Carma Laboratories, Carmex, Moisturising Lip Balm SPF15 (Nawilżający balsam do ust w sztyfcie - różne rodzaje)
316 HIT!
75 % kupi ponownie
Zgłoś do moderacjiW wersji oryginalnej, miętowej, truskawkowej lub wiśniowej.
Carmex SPF 15 jako produkt w 2005 r. zdobył nagrodę amerykańskich farmaceutów jako najlepsza pomadka ochronna.
Balsam sprawia, że usta które do tej pory wyglądały źle odzyskują wspaniały wygląd. Nawilża i odżywia. Daje delikatny satynowy połysk. Balsam ma filtr UV SPF 15. Zalecany wszystkim osobom, których usta wystawione są na niekorzystne działanie czynników atmosferycznych (silne promienie słoneczne, wiatr).
Uwaga! Ze względu na obecność kwasu salicylowego nie powinien być używany przez osoby uczulone na salicylany.
Cechy produktu
Recenzje 947
12 stycznia 2021, o 10:20
Używa produktu od: tydzień
Produkt kompletny
Kupiłam Carmex kierując się opiniami znajomych, celebrytów oraz internetu.
Jestem zachwycona. Naprawdę w jeden dzień udało się nawilżyć usta, suche skórki zniknęły, dodatkowo po nałożeniu na ustach czuć cudowne mrowienie - to może uzależnić! :D
Bardzo polecam, na promocji w Rossmannie niecałe 9zł :)
ZALETY: zapach
nawilżenie
wygodna aplikacja
mrowienie ust po nałożeniu
9 stycznia 2021, o 16:11
Wykorzystała: kilka opakowań
Balsam Carmexa to najlepszy balsam jaki spotkalam na swojej drodze testowania pomadek ochronnych do ust. Używałam niemalże wszystkie popularne marki jednak ten jest bezkonkurencyjny. Carmex jest idealny do suchych, popękanych ust. Efekt nastepuje natychmiastowo - odżywione, nawilżone i pelniejsze wargi. Dodatkowo zawiera filtr SPF 15. Po aplikacji nastepuje lekki efekt mrowienia. Zapach oryginalnego jest nieziemski - świeży i lekko miętowy :) Balsam długo pozostaje na ustach, a efekty sa również długotrwałe. Gdy posmaruję usta przed snem to jeszcze rano balsam jest wyczuwalny, a usta są lśniące i wybielone.
Konsystencja jest akurat. Lekko gęsta, a pod wpływem temperatury się zmienia - będąc w torebce na mrozie zastyga. Cena adekwatna do jakości. Na tę chwilę nie używałam lepszej pomadki ochronnej.
ZALETY: -głębokie odżywienie, nawilżenie i regeneracja
-ulga dla popękanych ust
-piekny lekko miętowy zapach
-pelniejsze i rozjaśnione usta
-długotrwały efekt
WADY: -mógłby być trochę tańszy
3 /5
8 stycznia 2021, o 21:31
Nie kupi ponownie
Używa produktu od: miesiąc
Wykorzystała: jedno opakowanie
Fajna pomadka, ale nie odpowiada mi opakowanie
Carmexy zna pewnie większość osób, które mają problemy ze spierzchniętymi ustami i poszukują czegoś co mogłoby pomóc. Ja swoje pomadki zakupiłam na promocji w Rossmannie zarówno w wersji w sztyfcie jak i w opakowaniu podobnym do błyszczyku
OPAKOWANIE
Jest to zwykły, jaskrawy, żółty sztyft odkręcany od dołu i wysuwany. Osobiście bardzo mi nie odpowiada, ciężko jest go wysunąć. Nie wiem czy to tylko w moim opakowaniu czy wada produkcyjna, ale nie mogłam go w ogóle wsuwać z powrotem
ZAPACH
Posiadam wersję truskawkową i muszę przyznać, że po tylu zachwytach dotyczących tej pomadki spodziewałam się trochę więcej.
