Balsamy do ust

Carma Laboratories Carmex, Moisturising Lip Balm SPF15 Nawilżający balsam do ust w sztyfcie - różne rodzaje

Carmex Sztyft Cherry 4, 4.2 g
notino.pl
Carmex Nawilżający balsam do ust w sztyfcie Classic 4,25g
CARMEX Nawilżający Balsam do Ust Classic w Sztyfcie
Carmex Classic

• Wczoraj o 14:24
    Chwilowy efekt, ale nic poza tym!
    Ten balsam to mały, poręczny sztyft z ładnym, długo utrzymującym się zapachem wiśni i delikatnym efektem chłodzenia. Na pierwszy rzut oka wydaje się idealny do torebki. Jest łatwy w aplikacji wygodny w użyciu. Niestety, po dłuższym czasie użytkowania dostrzegłam jego minusy. Balsam daje jedynie wizualny efekt okluzji, ale nie nawilża głębiej. Przy stosowaniu sporadycznym usta są chwilowo miękkie i przyjemne w dotyku, ale przy regularnym użytkowaniu zauważyłam, że skóra ust wręcz się od niego uzależnia. Po jego odstawieniu stają się bardziej suche niż przedtem. Nie daje odczuwalnej regeneracji, a jego lekko tłustawa formuła może przeszkadzać niektórym osobom. Cena (ok. 12 zł) jak na taki efekt wydaje się nieco przesadzona. Na rynku są lepsze produkty, które naprawdę pielęgnują, a nie tylko pokrywają usta warstwą.
    Zalety:
    • Ładny zapach
    • Poręczne opakowanie
    Wady:
    • Brak faktycznego nawilżenia ust
    • Cena nieadekwatna do działania
    clvudiv
    19 maja 2025 o 13:37
    Must have na spierzchnięte usta, tylko to ratuje moje usta
    Ten balsam to mój absolutny klasyk – towarzyszy mi niezmiennie od czasów technikum! Mam z nim same dobre wspomnienia – pierwsze zimowe spacery, pierwsze randki, i zawsze: usta nawilżone, miękkie i w świetnej kondycji. Carmex w sztyfcie to po prostu mój must-have – zawsze mam go w torebce, jak telefon czy klucze. Uwielbiam to uczucie chłodu i lekkiego mrowienia po aplikacji – coś, czego nie daje mi żaden inny balsam. I ta ochrona SPF – mała rzecz, a cieszy, zwłaszcza latem. Jedyny minusik? Jak sobie tak leży na dnie torebki, to niestety trochę się brudzi i zbiera paproszki – przez co czasem mam wrażenie, że nie jest super higieniczny. Ale mimo tego – dla mnie to hit i totalnie niezastąpiony produkt, do którego zawsze wracam.
    Zalety:
    • opakowanie, zawsze nałożysz tyle produktu ile chcesz
    • przyjemny, nie skleja ust
    • super chłodzi
    • ma SPF
    Polaaa8
    2 maja 2025 o 20:53
    Powracający problem
    Balsam do ust Carmex Cherry dobrze sprawdza się przy spierzchniętych, suchych ustach. Ma intensywny zapach wiśni i delikatnie chłodzące działanie, co daje uczucie ulgi od razu po nałożeniu. Dobrze nawilża i regeneruje usta, a przy regularnym stosowaniu naprawdę widać poprawę. Konsystencja jest dość gęsta, więc balsam długo się utrzymuje. Sprawdzi się szczególnie w chłodniejsze dni, kiedy usta szybko się przesuszają. Jednak po odstawieniu usta są trochę bardziej przesuszone
    Zalety:
    • Przyjemny efekt chodzący od razu po nałożeniu
    • Idealny na chłodne i gorące dni
    Wady:
    • Po dłuższym czasie nie używania produktów problem wraca
    IvanaLi
    1 maja 2025 o 16:13
    Po odstawieniu problem wraca
    W momencie stosowania balsamu usta rzeczywiście są nawilżone i odżywione. Balsam daje przyjemnie uczucie chłodzenia. Na plus również to, że produkt się nie klei oraz łatwo się rozprowadza. Jednak po odstawieniu niestety usta są jeszcze bardziej przesuszone niż przed używaniem balsamu. Niestety jestem zawiedziona …
  • 1 maja 2025 o 8:57
    Polecam
    Używam Carmexa o zapachu wisni, już od dłuższego czasu i naprawdę dobrze się u mnie sprawdza. Ma przyjemny, wiśniowy zapach – trochę jak lizak, ale nie jest zbyt słodki ani sztuczny. Na ustach daje takie lekkie uczucie chłodzenia, które na początku może dziwić, ale szybko się do tego przyzwyczaiłam i teraz wręcz je lubię. Działa super na spierzchnięte usta, szczególnie zimą, kiedy mam z tym największy problem. Jedyny minus to to, że zostawia lekki posmak, taki trochę mentolowo-lekarski – nie każdemu może to odpowiadać. Ale jeśli chodzi o działanie, to naprawdę jeden z lepszych balsamów, jakie miałam
    Zalety:
    • Nawilza
    • Jest niedrogi
    • Przyjazna formuła
    • Dostepny