Balsamy do ciała

Ministerstwo Dobrego Mydła Mus szafranowy

koshe
    29 września 2022 o 11:30
    To nie jest mus! A zapach ma okropny!
    Dostałam mus w paczce od Ministerstwa Dobrego Mydła. Była to nagroda konkursowa. Opakowanie: Szklany słoiczek z zakręcanym wieczkiem. Eleganckie i minimalistyczne opakowanie. Poręczne i sprawia wrażenie tego z wyższej półki. Konsystencja: Bardzo twarda i gęsta. To nie jest mus. Produkt bardzo ciężko wyjąć z opakowania. Pod wpływem ciepła zmienia się trochę w olejek. Trzeba go dokładać kilka razy, by wykorzystać na większa powierzchnię ciała. Zapach: Bardzo intensywny, ziołowy, szafranowy. Utrzymuje się dosyć długo na skórze i dla mnie jest męczący. Efekt: Skóra jest tłusta, jakby oblepiona produktem. Mus nie wchłania się przez długi czas. Nie powoduje wygładzenia ani dogłębnego nawilżenia czy odżywienia skóry. Jestem na nie!
  • 6 września 2022 o 11:12
    Rewelacyjny!
    Naprawdę wygładza, skóra jest po nim cudnie miękka. Konsystencja tego produktu może faktycznie jest nieco cięższa niż sugerowałaby to nazwa, ale po nabraniu na dłonie rozpuszcza się i rozsmarowuję bardzo dobrze. Naprawdę niewielka ilość wystarcza, żeby posmarować całe ciało. Zapach jest ziołowy i na początku dość mocny, ale szybko się ulatnia. Wiec mi to nie przeszkadza.
    Zalety:
    • działanie
    • skład
  • 19 grudnia 2020 o 0:29
    Mocne
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Lubię markę, ale jak dla mnie używają zbyt dużo perfum. Jest to bardzo wyczuwalne w produktach co wydaje mi się, że obciąża skórę. Co do właściwości to spełnia rolę, ale nie wiem czy zakupię ponownie.
  • 2 października 2020 o 17:51
    Tłuścioszek
    Mus wcale nie jest musem, a tłustym zbitym produktem. Przypomina masło shea. Topi się pod wpływem ciepła, przyjmując olejkową formę. Z tego względu polecam użycie na mokrą skórę, żeby poza natłuszczeniem zatrzymać trochę wilgoci. Zostawia tłustawy film. Dobrze natłuszcza, ale nie jest to produkt nawilżający. Nie jest to moja ulubiona konsystencja. Zdecydowanie wolę szybko wchłaniające się puszyste balsamy hagi, mokosh czy clochee. Zapach specyficzny, orientalny, aczkolwiek przyjemny. Nie wiem czy kupię ponownie, wolę bardziej aksamitne produkty do ciała :)
    a_gie
    26 marca 2020 o 13:01
    dla wielbicieli masła shea i kuchni hinduskiej
    Od razu zaznaczę, że nie jestem fanką nawilżaczy na bazie masła shea. Może w tym tkwi sęk. I jak każde inne masło na tej bazie totalnie się nie wchłania (nawet nałożone na wilgotną skórę) i jedynie natłuszcza, a nie nawilża. mam też wrażenie, że na dłuższą metę nawet wysusza. Dodatkowo jest to intensywny zapach dla amatorów curry, czuje się po nim jakbym siedziala w hinduskiej restauracji, więc ten specyficzny zapach jedynie dla koneserów. ja jestem na nie.
    Zalety:
    • yyyyyy nie ma
    • opakowanie może?
    Wady:
    • wszystko
    • natłuszcza, nie nawilża
    • specyficzny zapach
    • na dłuższą metę wysusza