Jej zapach jest na tyle intensywny, że co jakiś czas muszę po prostu robić sobie od niego przerwy, ponieważ nie jestem w stanie go wytrzymać. Jest bardzo drażniący i niesamowicie chemiczny. Nic w nim nie przypomina truskawek
DZIAŁANIE
W zasadzie tutaj nie mam się do czego przyczepić. Pomadka bardzo dobrze nawilża usta, czuć, że po jej użyciu są zdecydowanie gładsze i bardziej miękkie.
Z bardzo suchymi ustami raczej sobie nie poradzi, ale jeśli macie problem z lekko spierzchniętymi wargami myślę, że powinna dać sobie radę.
Ja mimo wszystko do niej nie wróće, ponieważ mimo, że zawsze na 1 miejscu stawiam działanie to w tym przypadku zapach i opakowanie są dla mnie tak niedopuszczalne, że nie zdecyduję się na ponowny zakup.
6 stycznia 2021, o 13:59
30 grudnia 2020, o 16:36
Używa produktu od: 2 tygodnie
4 /5
28 grudnia 2020, o 23:22
Mój faworyt
Szminka spełnia moje oczekiwania jeśli chodzi o nawilżenie, ma przyjemny zapach ( zużyte opakowanie wanilia i truskawka w trakcie), jedyne co może przeszkadzać niektórym to uczucie mówienia . Jak dla mnie super efekt w dobrej cenie stosuje na noc grubsza warstwę i usta są super nawilżenie i gładkie.
ZALETY: Cena, wydajność,nawilżenie
WADY: Mrowienie
15 grudnia 2020, o 14:13
Używa produktu od: 2 tygodnie
Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania
Bardzo dobrze nawilżająca pomadka, która chroni usta przez bardzo długi czas.
Nie zjada się jej tak szybko. Po kilku godzinach nadal czuć nawilżenie ( w innym wypadku jeśli coś akurat jem)
Wystarczy jedno maźnięcie, jest fajnie tłusta i dobrze się rozprowadza.
Raczej nie ma żadnego smaku. Lekki zapach, ale niezbyt intensywny.
Sam produkt jest bardzo dobry, ale koszmarne opakowanie :D
ZALETY: - nawilżenie
- ochrona
WADY: - tandetne opakowanie
15 grudnia 2020, o 12:19
Niezastąpiony
Carmexa jedni kochają, drudzy nienawidzą, trzeba przetestować go na własnej skórze, żeby przekonać się do której grupy się należy.
Ja zdecydowanie do tej ubóstwiającej Carmexa ponad życie i posiadajcej go w każdym zakamarku mieszkania.
Każda wersja produktu ma przyjemny zapach, jednak o mentolowej bazie. Mentol także sprawia, że balsam daje uczucie chłodu/mrowienia na ustach. Trwa to jednak dość krótko, niektórym to przeszkadza, dla mnie jest to całkiem przyjemne. Balsam ma dość gęstą konsystencje. Przy nakładaniu na usta nakłada się dość grubą warstwą. Dzięki temu jednak nie ściera się za łatwo i nie przemieszcza po twarzy. Także nie zjada się za szybko. W skrócie jest bardzo wydajny i raz nałożony starcza na dobre kilka godzin.
Podczas kuracji izotekiem był to jedyny balsam który był w stanie pomóc moim ustom. Dodatkowo, mam tendencję do "skubania" i obgryzania ust. Carmex jest wstanie pomóc tak poranionym ustom i przynieść ulgę. Nałożony na noc sprawia, że rano usta są mięciutkie i pulchne.
Moim zdaniem jest to najlepszy balsam na rynku za tą cenę.
ZALETY: Zapach
Konsystencja
Trwałość i wydajność
Nawilżenie
WADY: Kilka razy zdarzyło ni się, że wykręciłam za dużo produktu i miałam problem ze schowaniem go
13 grudnia 2020, o 17:49
Wykorzystała: jedno opakowanie
Bardzo lubię i polecam każdemu!
Pomadki mają śliczne, małe i poręczne opakowania.
