Kremy z filtrem do twarzy

La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 SPF50 Balsam łagodząco - odnawiający (stara wersja)

notino.pl
Loreal POLSKA LA ROCHE POSAY CICAPLAST Balsam B5 SPF50, 40ml

Dag_na
    28 września 2022 o 15:01
    Roluje się do niemożliwości
    Znając i ceniąc kojący balsam regenerujący Cicaplast Baume B5 postanowiłam wybrać SPF z tej samej linii, szczególnie że producent zapewnia, że SPF ten nadaje się po peelingach i zabiegach kosmetycznych, koi skórę, i chroni ją przed powstawaniem brązowych i czerwonych przebarwień. Nie miałam okazji doświadczyć zbytnio działania tego kremu, gdyż warstwami schodził mi z twarzy, zostawiając białe paprochy. Nawet nie próbowałam nakładać na niego makijażu, ale wydaje mi się, że byłoby to bardzo uciążliwe. Nie mogę dobrze ocenić ani polecić produktu, który warstwami schodzi z twarzy. Nieskończone opakowanie wyrzuciłam, co bardzo rzadko mi się zdarza.
    Zalety:
    • Wysoki filtr
    • Wygodne opakowanie
    • Brak zapachu
    • Dobrze rozprowadzająca się konsystencja
    Wady:
    • Każdorazowe rolowanie się produktu, nakładanego bezpośrednio na twarz bez żadnych innych kremów pod spodem
    • Konieczność dokładania kremu, który znów się rolował - i tak w nieskończoność
    • Nie mogłam go dokończyć, nie nadawał się do stosowania
    • Wysoka cena jak na słabą jakość
  • 21 lipca 2021 o 12:54
    Omijam szerokim łukiem.
    Wydawać by się mogło, że wersja z SPF 50 to udoskonalona wersja, dobrze znanego, klasyka. Nic bardziej mylnego. Tłusty, ciężki, podrażnia i powoduje wysyp. Na dodatek ma łudząco podobną szatę graficzną do klasycznej wersji - można się pomylić. Ja podziękuję. ZALETY: - Opakowanie - wygodna, biała tubka, z której łatwo wydobyć produkt (do samego końca). - Dostępność. - Wysoki filtr SPF - Nie uczula. - Konsystencja gęsta, biały krem-pasta ale o łatwej do rozprowadzenia konsystencji. - Neutralny zapach, w typie LRP i ich linii produktów. WADY: - Cena. - Podrażnia - nałożony na skórę powoduje dyskomfort, podrażnienie. - Nie nadaje się pod makijaż. Powoduje przetłuszczanie się skóry, nierównomierne zdzieranie makijażu. - Czasem powoduje wysyp podskórnych krostek i zaskórników. - Mocno bieli. - Mało wydajny.
    Drogeria Super-Pharm
  • 5 lipca 2021 o 20:20
    Cicaplast SPF 50
    ogólnie marką La Roche jestem zachwycona, skuszona ich produktami sięgnęłam po Cicaplast z spf i czuje się rozczarowana. Ma specyficzny, dla mnie brzydki zapach, zostawia białe "farfocle" na twarzy po rozsmarowaniu, strasznie podrażnia mi oczy, kiedy posmaruje za blisko robią się czerwone i strasznie łzawią. mam zwykły cicaplast, bez spf i jestem nim zachwycona, ten to dla mnie niewypał
    • podrażnia
    • pozostawia białe ślady i zrolkowany krem
    h4ch1
    7 czerwca 2021 o 14:57
    Łagodny, ale przeciętny
    Krem kupiłam za poleceniem dermatologa. W okresie letnim miałam w okolicy oczu drobne rany, które chciałam czymś ochronić (żeby uniknąć brzydkich blizn i przebarwień). Krem praktycznie nie ma zapachu, jest to taki delikatny zapach... po prostu kremu. Rozprowadza się dość ciężko i chwilę musimy odczekać zeby zniknąć efekt delikatnego bielenia. Pod oczami nawilża wystarczająco, jednak na ręsztę twarzy nakładam pod niego dodatkowo jakieśserum lub lekki krem. Początkowo myślalam, że mnie zapycha jednak od kiedy zmywam go najpierw olejem lub balsamem i dopiero po tym myję twarz żelem - problem zniknął.
    Zalety:
    • delikatny (można stosować na podrażnioną skórę)
    • neutrealny zapach
    Wady:
    • bieli
    • słabo nawilża
    • może zapychać
    Drogeria Super-Pharm
  • 10 kwietnia 2021 o 18:48
    Balsam do twarzy
    Krem jest gęsty, ale nie tłusty. Nie wchłania się do matu, ale nie pozostawia tłustej warstwy. Bardzo lubię używać go po zabiegach kosmetologicznych lub na dzień w zimie. Odżywia, koi i pielęgnuje cerę. Nie podrażnia, nie uczula, nie zapycha i nie powoduje zaczerwienienia skóry. Ma filter 50 i to jest super, bo można go używać na dzień. Oczywiście jak go się nakłada to bieli twarz, ale efekt ten nie pozostaje, niczego mi nie zabrudził. Ma zapach typowego filtru, nie przeszkadza za mocno. Jedyny minusik to po nałożeniu mi się rolował pod palcami. Jak nakładałam go pod makijaż to nawilżał mi cerę i z podkładem się nie roluje. Super wygodna tubka na klik, która może stać. W pośpiechu szybko go wydobędziemy. Polecam!