosy przyzwyczaiły się do świadomej i dobrej pielęgnacji, głównie naturalnej z domieszką SLS ale no u mnie to tak nie działała.. Może u dzieci których włosy są zupełnie niezniszczone niczym, życiem, dietą, stresem czy dorosłym życiem może działać zgodnie z obietnicami ale u mnie nie działa. Produkt według producenta nie zawiera SLS i SLES a według mojej wiedzy kosmetyki które zapobiegają puszeniu, kręceniu czy mają wygładzać włosy musza mieć SLSy, a przynajmniej tak jest u mnie :) Żeby był bardziej "treściwe". Być może włosy które nie znają prostownicy, farbowania i czegokolwiek takiego dadzą się wygładzić takim kremem. Na moich wysokoporowatych nie robi ten krem nic. Ani nie wygładza ani nie zapobiega puszeniu.. Jak go nałożę to nie czuć go a jak dołożę większą ilość to sa lekko oblepione ale wciąż nic się nie dzieje.. Ale może..dla dzieci i baby hairów będzie ok :) wiem, że kosztuje kilka złotych ale lepiej te pieniądze dołożyć do odżywki która działa.
  • 7 lutego 2020 o 17:50
    Jeden z lepszych kosmetyków do zabezpieczania końcówek
    Pomimo tego, że jest to produkt przeznaczony dla dzieci używam go na swoich, wymęczonych farbowaniem włosach. Po raz pierwszy nabyłam go jakieś 3 lata temu. Miałam wtedy włosy do ramion i sprawdzał się świetnie. Zabezpieczał końcówki przed rozdwajaniem, ujarzmiał odstające na długości włoski, zapobiegał puszeniu się i plątaniu włosów. Aktualnie moje włosy są dużo dłuższe i krem nie sprawdza się już tak świetnie jak na krótkich, jednak z czystym sercem mogę go każdemu polecić.
    • działanie
    maninax
    11 listopada 2018 o 11:46
    bardzo fajny!
    Duże zaskoczenie, ale działa. Rozczesywanie staje się o wiele bardziej przyjemne. Czasami zdarza mi się go użyć, kiedy wiem,że nie poradzę sobie ze swymi włosami. Jestem na TAK! Produkt warty uwagi.
    • urocze opakowanie
    • faktycznie działa
    Wady:
    • nie widzę :)
  • 29 października 2018 o 12:23
    Świetny nie tylko dla małych dziewczynek
    Kupiłam kiedyś za jakieś grosze w Biedronce. Puszą mi się włosy i stwierdziłam, że wypróbuję. Zdziwiłam się, ale kosmetyk działa. Może niedługotrwale, ale za taką cenę nie oczekiwałam cudów. Konsystencja jest dość lejąca, ale wystarczy większa kropla na jednokrotne użycie. Używałam na mokre włosy i po wyschnięciu są one bardziej oklapnięte i w normalnych warunkach już się nie puszą.
    Zalety:
    • wydajny; tani; dostępny; wygładza włosy i zapobiega puszeniu się w normalnych warunkach; ułatwia rozczesywanie
  • 13 sierpnia 2018 o 13:37
    Też dla dużych dziewczynek
    Wiem, że to produkt dla dzieci ale ja dorosła kobieta też go używam ;) Poskramia moje puszące się włosy na czubku głowy, ogarnia je choć troszkę tak mnie nie wkurzały gdy patrzę w lustro, nie oczekiwałam cudów ale póki co jest ok.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • działanie na puszące się włosy