Do wyboru jest naprawdę dużo wersji zmakowych, więc każdy znajdzie coś dla siebie.
Pomadki świetnie nawilżają i pielęgnują usta, pozostawiają je miękkie.
Bardzo je lubię a szczególnie w okresie jesienno zimowym, gdy moje usta podatne są na przesuszenie.
13 grudnia 2020, o 17:47
Kocham
Do tych pomadek przekonałam się dzięki mojej przyjaciółce, która dała mi granatową wersję. Początkowo specyficzny zapach i smak mnie do siebie średnio przekonywały, po krótkim czasie jednak zakochałam się w nich całkowicie. Od tamtej pory zużyłam już kilka opakowań i w swojej kosmetyczce muszę mieć przynajmniej dwie zapasowe sztuki na wypadek, gdyby obecnie używana się skończyła. Testowałam już wersję granatową, oryginalną, limonkową, mango i waniliową. Najbardziej polubiłam się jednak z wersją mango, a wersji oryginalnej osobiście raczej nie polecam, gdyż ma dosyć nieprzyjemny, specyficzny smak. Carmexy w sztyfcie mają idealną konsystencję, która nie jest ani zbyt zbita ani zbyt miękka, choć w bardzo upalne dni w kieszeni mają tendencję do lekkiego zmiękczania konsystencji co może niektórym osobom przeszkadzać. Na plus dodałabym także wygodne opakowanie w sztyfcie, które nie zajmuje dużo miejsca i mieści się w kieszeni czy torebce. Jest ono też solidnie wykonane i nie otwiera się w torbie czy plecaku. Produkty te są także dosyć wydajne i dobrze nawilżają usta. U niektórych osób może występować delikatny krótkotrwały efekt mrowienia, sama miałam tak kilka razy i nie był on bolesny czy niepokojący oraz szybko mijał (jest to jednak charakterystyczna cecha Carmexów, która jednym osobom odpowiada, inne zupełnie do siebie zniechęca). Ja osobiście bardzo te balsamy polubiłam i często do nich wracam.
ZALETY: + charakterystyczny zapach i smak (dla mnie osobiście są plusem tych pomadek)
+ dobre nawilżenie
+ wydajność
+ cena na promocji
+ przyjemny efekt orzeźwienia na ustach
+ wygodne i dobrze zamykające się opakowanie
WADY: - specyficzne mrowienie (co nie każdemu przypada do gustu)
- tendencja do lekkiego mięknięcia przy upale
2 /5
12 grudnia 2020, o 22:10
Nie kupi ponownie
Średni
Zachęcona licznymi pochwałami z wizaz jak i od przyjaciółek skusiłam się na zakup tego o to balsamu o zapachu truskawki.
Na początku fajny efekt nawilżenia, ładny zapach. Lecz po godzinie już pomadka znika mi z ust zbierając się w skupiskach na ustach robiąc dziwny efekt białego nalotu? Po żadnej inne pomadce nawilżającej tak nie mam, więc to raczej wina produktu
ZALETY: Nawilżenie
Zapach
WADY: Trwałość
Dziwnie schodzi z ust
9 grudnia 2020, o 19:26
jeden z ulubionych
bardzo lubię ten balsam zwłaszcza w okresie zimowym. Cudownie nawilża, koi, odżywia. Utrzymuje się na ustach bardzo długo. Świetnie sobie radzi z zimnem. Zapachem -mam wersję klasyczną -przypomina mi trochę lekarstwa, ale ja nie przeszkadza mi to w ogóle - w sumie to nawet polubiłam ten zapach. Po nałożeniu czujemy chłodzenie/mrowienie. Wcześniej korzystałam z wersji w słoiczku jednak wersja w sztyfcie jest wygodniejsza - mam długie paznokcie więc wyciągniecie produktu ze słoiczka jest problematyczne
ZALETY: +działanie!
+wydajność
+dostępność
+cena
+zapach - każdy może znaleźć dla siebie idealną wersję :)
WADY: -brak
produktów20
recenzji522